Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΣΤΑ ΞΩΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: 1. Αγία Δευτέρα Βλυζιανών

Η εκκλησία της Αγίας Δευτέρας Βλυζιανών βρίσκεται βόρεια στα όρια του χωριού με τον Αετό. Περνώντας μέσα από τα στενά σοκάκια των Βλυζιανών με τα πετρόχτιστα σπίτια σε απόσταση περίπου 2,5 χιλ. βόρεια θα συναντήσουμε την εκκλησία της Παναγίας της Αγίας Δευτέρας...
Το προσωνύμιο Αγία Δευτέρα συναντάτε μόνο στην Ακαρνανία και είναι ένα από τα εκατοντάδες που έχουν αποδοθεί στην Παναγία.
Το Αγία Δευτέρα σχετίζεται, σύμφωνα μόνο με την παράδοση, με μια νίκη των Ελλήνων έναντι των Τούρκων στην περιοχή της Αγίας Δευτέρας Κατούνας τη Δευτέρα του Πάσχα. Τη μεγάλη της ακμή γνώρισε η Αγία Δευτέρα Βλυζιανών στην εποχή της Τουρκοκρατίας, όπου η Επισκοπή Ακαρνανίας είχε έδρα τον γειτονικό Αετό. 
Η παράδοση αφηγείται πως αποδόθηκε το προσωνύμιο αυτό, λοιπόν, σε παλιά εκκλησία που ήταν χτισμένη πάνω στα ερείπια αρχαίου ιερού, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Ηρακλή. 

Η παλιά εκκλησία ήταν πολύ παλιά και λέγεται πως πριν την Τουρκοκρατία ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Ευθύμιο. Εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς τις δύο βάσεις των κιόνων και το πέτρινο προαύλιο του αρχαιοελληνικού ναού. Νότια του ναού υπάρχουν οι βάσεις αρχαίων κτηρίων, που δείχνουν ότι εκτός από το ναό υπήρχαν εκεί και άλλα κτήρια. Κομμάτια του αρχαίου ιερού χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση του ναού. Από το μέρος όπου δεν είναι σοβατισμένος διακρίνονται καθαρά μαρμάρινα τμήματα, που πιθανώς προέρχονται από θρυμματισμένα αγάλματα ή μαρμάρινα τμήματα του ιερού. 

Σαν σήμερα η Μάχη του Γοργοποτάμου

Η Μάχη του Γοργοποτάμου έγινε στις 25 Νοεμβρίου 1942, μεταξύ αντιστασιακών των οργανώσεων ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ, που συνεργάστηκαν, με συντονισμό Βρετανών πρακτόρων, εναντίον κυρίως ιταλικών και γερμανικών δυνάμεων που υπεράσπιζαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου. Το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή της γέφυρας, μια σημαντική επιτυχία της Αντίστασης που έδρασε ενωμένη. Το 1982, με τον Νόμο 1285, η επέτειος της μάχης καθιερώθηκε ως ετήσιος πανελλαδικός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης
Ο Γοργοπόταμος έχει συνδεθεί με την εθνική αντίσταση εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Στις 25 Νοεμβρίου του 1942 ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα και του ΕΛΑΣ του Άρη Βελουχιώτη με τη συνεργασία Άγγλων πρακτόρων ανατίναξαν την σιδηροδρομική γέφυρα του Γοργοποτάμου. 
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 86 αντάρτες του ΕΛΑΣ, 52 του ΕΔΕΣ και 14 Αγγλοι κομάντος, ενώ την γέφυρα υπερασπιζόταν μία φρουρά αποτελούμενη από εκατό Ιταλούς στρατιώτες και πέντε Γερμανούς, οι οποίοι διέθεταν βαρύ οπλισμό. Η επιχείρηση της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου[2]. Η καταστροφή της γέφυρας ήταν ένας από τους τρεις πιθανούς στόχους της αποστολής «HARLING» που είχε σχεδιαστεί από το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής. 
Ο στόχος ήταν μία από τις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού ή Γοργοποτάμου. Για την αποστολή «HARLING» έπεσαν με αλεξίπτωτα δύο ομάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου και μία ομάδα τον Οκτώβριο. Ηγέτες της αποστολής ήταν ο συνταγματάρχης Έντι Μάγιερς και ο ταγματάρχης Κρις Γουντχάους, οι οποίοι ήλθαν σε επαφή με τον ΕΔΕΣ και τον Ναπολέοντα Ζέρβα. 
Στις 12 Νοεμβρίου ο Ναπολέων Ζέρβας επικοινώνησε με τον Άρη Βελουχιώτη του ΕΛΑΣ και συναντήθηκαν στη Βίνιανη, όπου του ζήτησε να συμμετέχει στην επιχείρηση. 
Ο Βελουχιώτης συμφώνησε και το βράδυ της 25ης προς 26η Νοεμβρίου έγινε η επίθεση για την κατάληψη της γέφυρας και στη συνέχεια η ανατίναξή της.
el.wikipedia

