Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Αρνητικό το τεστ στον Υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Τεστ στους υπαλλήλους και απολυμάνσεις

 

Υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία απείχε από την εργασία της από την προηγούμενη Τρίτη 13 Οκτωβρίου, θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού διότι συγγενικό της πρόσωπο διαγνώστηκε θετικό στο COVID-19.
Έγινε ο προβλεπόμενος έλεγχος στην υπάλληλο και χθες αργά το βράδυ βρέθηκε αρνητική στον COVID19.
Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ενήργησε αστραπιαία, εφαρμόζοντας τα δέοντα μέτρα στα πλαίσια ευθύνης του και τήρησε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε συμμόρφωση πάντα με τις οδηγίες της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Τοπικό Συμβούλιο Κατούνας: Στην θέση του Θανάση Λύσαρη που παραιτήθηκε από το Συνδυασμό «Δύναμη πολιτών» αναλαμβάνει ο Χρήστος Βλάχας.


Μετα τις συνεχόμενες παραιτήσεις στην Κατούνα, ήρθε η ώρα να συνεδριάσει το τοπικό συμβούλιο. Την Θέση του Θανάση Λύσσαρη που παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες όπως μας ενημέρωσαν την λαμβάνει ο Χρήστος Βλάχας επόμενος σε σταυρούς στο Τοπικό ψηφοδέλτιο του Γιώργου Αποστολάκη. 
Ο Χρήστος Βλάχας διαμένει στην Αθήνα. 
Πάντως το τοπικό Συμβούλιο συνεδριάζει την Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι με θέμα σύνταξη τεχνικού προγράμματος 2021. 

H ανακοίνωση  Χρήστου Βλάχα στις εκλογές του 2019 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτόν τον όμορφο τόπο, την Κατούνα. 
Η αγάπη μου για τον τόπο μας, με ώθησε να είμαι υποψήφιος σύμβουλος στο τοπικό Κατούνας στις δημοτικές εκλογές Μαΐου 2019. 
​Η προσπάθειά μου θα επικεντρωθεί στη διαρκή επικοινωνία με όλους σας, ώστε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες της περιοχής μας και να έχουμε έναν πιο σύγχρονο, φιλόξενο και ασφαλή τόπο. 
​Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. 
​Θα βρίσκομαι διαρκώς κοντά σας, στις αγωνίες σας και στις χαρές σας, στα προβλήματα και στα αιτήματά σας. 
​Με όραμα, στόχο και διάθεση για προσφορά στον τόπο μας, σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου στην Κοινότητα Κατούνας. 
ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. 
​Ο στόχος είναι κοινός, το καλό των πολιτών και του τόπου μας. 
Για εμένα πάνω από όλα είναι η Κατούνα !!!! 
​Με μεγάλη εκτίμηση προς όλους, περιμένω να σας δω από κοντά και να μιλήσουμε !!! 
Τηλ. 6951854969 

Μια ματια στα αποτελέσματα για το Τοπικό της Κατούνας 










Και οι Γάλλοι του Μύτικα ενάντια στη Π.Ο.Α.Υ.


«Η Γαλλική κοινότητα, η οποία έρχεται εδώ και πολλά χρόνια στο Μύτικα, – μερικές οικογένειες για τριάντα χρόνια – υποστηρίζει τον Δήμο Ξηρομέρου και τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη, στην προσέγγισή του για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της εγκατάστασης υδατοκαλλιεργειών στην ακτογραμμή Αστακού – Μύτικα», αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Δήμο Ξηρομέρου τα μέλη μίας κοινότητας Γάλλων, η οποία επισκέπτεται, χρόνια τώρα το Μύτικα και δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα ενάντια στην θεσμοθέτηση της ΠΟΑΥ.
«Είμαστε σε αλληλεγγύη με τον Δήμο», συνεχίζουν, »τους φορείς και τους διάφορους συλλόγους, που ζητούν την απόσυρση αυτού του έργου που αντιτίθεται στην οικολογική αειφόρο ανάπτυξη και τον ήπιο τουρισμό προσαρμοσμένο στην περιοχή.
Πιστεύουμε ότι το Ξηρόμερο χρειάζεται μια ισορροπία στην ανάπτυξή του, που λαμβάνει υπόψη όλες τις τοπικές πραγματικότητες: παραδοσιακή αλιεία, τουριστικά καταλύματα, χωροταξία, επεξεργασία οικιακών αποβλήτων, βιώσιμη γεωργία.
Όλα αυτά», καταλήγουν, «πρέπει να περιληφθούν σε ένα σχέδιο σε συνεννόηση με τους κατοίκους, προκειμένου να καταστεί η ζωή πιο αρμονική. Η προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης πρέπει επίσης να σέβεται το οικολογικό, ανθρώπινο και κοινωνικό περιβάλλον.»

