Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Ποιοι ήταν οι Ακαρνάνες και από πού ήρθαν; Ποια ήταν η σχέση τους με την αρχαία Αλυζία;

Ο Θουκυδίδης μας λέει , πως , οι Ακαρνάνες έφτασαν στην ευρύτερη περιοχή μας ,σημερινό Ξηρόμερο και την κοιλάδα του Αχελώου ,από το Βορρά και την πλευρά της Ηπείρου , σαν άγριοι … και με τα όπλα έδιωξαν τους Κεφαλλήνες και τα άλλα ελληνικά φύλα (Ίωνες ,Αιολείς , Δωριείς ) και πως εγκαταστάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή χτίζοντας μικρά ατείχιστα χωριά.
Μετακινήθηκαν διαδοχικά ,μαζί με άλλα ελληνικά φύλα (όπως οι Ηπειρώτες , οι Μακεδόνες ,οι Θεσσαλοί),πιθανόν ,μετά την κάθοδο των Δωριέων και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που από τότε πήρε το όνομά τους.
Η περιοχή γύρω από την Αλυζία προϊστορικά έφερε το όνομα ΚΑΡΝΙΑ χώρα ,από τον προϊστορικό λαό στην περιοχή, τους ΚΑΡΕΣ οι οποίοι υπηρετούσαν , με βάση τις μυθολογικές παραδόσεις τον πρώτο προϊστορικό λαό στην περιοχή ,τους Λέλεγες. Αργότερα η περιοχή μετονομάστηκε προς δε το ανατολικό και βόρειο μέρος της Κουρήτις ,από τον προϊστορικό λαό Κουρήτας και προς νότια και ανατολικά της ,Τηλεβοϊδα ή Ταφία περιοχή ,από τους προϊστορικούς λαούς ,Τηλεβόες και Τάφιους . Ο Όμηρος όταν ήθελε να αναφερθεί στην ΑΚΑΡΝΑΝΊΑ , χρησιμοποιούσε τη φράση <<Ακτή Ηπείροιο>> δηλαδή Ακτή της ( απέναντι νήσων) Στερεάς.
Ο Γ .Α.Φερεντίνος στην εφημ.<<Κατούνα>> γράφει τα παρακάτω :<<Τρεις τουλάχιστον εκ των μυθολογικών παραλλαγών αναφέρονται εις τον εποικισμόν της μετέπειτα ονομασθείσης <<Ακαρνανίας>> από μυθολογικά πρόσωπα άλλων περιοχών και έχουν ως σημείον χρονολογικής αναφοράς την Τρωϊκήν εκστρατείαν.

Αιτωλοακαρνανία: Σε Αμφιλοχία , Αστακό, Θέρμο, Αγρίνιο, Αιτωλικό, Κατούνα και τη Ναύπακτο τα κρούσματα κορωνοϊού της Παρασκευής 12/2

1.410 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε στη χθεσινή (12/2) επιδημιολογική του έκθεση ο ΕΟΔΥ, με 15 από αυτά να εντοπίζονται στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις περιοχές του Αστακού και της Αμφιλοχίας, όπου κατανέμονται τέσσερα και έξι αντίστοιχα.
Από ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί στο Θέρμο, το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, την Κατούνα και τη Ναύπακτο.
Οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση καθότι πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη μέρα όπου ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία είναι διψήφιος.
Τα συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην περιοχή από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται πλέον στα 1.300, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
https://www.agrinionews.gr/

 

ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ: Μια χειμωνιάτικη βόλτα στην παραλία της Ρούγας στον Αμβρακικό




ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Δολοφονία στη Ναύπακτο: Σοκαρισμένη η Αναστασία Γιούσεφ – Γνώριζε τον δράστη, ήταν εμμονικός μαζί της