 

Κορονοϊός: Σοκ με 121 νεκρούς, 606 διασωληνoμένους και 1747 νέα κρούσματα σήμερα!


Για το πόσα νέα κρούσματα “γέννησε” ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα ανακοινώνει και σήμερα, Σάββατο 28.11.2020, ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των νεκρών, των διασωληνωμένων και όλες οι εξελίξεις.
Με την χώρα να διανύει την δεύτερη περίοδο καθολικού lockdown από την αρχή της πανδημίας, ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας ενώ απέχουμε λιγότερο από ένα μήνα από τα Χριστούγεννα που φέτος θα θυμίζουν… Πάσχα του 2020.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε από την Θεσσαλονίκη πως τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε με… άντε μία ακόμη οικογένεια στα σπίτια μας, ενώ η Ματίνα Παγώνει περιγράφει με συνέντευξή της στο newsit.gr το πώς ο κορονοϊός πρέπει να μας “κρατήσει” στα σπίτια μας… μόνους μας!
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και σήμερα πως το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν στην χώρα μας νέα κρούσματα του φονικού ιού, με τα συνολικά να είναι. Οι νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες είναι ενώ οι διασωληνωμένοι.
https://e-maistros.gr/

 

Νέο Ψυχικό: “Σπαζοκεφαλιά” η μυθική κλοπή στις θυρίδες – Ποιες είναι οι γυναίκες που έχασαν εκατομμύρια


Στο βιβλίο εισερχόμενων – εξερχομένων, ψάχνουν να βρουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας το «κλειδί» που ίσως για την εξιχνίαση του μεγάλου «ριφιφί», σε θυρίδες τράπεζας στο Νέο Ψυχικό.
Όπως έγινε γνωστό, στις 13 Νοεμβρίου άγνωστοι σήκωσαν κάτι… εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα από 4 θυρίδες, που διατηρούν στο υποκατάστημα τέσσερις εύπορες γυναίκες που είτε είναι οι ίδιες επιχειρηματίες είτε είναι σύζυγοι γνωστών επιχειρηματιών. .
“Τυφλό” σημείο το υπόγειο με τις θυρίδες
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα του υπογείου όπου βρίσκονται οι θυρίδες δεν υπάρχουν κάμερες, καθώς πρέπει να εξασφαλίζεται το απόρρητο των κατόχων, με αποτέλεσμα οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, να ψάχνουν επίμαχες ημερομηνίες στο βιβλίο που καταχωρούνται οι επισκέπτες – ιδιοκτήτες των θυρίδων, προκειμένου να βρουν μια άκρη.
Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που διαθέτουν στα χέρια τους είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα.

Πλαφόν στις τιμές των τεστ κορωνοϊού- Πόσο θα κοστίζουν


Πλαφόν στις τιμές των τεστ για κορωνοϊό βάζει η κυβέρνηση, με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες
Αυτό ανακοίνωσε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.
«Ο υπουργός Ανάπτυξης θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες τροπολογία με την οποία θα εξουσιοδοτείται ότι θα μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες αναγκαίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών», δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης.
Μετά την ψήφιση της τροπολογίας και τη δημοσίευση της διάταξης σε ΦΕΚ, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία θα μπαίνουν σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τα τεστ κορωνοϊού.
Αυτές θα είναι:
ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου PCR τα 40 ευρώ ανώτατη τιμή χρέωσης για rapid test τα 10 ευρώ
https://epirusonline.gr/