Το γαλλικό κείμενο έχει ως ακολούθως:
«La communauté française qui vient depuis de très nombreuses années à Mytikas, depuis trente années pour certaines familles, soutient la municipalité de Xiromeros et te maire de Xiromeros, Giannis Triantafyllakis, dans sa démarche pour régler te grave problème de l’implantation des fermes aquacoles sur le littoral Astakosse Mytikas.
Nous sommes solidaires des communes, des associations et des divers clubs qui en appellent au retrait de ce projet qui va à l’encontre d’un développement durable écologique et d’un tourisme doux adapté à la région.
Nous pensons que Xiromeros a besoin d’un équilibre dans son développement qui prenne en compte toutes les réalités locales: la pêche traditionnelle, l’hébergement touristique, l’aménagement des espaces, le traitement des déchets domestiques, l’agriculture raisonné.
Tout ceci devrait s’inclure dans un plan en concertation avec les habitants afin de rendre la vie plus harmonieuse. L’effort de développement économique doit aussi être respectueux de l’environnement écologique, humain et social.»

https://www.agriniotimes.gr/

 

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

«Άγριες Μέλισσες»: Η κόλαση της Ελένης συνεχίζεται με εντολή της Μυρσίνης

Όσα θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα

Καταιγιστικές εξελίξεις, συγκλονιστικές ανατροπές, έρχονται και την επόμενη εβδομάδα στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1, που προβάλλονται καθημερινά στις 22.00.

Ο Νικηφόρος ανατρέπει τα σχέδια του Δούκα και του Κωνσταντή και τους αναγκάζει να δεχτούν τις αποφάσεις του. Η Ελένη βιώνει τον χειρότερο εφιάλτη της στη φυλακή του Βόσκαρη και συνειδητοποιεί ότι από εδώ και πέρα η ζωή της θα είναι μια κόλαση στα χέρια του. Στο επεισόδιο, όμως, της Δευτέρας, το κοινό βλέπει τους ήρωες 6 χρόνια μετά, το 1965…

Τα παιδιά της Ασημίνας, της Ουρανίας και της Παγώνας μεγάλωσαν και πάνε μαζί στο σχολείο. Ο εγγονός του Νέστορα, ο Άγγελος, έγινε αστυνόμος και βοηθός του Προύσαλη, ενώ η Σοφούλα μαθαίνει την τέχνη της μαίας δίπλα στη Ρίζω. Ο Τόλλιας εκλέχτηκε πάλι Κοινοτάρχης και η ζωή συνεχίζεται στο χωριό. Η Ασημίνα με τον Νικηφόρο έχουν εδραιώσει τη θέση τους στο σπίτι και η συνεργασία με τον Συνεταιρισμό πάει καλά, παρά τις ανησυχίες του Νικηφόρου που έχει υψηλές απαιτήσεις. Η σχέση τους με τη Μυρσίνη συνεχίζει να έχει εντάσεις με τον μικρό Σέργιο να είναι το μήλον της έριδος ανάμεσά τους.

Ο Κωνσταντής με τον Μελέτη έχουν κάνει τη δική τους επικερδή επιχείρηση, κρυφά απ’ όλους, και παράλληλα ο Κωνσταντής έχει σχέση με τη Δόμνα, κόρη του συνεργάτη τους Σωκράτη Θέμελη. Ο Μιλτιάδης έχει κάνει πρόοδο στο ψυχιατρείο και η Βιολέτα με τον Λάμπρο ανυπομονούν να τον πάρουν πίσω. Η Ελένη συνεχίζει να υπομένει τα βασανιστήρια του Βόσκαρη, κρατώντας μακριά τον Λάμπρο από όλα όσα της συμβαίνουν. Μόνη της παρηγοριά η συγκρατούμενή της, η Φωτεινή, και η εργασία της στα χωράφια.

Η Δρόσω γνωρίζει στο καμπαρέ τον Φίλιππο, γόνο ισχυρής οικονομικά οικογένειας, που γοητεύεται από την ομορφιά της. Ο Κωνσταντής συστήνει στην οικογένειά του τη Δόμνα και τον πατέρα της και ορίζουν σύντομα τους αρραβώνες τους. Ο Άγγελος ομολογεί στον Νέστορα πως είναι ερωτευμένος με τη Σοφούλα, ενώ εκείνη ομολογεί στον Λάμπρο τα κρυφά της αισθήματα γι’ αυτόν. Η Ελένη συγκρούεται με τον Βόσκαρη με στόχο να προστατεύσει μία νεαρή συγκρατούμενή της από τις άρρωστες ορέξεις του. Την ίδια στιγμή, ο Δούκας μαθαίνει πως η υπόθεσή του δε θα δικαστεί κι έτσι μπορεί να επιστρέψει στο χωριό για να πάρει την εκδίκησή του.