Εμμονικός και με την Αναστασία Γιούσεφ ήταν στο παρελθόν ο 32χρονος δολοφόνος του άτυχου επιχειρηματία
Σοκαρισμένη από την άγρια δολοφονία στην Ναύπακτο δηλώνει στο protothema.gr η γνωστή καλλιτέχνιδα Αναστασία Γιούσεφ καθώς γνώριζε τον εμμονικό δράστη και είχε φωτογραφηθεί μαζί του πριν από τέσσερα χρόνια.
Ο 32χρονος Α.Ρ μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 35χρονο Σπύρο Καρέλη επείδή νόμιζε ότι είχε σχέση με την κοπέλα που ήταν ερωτευμένος.
Μάλιστα ο δράστης απειλούσε τον 35χρονο επιχειρηματία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζοντας την φωτογραφία του με διάφορα υβριστικά μηνύματα.
«Έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν περίμενα να κάνει φόνο αυτός ο άνθρωπος, τον γνώρισα πριν από τέσσερα χρόνια στην Ναύπακτο, θυμάμαι ήταν πολύ πιεστικός και μου ζητούσε συνέχεια να βγούμε φωτογραφία» ανέφερε.

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας

Έφυγε σήμερα 12/02/2021 από κοντά μας μια ακόμα καλή συγχωριανή μας η Κωνσταντίνα Ζωγάκη Χα Αριστοτέλη και η κηδεία της έγινε στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας.
Τα συλλυπητήρια στους οικείους της

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου σε χωριό της Αιτωλ/νίας που σέρβιρε πελάτες

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας που σέρβιρε πελάτες
Αστυνομικοί μετά από σχετικό έλεγχο διαπίστωσαν ότι ιδιοκτήτης καφενείου σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας του Δήμου Ξηρομέρου σέρβιρε αλκοόλ σε δύο πελάτες.
Αυτό είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή διοικητικού προστίμου 5.000 ευρώ για για παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη ασθενειών.
Πρόστιμα επιβλήθηκαν και στους ίδιους τους πελάτες. 300 ευρώ έκαστος για άσκοπη μετακίνηση.
https://www.agriniotimes.gr/

 

Καταργείται η παλιά βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένου από την Κυριακή

Από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου αλλάζουν όλα στον τρόπο μετακίνησης εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, με την νέα βεβαιώση μετακίνησης προκειμένου να περιοριστεί η αυξημένη κινητικότητα στους δρόμους και η περαιτέρω εξάπλωση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.
Ειδικότερα από την Δευτέρα οι εργοδότες θα πρέπει να χορηγήσουν στους εργαζόμενους τους για την μετακίνησή τους το νέο έντυπο βεβαιώσης μετακίνησης μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Πλέον το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν θα εκδίδει βεβαιώσεις για τους εργαζόμενους που έχουν καταχωρηθεί ότι:
-απασχολούνται σε καθεστώς τηλεργασίας
-βρίσκονται οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Έρχονται πολικές θερμοκρασίες και χιόνια – Πόσο θα διαρκέσει

Οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη πλησιάζουν προς τη χώρα και από το Σάββατο θα επηρεάσουν αρχικά τα βόρεια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα τμήματα. Αποτέλεσμα της καθόδου των ψυχρών αερίων μαζών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα είναι η δημιουργία της κακοκαιρίας “Μήδεια”, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα, η επικράτηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών έως τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, συνθήκες παγετού σε μεγάλο τμήμα της χώρας και ολικού παγετού στα κεντρικά και βόρεια, οι πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και η επικράτηση θυελλωδών βοριάδων από την Κυριακή.
https://e-maistros.gr/


Κορωνοϊός: 1.327 νέα κρούσματα, 13 στην Αιτωλοακαρνανία, 281 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι,22 θάνατοι

Σε 1.327 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 13 κατανεμήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία.
Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, κατεγράφησαν 22 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 6056.
Παράλληλα, σε 281 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6088 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 203 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6056 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3560 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
H γεωγραφική κατανομή:



https://www.agriniopress.gr/

Άγριες Μέλισσες: Ο Βόσκαρης γίνεται δολοφόνος – O θάνατος που θα συγκλονίσει την Λενιώ

