Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

795 νέα κρούσματα κορωνοϊού το Σάββατο 30/1- Οκτώ στην Αιτωλοακαρνανία

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο. 795 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ενώ στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίζονται οκτώ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:
Σήμερα ανακοινώνουμε 795 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156473, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5936 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48939 (63.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

 





ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου, επισκέφθηκε το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου, επισκέφθηκε σήμερα το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ και έκανε δώρο στον Διευθυντή Κο Αρβανιτίδη Σοφοκλή, ένα μπουφάν στα χρώματα της ομάδας, την πρώτη εμφάνιση, ένα λάβαρο κι ένα ημερολόγιο του 2021.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή, είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας του Μοναστηρακίου, καθώς αναγράφεται σε όλα τα ρούχα, ποδοσφαιριστών και προπονητών και καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας σε νερό.
Είναι μια σπουδαία κίνηση η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Κο Αρβανιτίδη προσωπικά και την εταιρεία Νεστλέ (που ανήκει το νερό Κορπή) για την πολύτιμη βοήθεια στο σωματείο μας.
Η εταιρεία ΚΟΡΠΗ είναι κοντά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία του Μοναστηρακίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, με πάρα πολλές δράσεις.
Δέσμευση για συνεργασία και για το μέλλον, μεταξύ της διοίκησης της ομάδας και της διεύθυνσης της εταιρείας. Καθώς και για μια επίσκεψη-ξενάγηση όλου του αντρικού και παιδικού τμήματος, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που εδρεύει στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Με εκτίμηση,
Η Διοίκηση του ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα (ΤΠ) για το 2021

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα (ΤΠ) για το 2021 (που ψηφίστηκε από την Δημοτική Αρχη και τις παρατάξεις ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στις 25/01/2021), γιατί αποτυπώνει και σε επίπεδο τεχνικών έργων, την αντιλαϊκή στρατηγική που υλοποιείται και σε καμιά περίπτωση δεν απαντά στις οξυμένες λαϊκές ανάγκες των κατοίκων, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και των αυτοαπασχολούμενων του δήμου μας.

Είναι πολύ πίσω από το να καλύψει κρίσιμες ελλείψεις σε υποδομές, όπως είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, τα επαρκή σχολεία, τη δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, τα τεχνικά έργα (αρδευτικά, υδρευτικά, εγγειοβελτιωτικά κλπ.) που έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγροτοκηνοτρόφοι καθώς αποτελούν βασικό όρο για να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωριά τους οι νέοι άνθρωποι.

Υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας (Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας), λόγω εκτέλεσης εργασιών της 4ης Δομικής Επιθεώρησης, εντός της Υποθαλάσσιας Σήραγγας, για το χρονικό διάστημα 01 με 05/02/2021 – Μέτρα οδικής ασφάλειας»
Ειδικότερα αποφασίστηκε :
1. H προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας και επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, λόγω εκτέλεσης εργασιών της 4ης Δομικής Επιθεώρησης, εντός της υποθαλάσσιας Σήραγγας, με σκοπό την ασφαλή οδική κυκλοφορία των οχημάτων, ως εξής:

Κορωνοϊός: Σε ισχύ οι «κόκκινες» και «κίτρινες» περιοχές-Tι προβλέπεται στην Αιτωλοακαρνανία

 Επανέρχεται από αύριο στις 6 το πρωί ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19. Στο Επίπεδο Α’ Επιτήρησης η Αιτωλοακαρνανία.

Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.
Το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο. Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές κατατάσσονται στο κόκκινο επίπεδο, στο οποίο μπορούν να μπουν τόσο Τοπικές Κοινότητες και Δημοτικές Ενότητες, όσο και Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες και ολόκληρες Περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.
Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας.
Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

«The Voice»: Με 53% η Κατερίνα Κτίστη από το Μοναστηράκι Βόνιτσας στον Ημιτελικό! (Photos)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τρίτη μονομαχία του 2ου live του «The Voice of Greece» στην οποία η Κατερίνα Κτίστη από το Μοναστηράκι Βόνιτσας και την ομάδα του Πάνου Μουζουράκη διαγωνίστηκε κόντρα στον Θάνο Λάμπρου ο οποίος έχει καταγωγή από τη Ζάκυνθο και ανήκει στην ομάδα της Έλενας Παπαρίζου.
Το κοινό από Ελλάδα και Κύπρο είχε την ευκαιρία να τους στηρίξει με τη ψήφο τους από τη στιγμή που ανακοίνωσαν οι δύο κριτές-προπονητές ότι θα τραγουδήσουν στη σκηνή ενώ αμέσως μετά την εμφάνισή τους οι γραμμές έκλεισαν.