Η Ασημίνα, την ίδια στιγμή, ανησυχεί πολύ για την επιρροή που ασκεί η Μυρσίνη στην ανατροφή του γιου της κι αποφασίζει να φτιάξει μια νέα καθημερινότητα για εκείνον στα δικά της πρότυπα. Η Δρόσω πολιορκείται από τον Φίλιππο ενώ η μαντάμ Κούλα την ενθαρρύνει να φτιάξει μια νέα ζωή, στο πλευρό του πλούσιου αυτού άντρα. Ο Κωνσταντής ανακαλύπτει πως ο Μελέτης και η Πηνελόπη συνεχίζουν να βρίσκονται και δίνει τελεσίγραφο στον Μελέτη ενώ το Διαφάνι υποδέχεται την απρόσμενη άφιξη ενός άντρα. Η Ελένη οδηγείται στην απομόνωση, μετά την επίθεσή της στον Βόσκαρη, περνώντας ξανά μια κόλαση στα χέρια του. Εκεί, όμως, θα δεχτεί μια αναπάντεχη επίσκεψη από το Διαφάνι.

Η Ελένη είναι σίγουρη πως η γυναικεία φιγούρα που είδε στην απομόνωση ήταν η Μυρσίνη και αποφασίζει να αλλάξει τακτική με τον Βόσκαρη, με την ελπίδα να ανακαλύψει την αλήθεια. Ο Νώντας διώχνει τον Τάκη από το μαγαζί ύστερα από τον καυγά του με τον Φίλιππο ενώ η Δρόσω συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους δυο άνδρες, με τον Φίλιππο να κερδίζει έδαφος στην καρδιά της. Η Δρόσω σκέφτεται σοβαρά την πρόταση του Φίλιππου να αλλάξει ζωή, παρά τα όσα της λέει ο Τάκης που της κλείνει ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της δισκογραφικής. Η Ελένη πάει στο σπίτι του Βόσκαρη, αποφασισμένη να βρει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με τη Μυρσίνη. Εκεί, όμως, την περιμένει μια έκπληξη…


Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα – Κανένα στην Αιτωλοακαρνανία

 

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 508 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα. Ενθαρρυντικό για την Αιτωλοακαρνανία το γεγονός πως δεν περιλαμβάνεται στον χάρτη μετά τη νέα έξαρησ των περασμένων ημερών στο Αγρίνιο. 
Από τα 508 κρούσματα τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 
3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 503 κρουσμάτων:

(12) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
(6) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.
227 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
63 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
7 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας
5 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου
2 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοιας
1 κρούσμα από Π.Ε. Ηλείας
3 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας
5 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα από Π.Ε. Θεσπρωτίας
31 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
5 κρούσματα από Π.Ε. Καβάλας
1 κρούσμα από Π.Ε. Καλύμνου
1 κρούσμα από Π.Ε. Καρδίτσας
20 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
5 κρούσματα από Π.Ε. Κέρκυρας
24 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
1 κρούσμα από Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα από Π.Ε. Κω
14 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
2 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
1 κρούσμα από Π.Ε. Λήμνου
8 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας
3 κρούσματα από Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα από Π.Ε. Μήλου
1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου
3 κρούσματα από Π.Ε. Νάξου
4 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας
1 κρούσμα από Π.Ε. Πρεβέζης
1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου
2 κρούσματα από Π.Ε. Ροδόπης
9 κρούσματα από Π.Ε. Ρόδου
8 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών
1 κρούσμα από Π.Ε. Σποράδων
5 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
1 κρούσμα από Π.Ε. Φλώρινας
1 κρούσμα από Π.Ε. Φωκίδας
1 κρούσμα από Π.Ε. Χαλκιδικής
1 κρούσμα από Π.Ε. Χανίων
3 κρούσματα από Π.Ε. Χίου
15 κρούσματα υπό διερεύνηση

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:



Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείεται να είναι πάνω από 20.000 τα ενεργά κρούσματα

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του News4health.gr ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων συνολικά στην Ελλάδα είναι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να είναι πάνω από 20 χιλιάδες.

Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική σχολίασε το εξής: «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ώσεις στην Ατική. Υπάρχουν ταλαντεύσεις και σκαμπανεβάσματα στα κρούσματα. Αυτήν την εβδομάδα δεν βλέπουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.Σήμερα τα 227 από τα 508 είναι λιγότερα από τα μισά. Είναι θετικά τα σημεία για την Αττική. Είναι, όμως νωρίς ακόμα»

Όπως ανέφερε: «για πρώτη φορά έχουμε πάνω από 500 νέα κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο» και έκανε λόγο για «ευαίσθητη τάση σταθεροποίησης στην Αττική η οποία, όμως, μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη». Επιπλέον προσέθεσε ότι αυτό μπορεί να συμβεί «με την μείωση της θερμοκρασίας» του περιβάλλοντος η οποία αυξάνει τον συγχρωτισμό σε εσωτερικούς χώρους.
https://www.agrinionews.gr/

 

ΚΑΤΟΥΝΑ: Πωλούνται Ελάφια, Βασιλικά & Dama Dama από Οικόσιτη φάρμα






Πωλούνται Ελάφια, Βασιλικά & Dama Dama από Οικόσιτη φάρμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6980387874 Νίκος




Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας


Για ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη του δήμο Ακτίου – Βόνιτσας κάνουν λόγο πληροφορίες.
Η εργαζόμενη, η οποία διαμένει στη Λευκάδα και εργάζεται στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, πρόσφατα δέχθηκε επισκέψεις από συγγενικό της πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Πρόκειται για άνδρα που ήρθε από περιοχή που βρίσκεται σε αυξημένη επιτήρηση για τον κορωνοϊό.
Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Η εργαζόμενη εμφάνισε συμπτώματα της νόσου σύμφωνα με πληροφορίες και έκανε το τεστ, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.
Για το λόγο αυτό σήμερα διενεργήθηκαν από ειδικό κλιμάκιο τεστ κορωνοϊού σε υπαλλήλους του δήμου.
https://www.agriniopress.gr/

Ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας. Δηλώστε Συμμετοχή!

 


Σας προσκαλούμε όλους και όλες μικρούς και μεγάλους στις

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Ø     Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής κάθε δεύτερη Πέμπτη του Μήνα.

Ø     Σύναξη Νέων (Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μήνα στις 19:00).

Ø     ΟΜΙΛΙΕΣ από διακεκριμένους επιστήμονες για διάφορα θέματα.  

(Μία Κυριακή τον Μήνα).

Ø     ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

·    Αγοριών: Κάθε Κυριακή στις 10:30 π.μ.

·    Κοριτσιών: Κάθε Σάββατο στις 15:00 μ.μ.

Ø     Ποδοσφαιρική Αθλητική Ομάδα Κατηχητικών.

Ø     Τμήματα εκμάθησης Παραδοσιακών χορών Αγοριών και Κοριτσιών των Κατηχητικών. (Μετά το πέρας των Κατηχητικών Μαθημάτων).

Ø     Τμήμα Εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακής Χορωδίας.   

( κάθε Κυριακή ώρα: 11:00 π.μ.)

Κάθε απόγευμα λειτουργεί αίθουσα ψυχαγωγίας με παιχνίδια κάτω του Ναού.  

Ώρα: 17:00 έως 21:00    


θα μας βρείτε: 1. http://agiosathanasioskatounas.blogspot.com 

2. Τηλ. Ιερού Ναού:2646031758 ώρες: 9:00-12:00 / 16:30-20:00

  

Δηλώστε συμμετοχή... 


ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!!!

Σε καραντίνα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης- Ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα


Σε καραντίνα αυτοβούλως μπήκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο κ. Φαρμάκης πληροφορεί τους πολίτες πως ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και πως αποφάσισε να μπει σε καραντίνα αυτοβούλως εργαζόμενος από το σπίτι του.
Στην ανάρτηση συγκεκριμένα αναφέρεται:
Πληροφορούμενος για επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19 με το οποίο ήρθα σε επαφή, αποφάσισα να μπω αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως προβλέπεται.
Η δουλειά θα συνεχιστεί από το σπίτι. Παράλληλα, στο γραφείο μου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ακολουθήθηκε πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες (απολυμάνσεις, κλπ).