Είσαι έτοιμος να μάθεις ακόμα ένα δυνατό spoiler για την πετυχημένη σειρά;
Σύμφωνα με το Tv o’clock, ο Μάνος Βόσκαρης έρχεται αντιμέτωπος με τον άντρα μιας κακοποιημένης γυναίκας και συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Έτσι, παίρνει την Σοφούλα και καταφεύγουν σε νέο σπίτι. Κι ενώ εκείνη του δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη και τακτοποιεί τα πράγματά τους, εκείνος βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του για να κερδίσει τη δίκη.
Μια είδηση θα σοκάρει την Ελένη και ίσως να βάλει φρένο στα σχέδιά της. Μία από τις γυναίκες που είναι μάρτυρας στη δίκη του Βόσκαρη, η Μαρία Μαδούρου, εντοπίζεται δολοφονημένη. Η είδηση του θανάτου της συγκλονίζει την Ελένη. Η Μαρία, ύστερα από πιέσεις της Ελένης δέχτηκε να καταθέσει εναντίον του πρώην διευθυντή των φυλακών και τώρα είναι νεκρή, αφήνοντας ορφανά τα παιδιά της.
Η Ελένη καταρρέει, ενώ η Σοφούλα βλέπει για πρώτη φορά ένα διαφορετικό πρόσωπο του άντρα της, δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη από κάποιον που προσπαθεί να την πείσει να τον ακολουθήσει. Από την άλλη, η Ελένη είναι τρομοκρατημένη, καθώς ο Βόσκαρης της απέδειξε ότι είναι ικανός για όλα, αλλά και γιατί πια μειώθηκαν οι πιθανότητες να τον κλείσει στη φυλακή.
Πηγή: gossip-tv.gr

Τέσσερα θετικά κρούσματα στην Αμφιλοχία μετά από rapid τεστ – Συμμετείχαν σε κοινωνικό γεγονός

Σε έξι rapid τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε ομάδα ατόμων τα τέσσερα βγήκαν θετικά.
Από αυτά στα δύο πάρθηκε δείγμα και για μοριακό τεστ ενώ τα άλλα δύο είχαν όλα τα συμπτώματα και παρακολουθούνται.
Πρόκειται για άτομα συγκεκριμένης ομάδας που συμμετείχε σε κοινωνικό γεγονός σε χωριό της Αμφιλοχίας τις προηγούμενες μέρες.
https://e-maistros.gr/


Γκίκας: «Εξετάζουμε εάν πρέπει να φορούν όλοι υποχρεωτικά διπλή μάσκα»

Η καμπύλη των κρουσμάτων μειώνεται αργά και θα χρειαστεί παράταση του lockdown εκτιμά ο Αχιλλέας Γκίκας
Στο τραπέζι για νέα μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας για προστασία από κορονοϊό, ενώ το διάστημα των 2,5 εβδομάδων lockdown στην Αττική ίσως δεν είναι αρκετό για την ανάσχεση της διασποράς των κρουσμάτων, όπως εκτιμά ο ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.
Ο Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας Μολυσματικών Ασθενειών Αχιλλέας Γκίκας εκτιμά πως οι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική δεν αρκούν ώστε να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων από τον κορονοϊό σε ικανό βαθμό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι στο τραπέζι των μέτρων που συζητά η Επιτροπή βρίσκεται και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.
«Δεν θα μας φτάσουν οι 2,5 βδομάδες. Αυτές οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ χρονοβόρες. Η καμπύλη είναι πολύ αργή. Μπορεί να χρειαστεί παράταση και μάλλον θα χρειαστεί παράταση», είπε ο Αχιλλέας Γκίκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι «μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει. Μπορεί να αναθεωρήσουμε για παράδειγμα τις μάσκες. Έχουμε αρχίσει μία συζήτηση στην επιτροπή για διπλή μάσκα υποχρεωτική. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Υπάρχει μία συζήτηση αυτό τον καιρό και διεθνώς και στη χώρα. Υπάρχουν κενά. Αυτή τη στιγμή, οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να βάζει τη μάσκα σωστά».
Με διπλή μάσκα ο Σωτήρης Τσιόδρας
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή εμφανίστηκε φορώντας διπλή μάσκα προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση για την επιλογή του.