ΕΟΔΥ: 941 νέα κρούσματα, (16 Αιτωλοακαρνανία) 260 διασωληνωμένοι 22 θάνατοι

Σε 941 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία.
Σήμερα ο ΕΟΔΥ κατένειμε στο νομό 16 νέα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων για τον Ιανουάριο.
Από την αρχή της πανδημίας η Αιτωλοακαρνανία μετρά 1.196 κρούσματα, εκ των οποίων τα 211 είναι τον Ιανουάριο.
Κατά το ίδιο διάστημα στη χώρα, κατεγράφησαν 22 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 5764.
Παράλληλα, σε 260 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Κοιμητήριο Κατούνας άρχισαν να φαίνονται τα φέρετρα, εικόνες ντροπής και ασέβειας ...

 

Κατεστραμμένα ταφικά μνήματα και κατεστραμμένοι τάφοι, ανθρώπων δικών μας συγγενών και συγχωριανών, ανθρώπων που άφησαν πίσω εμάς για ένα καλύτερο αύριο, είναι το σκηνικό στο κοιμητήριο της Κατούνας.
Αυτές τις σοκαριστικές εικόνες αντικρίζει ο επισκέπτης που πάει να ανάψει το καντηλάκι, της μάνας, του πατέρα, του παππού, της γιαγιάς, του αδελφού, της αδελφής, του φίλου και συγχωριανού.
Ο σεβασμός που οφείλουμε να αποδίδουμε προς τους νεκρούς μας, αποτελεί υποχρέωση που έλκει την καταγωγή της από τα βάθη των αιώνων.
Ο σεβασμός προς τους νεκρούς θεωρείτο στην αρχαία Ελλάδα ως επιταγή των Θεών.
Πού είναι η ευαισθησία αυτών που κατά τα άλλα θέλουν να ονομάζονται Έλληνες Χριστιανοί;
Και επειδή υπερηφανευόμαστε για την καταγωγή, τον πολιτισμό και την ιστορία μας, και πάντα μας αρέσει να κριτικάρουμε τους άλλους τους «βάρβαρους και απολίτιστους», θεωρούμε καθήκον μας να φροντίσουμε το νεκροταφείο.
Σήμερα και ενώ σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις εποχές οι νεκροί έχαιραν και χαίρουν του απέραντου σεβασμού των ζώντων, στο Δήμο Ακτίου -Βόνιτσας φαίνεται ότι επικρατούν άλλα ήθη και άλλοι νόμοι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τις πολιτισμένες κοινωνίες άλλων χωριών.
Είναι υποχρέωση του Δήμου να παρέμβει άμεσα στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κοιμητήριο της Κατούνας όπου επικρατεί σκηνικό της πλήρους απαξίωσης των νεκρών μας.
Αναρωτιέται κανείς τι χρειαζόμαστε τους πεζόδρομους, τις μαρίνες, τα γεφύρια, τις πλατείες τα δήθεν έργα, αφού είμαστε ανίκανοι να διαφυλάξουμε τους τόπους που με ευλάβεια έχουμε αποθέσει τους προσφιλείς μας νεκρούς.
Δυστυχώς άρχισαν να φαίνονται φέρετρα, όπως της Σ.Τ., όπως και δίπλα στου Ι.Ρ. που δεν έχει όνομα.
Σε επόμενο άρθρο μας, θα σας αναφέρουμε ονομαστικά όλα τα μνημεία που έχουν καταστραφεί αλλά και αυτά που κινδυνεύουν. Το ξέρουμε πως λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις έτσι ώστε να κατέβουν οι συγχωριανοί μας και να ασχοληθούν με τους οικογενειακούς τους τάφους.
Ο Δήμος, εισπράττει τόσα χρήματα ετησίως και από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας.
Ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί και λίγο η εκκλησία μας για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε αν και τα κοιμητήρια ανήκουν στους Δήμους.



Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε:
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ https://katounanews.blogspot.com/2021/01/
blog-post_57.html
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Εδώ φαίνεται το ένα φέρετρο 


Τόση αδιαφορία από το δήμο δεν την περίμενε κανένας για το π. κοιμητήριο της Κατούνας.
Οι ζημιές είναι τεράστιες και όλο μεγαλώνουν περισσότερο.
Τελικά δεν ασχολείται κανένας με τα προβλήματα στο παλιό κοιμητήριο και τις ζημιές που έγιναν.
Ο Προβληματισμός μας και η ανησυχία που προκάλεσε η υποχώρηση του εδάφους σε σημεία του νεκροταφείου και στην είσοδο δεν συγκίνησαν κανέναν υπεύθυνο. Έχουμε ανεβάσει τόσα άρθρα μέχρι τώρα.
Ο μαντρότοιχος έχει καταρρεύσει με τα κάγκελα να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν πολλά μνήματα και το κοιμητήριο να παραμένει ανοιχτό όπως και η εξωτερική πόρτα δεν κλείνει.
Εδώ φαίνεται το φέρετρο 
Πολλά μνήματα έχει απορροφηθεί στο έδαφος και συνεχίζουν, ενώ αρκετά είναι εντελώς σπασμένα και το ένα έχει πάει πάνω στο άλλο.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε αρχικά προ τριετίας περίπου όταν μια τεράστια τρύπα άνοιξε εξωτερικά στην είσοδο του παλιού κοιμητηρίου η οποία σιγά σιγά μεγάλωσε εσωτερικά με προέκταση μέσα στο νεκροταφείο.
Την τρύπα αυτή το 2018 οι αρμόδιοι του Δήμου χωρίς σκέψη, χωρίς μελέτη, την έκλεισαν με δεκάδες φορτηγά και την μπάζωσαν, σήμερα η τρύπα αυτή μεγαλώνει εσωτερικά και έχει βάθος 10 μ περίπου και ανυπολόγιστο πλάτος που όλο αυξάνεται.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και καιρό, πριν τις εκλογές του 2019 για την αποσυμφόρηση του χώρου και καθαρισμού, έμεινε στη μέση κι αυτή που δεν ξέρουμε τους λόγους.
Πολλοί από τους κατοίκους μας ενημέρωσαν πως κινήθηκαν νομικά.
Η Αλήθεια είναι πως τα μνήματα των αγαπημένων συγχωριανών μας καταστρέφονται καθημερινά το ένα μετά το άλλο. Σε πολλά από αυτά φαίνονται κόκαλα και φέρετρα.
Σεβαστείτε τουλάχιστον τους νεκρούς μας και κάντε κάτι
«Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από χωριανούς –ες που μας ανέφεραν και πάλι το μεγάλο πρόβλημα που αυξάνεται. Μερικοί φοβούνται πως τα οστά των αγαπημένων τους προσώπων έχουν απορροφηθεί, πως ολόκληρα τα μνήματα έχουν τραβηχτεί κάτω και εξαφανίστηκαν.»
Κάνουμε έκκληση στο Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας να δει προσωπικά το θέμα, όπως και τον αντιδήμαρχο που είναι υπεύθυνος για τα κοιμητήρια.
Σεβασμός στους νεκρούς μας είναι Πολιτισμός…..

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: 

Εξαφάνιση στις Φυτείες: Άφησε σημείωμα ο 53χρονος

Οικειοθελώς φέρεται να αποχώρησε με βάση τις τελευταίες πληροφορίες

Νεώτερες εξελίξεις προκύπτουν σε ότι αφορά την δηλωμένη στις αρχές εξαφάνιση 53χρονου στις Φυτείες για την οποία και κινητοποιήθηκαν για έρευνες Αστυνομία, Πυροσβεστική καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Η γυναίκα του είχε δηλώσει την εξαφάνιση του τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας. Ο άνδρας είχε φύγει από το σπίτι του από την Τετάρτη, χωρίς να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα οι οικείοι του να ανησυχήσουν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει ανερευθεί σημείωμα του άνδρα προς την οικογένειά του, από το οποίο και προκύπτει ότι η αποχώρησή του, προς άγνωστη κατεύθυνση, φαίνεται να είναι οικειοθελής.
Από το γεγονός αυτό, σε πρώτη φάση φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιου ατυχήματος που οδήγησε στην εξαφάνισή του, με τις έρευνες και την αγωνία για τους οικείους του να εντείνονται.
https://www.agriniopress.gr/

 

 

Σήμερα Παρασκευή 29/01/21 στο Voice η Κατερίνα Κτίστη από το Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας

 

Σήμερα το βράδυ στο Voice διαγωνίζεται η συνδημότισσά μας Κατερίνα Κτίστη από το Μοναστηράκι Ξηρομέρου.

Ας δώσουμε την ευκαιρία στην Κατερίνα με την ψήφο μας, έτσι ώστε το όνειρό της να γίνει πραγματικότητα.