Πώς εξηγείται το “μπέρδεμα” με τα τεστ στους αστυνομικούς στο Αγρίνιο (ηχητικό)


Απαντήσεις δίνει ο καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστήμιου Πατρών Απόστολος Βανταράκης
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε σήμερα στον Παναγιώτη Τσακανίκα και στον ΑΕΡΑ FM 99,5, ο καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και υπεύθυνος του -πιστοποιημένου από τον ΕΣΥΔ – Εργαστηρίου που διεξήγαγε τους ελέγχους των τεστ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, Απόστολος Βανταράκης.
Ο κ. Βανταράκης δίνει την δική του επιστημονική εξήγηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε , ξεκαθαρίζοντας πως στο εργαστήριο δεν έγινε λάθος, διαπιστώνοντας πως τα δείγματα είχαν χαμηλό ιικο φορτίο και γι’αυτό μάλιστα εισηγήθηκε την επανάληψη τους.
Κάτι που έγινε στη συνέχεια από το Ινστιτούτο Παστέρ, που χρησιμοποιεί τα ίδια πρωτόκολλα με το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και που έβγαλε τα τεστ αρνητικά. Υπογράμμισε πως αυτό μπορεί να γινει όταν υπάρχει χαμηλό ιικο φορτίο και η επανάληψη του τεστ γίνεται μετά από τρεις μέρες.
Μάλιστα αναφέρει πως τα δείγματα που πάρθηκαν από τους αστυνομικούς εξετάστηκαν εκ νέου και βγήκαν πάλι θετικά , με την επισήμανση του χαμηλού ιικου φορτίου. Ακόμη, κάλεσε οποιοδήποτε άλλο εργαστήριο να πάρει τα δείγματα και τα να τα εξετάσει.
“Υπάρχουν και αδυναμίες στους εργαστηριακούς ελέγχους και πολύ σωστά τέθηκαν σε καραντίνα οι αστυνομικοί και έγινε επανέλεγχος” συμπληρώνει.
“Δεν καταλαβαίνω την άρνηση της κυβέρνησης στα πολλά τεστ”
Ο καθηγητής κλήθηκε ακόμη να απαντήσει για το φαινόμενο της καθυστέρησης στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ, όπου και εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός στην τακτική της κυβέρνησης.
Μιλώντας και ως πρόεδρος της Ένωσης Βιοεπιστημόνων Ελλάδος τόνισε: “Στη Θεσσαλονίκη έχουμε αυτήν την κατάσταση και δεν έχουν αυξηθεί τα τεστ στην κοινότητα. Γιατί δεν γίνονται αυτήν την περίοδο περισσότερα τεστ. Θέλουμε νούμερα αυτή τη στιγμή θέλουμε γρήγορες απαντήσεις και δεν τις έχουμε. Δεν καταλαβαίνω την άρνηση της κυβέρνησης. Ο έλεγχος πρέπει να κατέβει στην Περιφέρεια. Έχουμε έξι εργαστήρια στην Πάτρα και λειτουργούν τα δυο. Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει.
H συνέντευξη του κ. Βανταράκη:

https://www.agriniopress.gr/

 

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Έξαρση κρουσμάτων και στην περιοχή της Βόνιτσας-Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής


Η αύξηση αυτή παρατηρείται κυρίως στην περιοχή της Βόνιτσας όπου έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα περίπου 10 ενεργά κρούσματα ενώ πριν από δυο εβδομάδες δεν υπήρχε σχεδόν κανένα.
Τα ανωτέρω αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που , με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, προβαίνει στις ακόλουθες επισημάνσεις:
Από την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, όπως αυτά καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης, η οποία είναι συνεχής.
Αυτές λοιπόν τις στιγμές είναι σημαντικό ΟΛΟΙ μας να φερόμαστε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.
Επειδή βαδίζουμε προς επώδυνες καταστάσεις επιβάλλεται να περιορίσουμε τις μετακινήσεις στις απαραίτητες , θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητο να φοράμε μάσκα παντού και τέλος να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής.
Ευχόμαστε στους συνδημότες μας που νοσούν, γρήγορη ανάρρωση. Είμαστε αλληλέγγυοι και σε αυτούς που θα τεθούν σε περιορισμό στο σπίτι τους. Είναι δυστυχώς αναγκαίο μέτρο, ώστε να μπορέσουμε γρήγορα να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας.
Ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες, με σεβασμό και υπευθυνότητα.
Ο Δήμος μας έχει διενεργήσει δειγματοληψίες και ελέγχους στα αστικά λύματα της Βόνιτσας και της Παλαίρου, όπου λειτουργεί βιολογικός, προκειμένου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πιθανότητα διασποράς του ιού COVID19/SARS-CoV- 2 όπου και διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του ιού ήταν μη ανιχνεύσιμο – μηδενικό.
Στη προσπάθεια μας για την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του ιού θα παρθούν όλα τα μέτρα και θα πραγματοποιηθούν και άλλοι έλεγχοι από το Δήμο μας αδιαφορώντας για το κόστος.
Τέλος συνετό είναι ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός των κρουσμάτων ως “υπόπτων” ή “επιβεβαιωμένων” καλό θα είναι να προέρχεται από τους επισήμους φορείς του Κράτους και της Πολιτείας.


Αιτωλοακαρνανία: 252 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού


Η πληθώρα των ενεργών κρουσμάτων, οι στενές επαφές τους, η ανευθυνότητα κάποιων πολιτών, η μέτρια αποτελεσματικότητα των ελέγχων σε τουλάχιστον 7 περιοχές της χώρας, τις έχουν τοποθετήσει στην «κόκκινη» λίστα του επιδημιολογικού χάρτη.
Θεσσαλονίκη, Αττική, Λάρισα, Σέρρες, Μαγνησία, Αχαΐα, Λέσβος, Αιτωλοακαρνανία καταγράφουν 14.864 ενεργά κρούσματα και 37.158 επαφές, σχεδόν τα μισά από το σύνολο της χώρας. Σε αυτές προστέθηκαν Δράμα και Αλεξανδρούπολη.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:
Ενεργά κρούσματα Στενές επαφές
Αττική 4.926 12.315
Θεσσαλονίκη 6.245 15.612
Σέρρες 783 1.957
Λέσβος 278 695
Λάρισα 1.327 3.317
Μαγνησία 739 1.847
Αιτωλοακαρνανία 252 630

Ενημερώνουμε τους Συγχωριανούς και Συνδημότες ενότητας Μεδεώνος απο σήμερα ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΚΛΕΙΣΤΑ το Κ.Υ. δεν άλλαξε τίποτα



Παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις κατά το παρελθόν και την υπόσχεση αναβάθμισης από τη νέα κυβέρνηση, παραμένει ακόμη έως σήμερα η υποβάθμιση μιας μονάδας υγείας που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της περιοχής. 
Κλειστό παραμένει τα απογεύματα και τα βράδια, αλλά και δυο ολόκληρες ημέρες το Κέντρο Υγείας Κατούνας που λειτουργεί ως Περιφερειακό Ιατρείο, με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να βρίσκονται στο έλεος του Θεού. 
Το πολυτιμότερο αγαθό η υγεία, δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση του κράτους.. 
Οι ενέργειες που έγιναν τελευταία: 
Μετά τις δημοσιεύσεις μας ο εκπρόσωπος  της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας Νώντας Μωραίτης έφερε στο δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα. Επίσης ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης συναντήθηκε γι’ αυτό το θέμα με τον Διοικητή της 6 ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη ο οποίος δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη 2 θέσεων επικουρικών γιατρών γενικής ιατρικής ώστε να μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Κέντρο Υγείας. 

Ο χρόνος κυλάει τα προβλήματα αυξάνονται καθημερινά συνδημότες μας τρέχουν τα βράδια στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας και στο Αγρίνιο. 