Πηγή: ethnos.gr
https://www.agrinionews.gr/

 

Κρούσμα και στο Γυμνάσιο Κατούνας


Κρούσμα και στο Γυμνάσιο Κατούνας
Ένα ακόμη κρούσμα καταγράφεται σε σχολική μονάδα της Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για το Γυμνάσιο-Λύκειο Κατούνας όπου επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε εκπαιδευτικό (από την περιοχή του Αγρινίου).
Το σχολείο θα αναστείλει τη λειτουργία του σίγουρα για δύο ημέρες και ενδέχεται να παραταθεί το κλείσιμο στη συνέχεια.
Εκφράστηκε εξάλλου ισχυρή σύσταση στους μαθητές να παραμείνουν κατ΄οίκον ενώ σε λίγες ημέρες θα μεταβεί στην Κατούνα κλιμάκιο της ΤΟΜΥ Αγρινίου για τεστ.
Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, στο Αγρίνιο ανέστειλαν τη λειτουργία τους το 3ο Γυμνάσιο (έως 22/2), το 1ο Γενικό Λύκειο (έως 18/2), το 3ο Λύκειο (έως 23/2), το Β5 τμήμα του 1ου Γυμνασίου (έως 22/2) και το Γ4 τμήμα του 3ου Λυκείου (έως 23/2).
Κλειστό εξάλλου παραμένει το Δημοτικό Βάρνακα και τμήματα των 4ου Δημοτικού Μεσολογγίου, 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου και των Εκπαιδευτηρίων Πάνου (Ναύπακτος).
Τα μαθήματα στις σχολικές αυτές μονάδες διεξάγονται βεβαίως μέσω τηλεκπαίδευσης.
https://www.agrinionews.gr/

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Οι 8 λόγοι που δεν ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας

Μόνο υπό 8 προϋποθέσεις θα μπορεί κανείς να μετακινηθεί από νομό σε νομό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Το αυστηρό lockdown στην Αττική, που θα ισχύσει από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει περιορισμό μετακίνησης από νομό σε νομό. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς προβλέπονται 8 προϋποθέσεις για μετακινήσεις εκτός του νομού.
Οι 8 προϋποθέσεις για μετακινήσεις εκτός νομού είναι οι εξής:
- από και προς την εργασία
- για λόγους υγείας
- προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας
- για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος
- ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
- για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή / φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα / η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Αξιωματικών ή Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου / εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων»
- για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό
- προς το σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων

Πηγή: ethnos.gr


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Επιτέλους ένας άνθρωπος από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας η Αγγελική Ρουση Ντζιμάνη πήρε θέση για το Κέντρο Υγείας Κατούνας

Να επιτέλους και ένας άνθρωπος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ενδιαφέρεται για το σοβαρό πρόβλημα του Κέντρου Υγείας Κατούνας.
Η Αγγελική Ρούση Ντζιμάνη τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις δομές υγείας του Νομού μας και έδωσε έμφαση στα ανύπαρκτα Κέντρα Υγείας στην Κατούνα και Χαλκιόπουλου Αιτωλοακαρνανίας.
Δείτε το βίντεο και την τοποθέτηση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 
                   

Η Περιφερ.  Σύμβουλος της Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) κ. Αγγελική Ρούση-Ντζιμάνη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5. 