Το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε όλοι να ανακόψουμε την διασπορά της νόσου, προβαίνοντας σε κάθε αναγκαία ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα επιβάλλει όλα τα παραπάνω.

https://www.agrinionews.gr/

Διάρρηξη και δολιοφθορές στο Γυμνάσιο Αμφιλοχίας


Διάρρηξη σημειώθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου στο Γυμνάσιο της Αμφιλοχίας. Οι δράστες, αλλοίωσαν και αφαίρεσαν τρόφιμα από το κυλικείο, προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή καφέ ενώ άνοιξαν τα αντισηπτικά και τα άδειασαν στο χώρο. Για το περιστατικό κλήθηκε η αστυνομία και αναμένεται η σήμανση για τα περαιτέρω.
https://e-maistros.gr/

 

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Βόνιτσα: Έρευνες για το θάνατο 60χρονης- Ανασύρθηκε νεκρή από την παραλία


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μία 60χρονη γυναίκα το απόγευμα της Τετάρτης, από την παραλία Βόνιτσας.
Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικώς με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
https://www.agriniopress.gr/

 

ΕΟΔΥ: πέντε νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία


Πέντε κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία κατένειμε σήμερα ο ΕΟΔΥ από τα 207 νέα που ανακοίνωσε στη χώρα. 
Η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη καθώς το τελευταίο 24ωρο έγιναν γνωστά τέσσερα νέα κρούσματα στην τοπική αστυνομία και σε εργαζόμενη στο ΚΕΠ Αγρινίου.
Στα ύψη παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, 453, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 23947(ημερήσια μεταβολή +1.9%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες.
Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων είναι η εξής:
207 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 40 συνδέονται με γνωστές συρροές.

56 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης

5 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα από Π.Ε. ‘Αρτας

4 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας

4 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας

2 κρούσματα από Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα από Π.Ε. Δράμας

4 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου

5 κρούσματα από Π.Ε. Ηλείας

4 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας

6 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου

3 κρούσματα από Π.Ε. Θάσου

4 κρούσματα από Π.Ε. Θεσπρωτίας


18 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα από Π.Ε. Καρδίτσας

5 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς

2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς

22 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης

2 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα από Π.Ε. Κω

4 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας

2 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα από Π.Ε. Ξάνθης

8 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας

4 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα από Π.Ε. Ροδόπης

1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου

4 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα από Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων

11 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα από Π.Ε. Χαλκιδική

1 κρούσμα από Π.Ε. Χίου

20 κρούσματα υπό διερεύνηση.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 482 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 82 (70.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 23947 κρουσμάτων, 3434 (14.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 9698 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμαυπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102ετών).
https://www.agrinionews.gr/

Κορονοϊός: κι άλλα κρούσματα στην Αστυνομία του Αγρινίου


Έξι συνολικά αστυνομικοί του Αγρινίου έχουν νοσήσει από κορονοϊό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του agrinionews.gr. 
H κατάσταση που διαμορφώνεται στο αστυνομικό μέγαρο είναι ανησυχητική και έχει σημάνει για τα καλά συναγερμός στη Διεύθυνση Ακαρνανίας που εδρεύει στο Αγρίνιο.
Συγκεκριμένα, χθες βράδυ έγινε γνωστό πως προέκυψαν δυο κρούσματα σε αστυνομικούς ωστόσο πριν λίγη ώρα ειδοποιήθηκαν δύο ακόμη πως υπήρξε θετικό το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν την περασμένη Δευτέρα από Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ.
Συνολικά λοιπόν-καθώς δυο κρούσματα είχαμε και την περασμένη εβδομάδα- είναι έξι οι ένστολοι που νόσησαν ενώ αναμένονται και άλλα αποτελέσματα. Τρεις μάλιστα υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία ενώ ένας αστυνομικός διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Οι εξελίξεις απαιτούν ευρύτερη διαχείριση απο τις αστυνομικές αρχές καθώς ενδεχομένως απαιτούνται νέες απολυμάνσεις ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

 

Μπαράζ ληστειών στα δημοτικά σχολεία της Αμφιλοχίας


Μέσα σε ένα δεκαήμερο σημειώθηκαν δύο διαρρήξεις σε 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο στην πόλη της Αμφιλοχίας. Οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν κυρίως εξοπλισμό πληροφορικής και σύμφωνα με την αστυνομία ο τρόπος που εισέβαλαν δείχνει επαγγελματίες διαρρήκτες. Η διάρρηξη στο 2ο δημοτικό σημειώθηκε χθες βράδυ ενώ στο 1ο δημοτικό είχε προηγηθεί 10 μέρες νωρίτερα.