Ευάγγελος Κουτιβής 


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Αποφασισμένη η Μητρόπολη να διερευνήσει την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης από ιερέα

Σόκαρε το Αγρίνιο η δημοσιοποίηση
της μαρτυρίας μιας νεαρής γυναίκας που υποστηρίζει πως από τα 12 έως και τα 14 της υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από εν ενεργεία ιερέα της περιοχής.
Η μαρτυρία αναρτήθηκε στο Ladylike.gr και αφενός προκάλεσε αποτροπιασμό αφετέρου έχει τροφοδοτήσει διάφορα σενάρια και φήμες στην πόλη.
Όλοι εξάλλου αναμένουν να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας.
Βασικό ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι αν θα λάβει πρωτοβουλίες η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το ζήτημα αυτό ώστε να εντοπιστεί ο ιερέας που φέρεται να παρενοχλούσε την ανήλικη.
Κύκλοι της Μητρόπολης λοιπόν επισημαίνουν την αποφασιστικότητα της να διερευνήσει την υπόθεση ωστόσο σημειώνουν πως είναι απαραίτητο να έρθουν στην κατοχή τους περισσότερα στοιχεία για τον εμπλεκόμενο ιερέα.
Προτίθεται μάλιστα η Μητρόπολη αυτό να το ζητήσει από τις δημοσιογραφικές πηγές που ανέδειξαν τη συγκεκριμένη μαρτυρία.
Κατά συνέπεια είναι στο χέρι της καταγγέλουσας η τροπή που θα πάρει η υπόθεση το επόμενο διάστημα και είναι δεδομένο πως η τοπική κοινωνία θα είναι στο πλευρό της.
https://www.agrinionews.gr/

Τοπική αυτοδιοίκηση: Τι αλλάζει στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών


Νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο Μάκης Βορίδης και Στέλιος Πέτσας. Αλλαγές στην εκλογή δημοτικών και περιφερειακών Αρχών παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας.
Στα βασικά σημεία του νέου εκλογικού συστήματος προβλέπεται ότι:
Επαναφέρεται η 5ετής θητεία για τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες που θα εκλεγούν τον Οκτώβριο του 2023.
Μειώνεται οριακά ο αριθμός των μελών του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο τίθεται στο 43%, 1% μεγαλύτερο από αυτό που ίσχυσε στις εκλογές του 2006.
Εξασφαλίζεται κατά κανόνα τουλάχιστον η εκλογή των 3/5 των μελών του Συμβουλίου στον νικητή των εκλογών.
Τίθεται όριο 3% για τη εκλογή Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβούλου, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο με το ισχύον στις βουλευτικές εκλογές.
Καταργείται η ξεχωριστή κάλπη για την εκλογή των «κοινοτικών Αρχών» η οποία δημιούργησε έναν de facto τρίτο βαθμό αυτοδιοίκησης παρά τη ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος.
Εναρμονίζεται η πλειοψηφία του Δημάρχου στα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων με πληθυσμό μεγαλύτερο των 500 κατοίκων.
Σε μικρότερες Δημοτικές Κοινότητες ο εκπρόσωπός τους εκλέγεται από ενιαία λίστα υποψηφίων και εκτός συνδυασμών.
Τίθεται καταληκτική ημερομηνία η 30η Ιουνίου για την κατάρτιση των συνδυασμών, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των εκλογικών δαπανών και να είναι εγκαίρως γνωστοί στο εκλογικό Σώμα οι υποψήφιοι.

https://e-maistros.gr/

 

ΕΟΔΥ: 716 νέα κρούσματα, (7 Αιτωλοακαρνανία) 268 διασωληνωμένοι,18 θάνατοι

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο. Στην Αιτωλοακαρνανία κατανεμήθηκαν επτά νέα κρούσματα, φτάνοντας τα 195 συνολικά τον Ιανουάριο.
Από την αρχή της πανδημίας ο νομός μετά συνολικά 1.180 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Κατά το ίδιο διάστημα στη χώρα, κατεγράφησαν 18 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 5742.
Παράλληλα, σε 268 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Κατούνα: Ανησυχία προκάλεσε δημοσίευμα για εξαφάνιση άνδρα, ο 53χρονος είναι από τις Φυτείες Ξηρομέρου

Δηλώθηκε εξαφάνιση 53χρονου από τις Φυτείες στο Α.Τ. Κατούνας
Ο εν λόγω άνδρας αγνοείται από τις πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, όταν και έφυγε από την οικία του.
Η σύζυγος του σήμερα το πρωί ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και έκτοτε είναι σε εξέλιξη αναζητήσεις για τον εντοπισμό του χωρίς προς το παρόν αποτέλεσμα.