Video η συνέντευξή της στον Antenna Star :
               
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος και κατ΄επέκταση του Ξηρομέρου είναι η δυσλειτουργία του "κέντρου Υγείας" Κατούνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των πολιτών.
Είναι γνωστό πια σε όλους ότι οι εφημερίες έχουν καταργηθεί εντελώς και το Κ.Υ. έχει γίνει ένα απλό περιφερειακό ιατρείο το οποίο το μεσημέρι κλείνει, ενώ τα Σαββατοκύριακα παραμένει ερμητικά κλειστό.
Στην κυριολεξία δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αρρωστήσει τα απογεύματα και τα βράδια, όπως και τα Σαββατοκύριακα και δυστυχώς οι αιφνίδιοι θάνατοι συγχωριανών και συνδημοτών το επιβεβαίωσαν με τον χειρότερο τρόπο όμως δεν φαίνεται να συγκίνησαν κανέναν από την πολιτική Ηγεσία του τόπου μας.

«Πρόστιμο 15.000»: Έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη που έφαγε ο Μητσοτάκης στην Ικαρία


Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο τοίχο του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία
Συνθήματα στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία έγραψαν άγνωστοι, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι άγνωστοι έγραψαν την Τρίτη το βράδυ στους τοίχους του σπιτιού τα συνθήματα “πρόστιμο 15.000” και “Δεν φτάνει που τα έχετε κάνει σκ@τ@ με την πανδημία μας κοροϊδεύετε κιόλας”. Την Τετάρτη το πρωί συνεργείο καθαρισμού ξεκίνησε τις εργασίες για να σβηστούν τα συνθήματα.
“Κάθε δυνατή φροντίδα για να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα”
Υπενθυμίζουμε ότι στην βεράντα της οικείας του βουλευτή είχε γευματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεργάτες του στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα για να παρακολουθήσει ο ίδιος τη διαδικασία του εμβολιασμού στις ακριτικές περιοχές.

Το γεύμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διευκρινίζει ότι “στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα”.

Πηγή: thetoc.gr

 

Δεκαέξι νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – Αναλυτικά η κατανομή των 1.496 κρουσμάτων

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη, 10/2/2021, ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 1.496 κρούσματα, περισσότερα από τα μισά και συγκεκριμένα 795 εντοπίζονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 101 κρούσματα, ενώ στην «κόκκινη» Αχαΐα 112.
Δείτε αναλυτικά την διασπορά του κορονοϊού ανά περιφέρεια σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ:



newsit.gr

 

ΚΑΤΟΥΝΑ 4 το πρωί : Τοπίο στην ομίχλη- ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ

10/2/2020. Στις 4 το πρωί η ομίχλη έχει σκεπάσει την Κατούνα, η υγρασία 100% τσακίζει κόκαλα.   
Ο φετινός χειμώνας όπως λένε οι μεγαλύτεροι έχει βγάλει τις περισσότερες βροχές των τελευταίων χρόνων.








ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

Μοναστηράκι Βόνιτσας: Η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη άνδρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας


Συνελήφθη αλλοδαπός σε περιοχή της Βόνιτσας για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, στην πλάτη και στην ωμοπλάτη έναν ομοεθνή του
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Βόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου-Βόνιτσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράβαση του νόμου για τα όπλα και απλή σωματική βλάβη.
Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το βράδυ, τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, στην πλάτη και στην ωμοπλάτη έναν ομοεθνή του, ενώ στο σημείο υπήρχε και ένας ακόμα αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση σε βάρος του παθόντα, με αποτέλεσμα ο δράστης να τον τραυματίσει στο χέρι.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και στη συνέχεια ο πρώτος παθόντας μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου νοσηλεύεται.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας και κρατείται για να οδηγηθεί στον Ανακριτή Λευκάδας.
https://www.agriniotimes.gr/

Έως και 38% μειώνονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το νόμο «Βορίδη»

Δραστική μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων επιφέρει ο νέος εκλογικός νόμος που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση . Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , Δημήτρης Παπαστεργίου , στη συνεδρίαση του ΔΣ ( 4/2) της .
Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου :
– Σε 50 Δήμους ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων θα μειωθεί από 24 έως 38%
– Σε 160 Δήμους , σχεδόν στο 50% των δήμων , θα υποστούν μείωση 20-22% και
– Στο 33% των δήμων η μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων θα είναι 15 έως 19%

https://news-ta.gr/

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΤΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ - ΑΚΤΙΟ