 

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Τι αναφέρει η Αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο στα Βρουβιανά


Βαρύ είναι το πένθος στον Ορεινό Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας και στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας για τον τραγικό θάνατο δυο ανδρών σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στον επαρχιακό δρόμο Βρουβιανών-Αυλακίου.
Αδικοχαμένοι είναι ο 67χρονος Παναγιώτης Ζαχαρής και ο 74χρονος Δημήτριος Τσιώνος, αμφότεροι πατεράδες πολύτεκνων οικογενειών.
Η κηδεία του Πάνου Ζαχαρή θα γίνει σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 16:00 στα Βρουβιανά ενώ του Δημήτρη Τσιώνου αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στις 11.00 στο Ραπτόπουλο.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας το τραγικό συμβάν:
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο έλαβε χώρα, χθες το μεσημέρι, στην Επαρχιακή Οδό Εμπεσού – Αυλακίου.
Πιο συγκεκριμένα, 74χρονος ημεδαπός άνδρας οδηγώντας αγροτικό μηχάνημα, με συνεπιβάτη έναν 67χρονο ημεδαπό άνδρα, κινούμενο από Αυλάκι προς Βρουβιανά, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα οι δυο άνδρες.
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού ενεργείται προανάκριση για την πλήρη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.
https://www.agrinionews.gr/

Τριανταφυλλάκης: Θα Υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των Δημοτών και της περιοχής!


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης στον aeras fm και στην Νανά Θεοδωροπούλου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή για την τακτοποίηση των οικονομικών του δήμου και το σχεδιασμό νέων έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Π.Ο.Α.Υ. για την οποία είπε ότι αντιτίθεται στην αναπτυξιακή προοπτική και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής του Ξηρομέρου, δεν λαμβάνει υπόψιν τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου στο επιχειρησιακό 2015-2020 .

Κατέρρευσε το έργο αντιστήριξης στο Σαρακήνικο της Πάργας – Αποκλείστηκε η περιοχή


Το έργο αντιστήριξης που ολοκληρώθηκε τον Μάϊο του 2020 από την Περιφέρεια Ηπείρου, στο σημείο του δρόμου 1 χιλιόμετρο από την Παραλία Σαρακήνικο, κατέρρευσε μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Πρέβεζας κατά την διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η περιοχή.
Έχει ήδη ενημερωθεί η πολιτική προστασία και η πυροσβεστική, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο σημείο.
Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε καταρρεύσει ξανά στο παρελθόν, πριν από το έργο αντιστήριξης.
https://www.mypreveza.gr/

 

 

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΤΟΥΝΑ: Η αρχόντισσα των Ακαρνανικών ( video-drone 3)

Τα πλάνα σε αυτό το βίντεο είναι τραβηγμένα με drone από το ψηλότερο άλλα και κεντρικό σημείο του χωριού μας, το δασύλλιο. 
Η ράχη λέγεται "στου Μαργιόλη τη ράχη" αλλιώς "Μαργιόλου" όπως την λέμε στο χωριό. 
Το 1938 -39 επί Μεταξά πριν τον πόλεμο έγινε δενδροφύτευση στην ράχη αυτή που τότε είχε έκταση περίπου 10 στρέμματα. 
Την δενδροφύτευση με πεύκα πραγματοποίησαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κατούνας για 3 συνεχόμενες μέρες. 
Τότε τα κατουνιωτόπουλα όλα μαζί τραγουδούσαν : 
"Κασμάδες φτιάρια και τσαπιά 
θα αστράψουν στην λιακάδα 
με ένα σύνθημα μπροστά 
όλα για την Ελλάδα ρε παιδιά..." 
Στο ψηλότερο σημείο αυτό του χωριού μας είναι και το υδραγωγείο όπου συσσωρεύεται σε δυο δεξαμενές το νερό που έρχεται από το κεφαλόβρυσο των Αχυρών και υδρεύεται η Κατούνα, Κωνωπίνα και Λουτράκι. 
Στο Δασύλλιο αυτό την δεκαετία του '80 ήταν τόπος για εκδρομές των σχολείων της Κατούνας. Απολαύστε την Κατούνα μας σε 5 λεπτά από άκρη σε άκρη Αφιερωμένο στους Ξενιτεμένους μας 
Τα στοιχεία είναι από το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Κουτιβή "ΟΙ ΔΑΦΝΕΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" 
Μουσική στο βίντεο απο το τραγούδι του Βασίλη Παπαδογιώργου "Ξηρόμερο" 
                             Δείτε το βίντεο 
             