Αιτωλοακαρνανία: Πού εντοπίζονται τα πέντε κρούσματα κορωνοϊού της Τετάρτης

Σε 858 ανέρχονται τα νέα κρούσματα
κορωνοϊού στη χώρα χθες Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Στην Αιτωλοακαρνανία κατανεμήθηκαν πέντε νέα κρούσματα.
Τα τέσσερα κατανέμονται στο Αγρίνιο και ένα στο Μεσολόγγι. Από την αρχή της πανδημίας σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Αιτωλοακαρνανία μετρά 1.173 κρούσματα, εκ των οποίων τα 188 είναι τον Ιανουάριο.
https://www.agrinionews.gr/

 

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Κίνα: Ξεχάστε τα τεστ από τη… μύτη – Πιο αποτελεσματικά τα πρωκτικά

Το Πεκίνο χρησιμοποιεί πλέον πρωκτικά επιχρίσματα για να κάνει τεστ στους κατοίκους για κορονοϊό. Πρόκειται για μια μέθοδο που ειδικοί επιστήμονες της Κίνας αναφέρουν ότι είναι πιο ακριβής και αυξάνει τις πιθανότητες εντοπισμού του ιού.
Για τη συλλογή των δειγμάτων νουκλεϊνικού οξέος, η μπατονέτα θα πρέπει να εισαχθεί περίπου 2 έως 3 εκατοστά στο ορθό του ατόμου και να περιστραφεί για αρκετές φορές. Μετά την ολοκλήρωση της κίνησης δύο φορές, αφαιρείται και τοποθετείται με ασφάλεια μέσα σε ένα δοχείο δείγματος, όπως ακριβώς γίνεται με τα επιχρίσματα από τη μύτη ή το στόμα. Η όλη διαδικασία λέγεται ότι διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Η κινεζική πρωτεύουσα άρχισε να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο ανίχνευσης πιο συχνά κατά τη διάρκεια μαζικών τεστ, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την θετική διάγνωση για ένα εννιάχρονο αγόρι.

Πέντε νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – Αναλυτικά η κατανομή των 858 κρουσμάτων


Οι περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Οι ανακοινώσεις ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 27/1/2021 ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας, από τα συνολικά 858 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα 409 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα 74 στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, άλλες 12 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της πανδημίας ανά περιφέρεια, όπως τον δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ:




newsit.gr

 

Κατέρρευσε το παλιό σπίτι στην Κυψέλη (Σφήνα) Αγρινίου


Στην περιοχή του Αγρινίου είχαμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση έτσι και στην Κυψέλη(Σφήνα).
Κατέρρευσε και τμήμα πέτρινης οικίας, μιας από τις πρώτες προσφυγικές του χωριού, επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων. 
Το συγκεκριμένο οίκημα χρησιμοποιούταν παλιότερα και σαν Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Σφήνας






ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

Στο Θύρρειο Ακτίου-Βόνιτσας γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού ΚΟΡΠΗΣ λόγω διακοπής

Στο κτίριο της κοινότητας γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού ΚΟΡΠΗΣ λόγω του προβλήματος που προέκυψε στο δίκτυο ύδρευσης. 
Παρακαλώ με προσοχή και χωρίς συνωστισμό να πάτε για προμήθεια..
Ευχαριστούμε τη NESTLE και ειδικά το εργοστάσιο Κορπή για την άμεση ανταπόκριση
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Θυρρείου Χρήστος Παλούκης αναφέρει:
Βλάβη στο αντλιοστάσιο του χωριού μας στην Κορπή (ηλεκτρικός πίνακας) Σύμφωνα με τους ηλεκτρολόγους το επόμενο διήμερο θα υπάρξει διακοπή νερού. 
Προετοιμαστείτε κατάλληλα, μέχρι νεωτέρας


Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΟΥΝΑ: Μια φωτογραφία μια ιστορία στο καφενείο του Μπαλαγιώργα. (από το αρχείο του Χρήστου Ρουμελιώτη)

 


ΚΑΤΟΥΝΑ : Μεγάλη κακοκαιρία στην περιοχή μας, βρέχει ασταμάτητα πολλά τα προβλήματα

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τις τελευταίες συνεχείς βροχοπτώσεις στην Κατούνα και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. 

Η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη και το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία. 
Υπάρχουν αναφορές για πλημμυρισμένα χωράφια, ρέματα , οικόπεδα και πολλά σπίτια έβαλαν νερό.





ΚΑΤΟΥΝΑ: Πραγματοποιήθηκε μοριακό test COVID από κλιμάκιο ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 


Σήμερα Τρίτη 26/01/2021 πραγματοποιήθηκε μοριακό test COVID στην αίθουσα του Δημαρχείου Κατούνας με μεγάλη συμμετοχή.



 

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