Ήδη εγκαθίστανται οι µηχανικοί στην Βόνιτσα / Σχεδόν έτοιµο το εργοτάξιο του Δρυµού / Σε ένα χρόνο θα είναι έτοιµη η παράκαµψη Αµφιλοχίας
Σε διαδικασία εγκατάστασης βρίσκεται η εταιρεία «Μυτιληναίος Α.Ε.» στην περιοχή της Βόνιτσας, προκειμένου να συνεχίσει το πολύπαθο έργο της ολοκλήρωσης του δρόμου Αμβρακία – Άκτιο.
Ήδη οι μηχανικοί αναζητούν κατοικίες για την παραμονή τους στην περιοχή για όσο διάστημα διαρκεί το έργο, ενώ προετοιμάζεται και το εργοτάξιο που βρίσκεται στον Δρυμό όπου υπήρχαν κάποιες εγκαταστάσεις γραφείων από την προηγούμενη εταιρεία, αν και στο ενδιάμεσο έγινε πλιάτσικο στα κλιματιστικά και άλλα υλικά από Ρομά.

«Επί του Πιεστηρίου» με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή απο την Πάλαιρο

Κάθε μέρα στις 19:00.
Η μακροβιότερη καθημερινή πολιτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης ανανεώνεται και μαζί με τον Γιώργο Σιαδήμα καλωσορίζουμε τον εξαιρετικό πολιτικό συντάκτη Βασίλη Σκουρή.
Η εμβληματική πολιτική εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» είναι κάθε απόγευμα στις 19:00 κοντά σας και για δύο ώρες από το Kontra Channel με όλη την ειδησεογραφία της τελευταίας στιγμής, αποκλειστικές πληροφορίες και έγκυρο ρεπορτάζ.Υπουργοί της κυβέρνησης, κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης, τεχνοκράτες και ειδικοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους «Επί του Πιεστηρίου» από την Δευτέρα έως την Παρασκευή στις 19:00 με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή.

Ακριβώς στις 19.00, την ώρα που βγαίνουν οι ειδήσεις.

«Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra Channel γιατί εδώ πρωταγωνιστεί η ενημέρωσή σου!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΒΟΝΙΤΣΑ: Δύσκολα τα πράγματα για το αποκριάτικο έθιμο του Γληγοράκη

 

Στη Βόνιτσα αναβιώνει κάθε χρόνο, την Καθαρά Δευτέρα, το έθιμο του «Αχυρένιου-Γληγοράκη».
Ο Γληγοράκης έκανε το πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοιό και περιμένει την δεύτερη.
Αν και είναι πάνω από 65 ετών ελπίζει να τα καταφέρει
Οι μεγάλοι και τρανοί της Βόνιτσας συνεδριάζουν ξανά και ξανά μήπως καταφέρουν και παρουσιάσουν το αποκριάτικο έθιμο αλλιώς θα το δούμε με τηλεδιάσκεψη. 
Αγόρασαν μάσκες, εμβόλια και όλα τα σεξουαλικά εργαλεία από το  e-shop, μπας και ξεπεράσει ο αγαπητός σε όλους Γληγόρης το πρόβλημα. 
Είναι η δεύτερη χρονιά φέτος,  οι μέρες περνούν τα πράγματα δυσκολεύουν, όλοι ελπίζουν σε κάποια παρέμβαση Βουλευτή μπας και τα καταφέρουν όπως την Τράπεζα Πειραιώς. 

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΤΟΥΝΑ: Εορτή Παρεκκλησίου ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (πρόγραμμα)

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας σας προσκαλεί στις Λατρευτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 9 και 10 Φεβρουαρίου προς τιμήν του
Α Γ Ι Ο Υ Χ Α Ρ Α Λ Α Μ Π Ο Υ Σ
(υπόγειος Ναός)
Πρόγραμμα Πανηγύρεως
Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου
17:30 Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος .
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου
7:00 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