Η Κατούνα είναι κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, σε απόσταση 42.9 χιλιομέτρων από το Αγρίνιο.
 Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε ένα λόφο, σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρα ανάμεσα στα Ακαρνανικά όρη, (κορυφή Περγαντί υψόμετρο 1.423 μ.) και την οροσειρά της Bελαώρας. 
Έχει στενούς δρόμους και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με τα σπίτια να είναι κυρίως πετρόχτιστα, δίπατα και με κεραμοσκεπές. 
Κύριες ασχολίες των κατοίκων της είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Το χωριό είναι κτισμένο σε ημιορεινή τοποθεσία και έχει θέα νοτιοανατολικά τη λίμνη της Αμβρακίας και την οροσειρά του Πεταλά, ανατολικά την οροσειρά της Βελαώρας και δυτικά τα Ακαρνανικά όρη. Συνορεύει με τα χωριά Τρύφος, Κομπωτή, Αετός, Άγιος Νικόλαος, Κωνωπίνα. 
Πριν την Κατούνα υπήρχαν οι συνοικισμοί γύρω -γύρω από αυτήν όπως του Μπόικου (Αγία Παρασκευή) του Αγίου Προκοπίου, του Σωτήρος, οι Παλαιονικολάδες, το Σπανοχώρι, το Κατσώνι, το Παληόκαστρο, το Χαλκηρό, το Παλιοχώρι κ.α. Εκεί κατοικούσαν οι πρώτες οικογένειες των κατουνιωτών που ενώθηκαν και αποτέλεσαν αυτή την όμορφη κωμόπολη του ορεινού κεντρικού Ξηρομέρου που υπάρχει σήμερα.
 Στην προτελευταία απογραφή που έγινε η Κατούνα είχε 2.331 κατοίκους, ενώ στην τελευταία του 2011, έχει πολύ λιγότερους δεν έφτασε τους 2.000, ενώ σήμερα υπολογίζονται πάρα πολύ λιγότεροι μόνιμοι κάτοικοι. 
Κατά την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, η Κατούνα αποτέλεσε τμήμα του δήμου Εχίνου, με έδρα την Κατούνα, (1836 ως το 1912) που ανήκε στην επαρχία Ξηρομέρου, του νομού Αιτωλίας και Ακαρνανιας. Το 1912 με τον νόμο "Περί Δήμων και Κοινοτήτων" αναγνωρίστηκε, για πρώτη φορά, ως αυτόνομη κοινότητα του Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καθώς πληρούσε και τις δύο προϋποθέσεις, δηλαδή είχε πληθυσμό πάνω από 300 κατοίκους και διέθετε σχολείο στοιχειώδους εκπαίδευσης. Από το 1986 η Κατούνα μαζί με τους συνοικισμούς Άγιος Νικόλαος, Αχυρά, Λουτράκι δημιούργησαν τον Δήμο Κατούνας. 
Από το 1999 μέχρι το 2010, με το Πρόγραμμα Καποδίστριας, η Κατούνα ήταν έδρα του Δήμου Μεδεώνος. 
Από την 1η Ιανουαρίου 2011 με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. 
Όπου ήταν και η ταφόκλακα της Κατούνας. 
Εργασίες των κατοίκων σήμερα είναι η κτηνοτροφία και άλλες καλλιέργειες που δεν κατάφεραν όμως να αντικαταστήσουν το εισόδημα που επέφερε ο καπνός. 
Στην Κατούνα σήμερα μπορεί κάποιος να θαυμάσει τον πανέμορφο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην κεντρική πλατεία και την Αγία Παρασκευή στα Kατωμερήσια. 
Επίσης το πανέμορφο μπαστούνι (τοποθεσία στην πλατεία Κατούνας) με μια θαυμάσια θέα που από εκεί βλέπεις την θάλασσα του Αμβρακικού στο Λουτράκι μέχρι την απέναντι μεριά την λίμνη της Αμβρακίας, ενώ μπροστά ακριβώς τα βουνά της Bελώρας και του Πεταλά Απέχει: 20,5 χιλ. από την Αμφιλοχία και 307 χιλ. από την Αθήνα Η Κατούνα ήταν, μέχρι χθες, η μάνα του καπνού, καλλιεργούσε τα καλύτερα καπνά της Ελλάδος, όπως το τσεμπέλι. Το ποσοστό της ανεργίας σήμερα έχει φθάσει πολύ ψηλά. 
Δίπλα στην Κατούνα είναι τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Μεδεώνας. 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ

KATOUNA NEWS 

 

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Διπλή δολοφονία στο Λουτράκι: Αυτή είναι η 45χρονη Ουκρανή που βρέθηκε νεκρή

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από την είδηση της διπλής δολοφονίας – Ποια στοιχεία έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία στο Λουτρακι το φρικιαστικό εγκλημα στο Φλάμπουρο.
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της 45χρονης βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη με αλυσίδα και λουκέτο. Όπως τονίζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικοί του ΑΤ Λουτρακίου μπήκαν περίπου στις 16:15 στο σπίτι της 45χρονης από την Οδησσό της Ουκρανίας.
Τότε αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα: τα δυο θύματα, η 45χρονη γυναίκα και ένας άνδρας, ήταν πεσμένα στο δάπεδο και πλημμυρισμένα στα αίματα. Τα πτώματά τους έφεραν πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι ή άλλο αμβλύ αντικείμενο σε όλο το σώμα, ενώ βρέθηκαν εντελώς γυμνά.

