Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Δημήτρης Μασούρας : Χωρίς όραμα και διαφάνεια το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής Ακτίου - Βόνιτσας.

Σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο, συζητείται το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021. Το τεχνικό πρόγραμμα γενικά, είναι ένα εργαλείο που, εφόσον έχει σωστά σχεδιαστεί και στη συνέχεια υλοποιηθεί, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

Δυστυχώς όμως, το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή στερείται μιας συνολικής λογικής και στόχευσης για την πορεία του τόπου και περισσότερο αποτελεί μια παράθεση έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (ορισμένα εξ αυτών βεβαίως και είναι χρήσιμα). 
Παράλληλα, παρουσιάζει σημαντικά κενά διαφάνειας, αφού το μεγαλύτερο μέρος των ιδίων πόρων του Δήμου δεν εμφανίζεται στο τεχνικό πρόγραμμα, αλλ’ αποκρύπτεται ώστε να «χρησιμοποιηθεί» στη συνέχεια, με κατατμήσεις, απευθείας αναθέσεις κλπ, που ευνοούν όχι τους πολίτες, αλλά αποκλειστικά τον κλειστό κύκλο των εργολάβων και προμηθευτών που έχει στήσει η δημοτική αρχή, προκειμένου να δημιουργεί εξαρτήσεις και να επηρεάζει τις εκλογικές ροές. 
Από την πλευρά μας, εισηγηθήκαμε ήδη τεκμηριωμένα την αναγκαιότητα των παραπάνω, ενώ προτείναμε, συμβολικά, δύο παρεμβάσεις μείζονος σημασίας: Στο πεδίο της διαφάνειας, ζητήσαμε να εξοπλιστούν με σύστημα gps όλα τα αυτοκίνητα και μηχανήματα του δήμου, ώστε αφενός να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός από πλευράς κατανάλωσης καυσίμων, ζημιών κλπ. και αφετέρου να γνωρίζουμε επιτέλους που βρίσκονται αυτά τα αυτοκίνητα και να μην χρησιμοποιούνται αυτά για ιδιωτικούς σκοπούς, ενώ αποτελούν δημοτική περιουσία.
Στο πεδίο των έργων ζητήσαμε την άμεση εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για έργα πυροπροστασίας (έναν τομέα με μηδενική μέριμνα τα τελευταία χρόνια), με προτεραιότητα στους οικισμούς εκείνους που η γεωμορφία τους καθιστά ευάλωτους σε πυρκαγιά, με ενδεχόμενες τραγικές συνέπειες. 
Τέλος, θα τονίσουμε στο συμβούλιο την ανάγκη να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα περισσότερα χωριά του Δήμου μας και να ενισχυθούν με χρηματοδότηση τα τοπικά συμβούλια ώστε να υπάρχει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών και να μην αισθάνονται οι συμπολίτες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 
Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις σε έναν ουσιαστικό διάλογο αύριο στο συμβούλιο, ώστε να συνταχθεί ένα πρόγραμμα ανάλογο των σύγχρονων και επιτακτικών κοινωνικών αναγκών.

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