Αγιασμός επί τη ενάρξη των Κατηχητικών Σχολείων, των κύκλων Αγίας Γραφής και των λοιπών δραστηριοτήτων της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Κατούνας


Τελέσθηκε σήμερα 11 Οκτ. με τη χάρη του Θεού ο Αγιασμός επί τη ενάρξη των Κατηχητικών Σχολείων, των κύκλων Αγίας Γραφής και των λοιπών δραστηριοτήτων της ενορίας μας. Τον Αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας μας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος, ο οποίος καλωσόρισε τα παιδιά, αλλά και όλους εκείνους που συμμετέχουν στους κύκλους Αγίας Γραφής, για τη νέα πνευματική περίοδο.

Ο π. Χρυσόστομος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον λόγο του Θεού ¨ο οποίος αναγεννά φωτίζει και τελειοποιεί τον άνθρωπο. 
Ο λόγος του Θεού, το Ιερό Ευαγγέλιο δηλαδή, καλούμαστε τόσο στα Κατηχητικά όσο και στους κύκλους της Αγίας Γραφής να ακούμε, να τον βάζουμε στην καρδία μας, αλλά και να τον πράττουμε στη ζωή μας. Και φέτος η Εκκλησία μας, προσκαλεί όλους να έρχονται να παρακολουθούν τα Κατηχητικά Σχολεία αλλά και τους κύκλους Αγίας Γραφής. Επίσης παρότρυνε τους γονείς και τα παιδία να γίνουν Μικροί Ιεραπόστολοι και να οδηγήσουν και άλλους νέους στο Κατηχητικό και στην Εκκλησία του Χριστου μας. και τα Στο τέλος δόθηκε μια εικόνα του Χριστού μας ως ευλογία και ένα κέρασμα σε όλους. 
Ευχόμαστε, καλή πνευματική περίοδο. 



11-10-2020

Κορωνοϊός: όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα στην Αιτωλοακαρνανία


Διαφορετικά μέτρα θα ισχύουν πλέον από Δευτέρα (και για 14 τουλάχιστον ημέρες) σε κάθε νομό της χώρας ανάλογα με το «χρώμα» που εμφανίζει αυτός στον διαδραστικό Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας
Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Η Αιτωλοακαρνανία εντάσσεται στο Επίπεδο 2- Επιτήρησης.
Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.
Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.
Η Αιτωλοακαρνανία, στην οποία τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα και η ανησυχία, κατατάσσεται στο Επίπεδο 2-Επιτήρησης το οποίο προβλέπει την εφαρμογή συγκεριμένων μέτρων σε πολλούς τομείς και φυσικά στα καταστήματα εστίασης και στα κέντρα διασκέδασης (που περιλαμβάνουν και τις δεξιώσεις για τα κοινωνικά γεγονότα).
Ειδικότερα σε αυτά το ωράριο του Επιπέδου 2 προβλέπει να είναι κλειστά 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).
Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθει σε ΦΕΚ αύριο, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Οι εκπρόσωποι της εστίασης προς το παρόν έχουν τη σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία τους.
Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αιτωλοακαρνανία: 


agrinionews

 

ΕΟΔΥ: ένα κρούσμα κορονοϊού σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία


Ανακοινώθηκαν σήμερα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, 280 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 41 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 22358 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 55.7% άνδρες.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 449 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των
ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 (72.0% άνδρες).

Αγρίνιο: κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο στο αστυνομικό μέγαρο για τεστ μετά τα δυο κρούσματα


Δύο από τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στο Αγρίνιο αφορούν αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ακαρνανίας.
Στο Αστυνομικό Μέγαρο σήμανε συναγερμός και την Πέμπτη έγιναν απολυμάνσεις.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας εξάλλου κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα βρίσκεται την Δευτέρα στην έδρα του Αστυνομικού Μεγάρου για όποιον αστυνομικό επιθυμεί να κάνει το τεστ covid 19 .
https://www.agrinionews.gr/

 

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