 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

 

Προστάτες, όχι δήμιοι του πολίτη


Γράφει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος

Κι όταν σου πουν να με πυροβολήσεις/ χτύπα με
αλλού/ μη σημαδέψεις την καρδιά μου./ Κάπου
βαθιά της ζει το παιδικό σου πρόσωπο./ Δεν θα’
θελα να το λαβώσεις.

Τάσος Λειβαδίτης
Δεν ξέρω αλλά, όταν βλέπω Έλληνες αστυνομικούς να χτυπούν με τα ρόπαλα, να γρονθοκοπούν, να κλοτσούν, να βρίζουν πολίτες και να τους περνούν χειροπέδες, για να τους προσαγάγουν εν συνεχεία στα αστυνομικά τμήματα για τα περαιτέρω, με πιάνει μια μελαγχολία. Γιατί, συν τοις άλλοις, οι άγριες αυτές εικόνες, πέραν της βαρβαρότητας που σκορπούν γύρω μου, μου φέρνουν στο νου τη «βία χωρίς όρια» που ασκούσαν οι πάνοπλοι στρατιώτες της Βέρμαχτ εναντίον άοπλων, ανυπεράσπιστων και ανυποψίαστων ανδρών, γυναικών, γέρων και παιδιών στη διάρκεια της Κατοχής και της Αντίστασης.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ :Εκτός από θεομηνίες στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα…..


1) Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων 21-29 Νοεμβρίου που διανύουμε, βρίσκει τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας να μη έχει κάνει απολύτως τίποτα αναφορικά με το θέμα της ανακύκλωσης, κάτι που είχαμε επισημάνει και προεκλογικά. Δεν έχει γίνει καμία δράση που να αφορά την ανακύκλωση, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, οι μαθητές και οι φορείς. Βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την ανακύκλωση, η οποία ολοκληρώνεται στις 4/12, στο οποίο προβλέπεται η χωριστή συλλογή αποβλήτων συσκευασίας. 
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΚΟΝΑ.jpg
 Έως τον Ιανουάριο του 2022, οι δήμοι υποχρεώνονται να οργανώσουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε 4 ρεύματα (πλαστικό, χαρτί, μέταλλο, γυαλί). 
Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να οργανώνουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε διακριτά ρεύματα εντός των κτηρίων τους ή άλλων χώρων και εγκαταστάσεων, για τα οποία φέρουν την ευθύνη λειτουργίας. Επιπλέον, θεσπίζεται η υποχρέωση των δήμων να εφαρμόσουν το προαναφερόμενο μέτρο σε αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις συνάθροισης κοινού.

Απάντηση Υπ. Υποδομών σε Βελόπουλο για το Φράγμα Αχυρών Αιτ/νίας

Θέμα: «Η ολοκλήρωση του φράγματος των “Αχυρών” Αιτωλοακαρνανίας, “σέρνεται’’ επί τρεις δεκαετίες»
Σχετ: Η Ερώτηση 9270/04.09.2020 του Βουλευτή κ. Κυριάκου Βελόπουλου
Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον κύριο Βουλευτή ότι η πρώτη εργολαβία του έργου με τίτλο «Φράγμα Αχυρών Νομού Αιτωλοακαρνανίας» ξεκίνησε στις 06-06-1997 με ανάδοχο τη ΓΕΝΕΡ Ανώνυμο Εταιρεία και διαλύθηκε με την αρ.πρωτ. 196/ΚΕ 1300/15-02-2002 Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Οδικών Σηράγγων & λοιπών Υπογείων Έργων (ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ) απόφαση, λόγω μη εκτέλεσης των αναγκαίων απαλλοτριώσεων και μη ομαλής ροής χρηματοδότησης.
Η δεύτερη εργολαβία είχε τίτλο «Φράγμα Αχυρών και συναφή έργα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας», αναδόχου ΕΛΤΕΡ Ανωνύμου Εταιρείας και διαλύθηκε με την αρ.πρωτ. 1609/ΚΕ 1430/12-10-2016/Τομέα Κατασκευής Έργων Πάτρας (ΤΚΕ) / Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Υδραυλικών Υποδομών (ΕΥΔΕ ΚΥΥ) απόφαση.
Η τελευταία εργολαβία είχε τίτλο «Φράγμα Αχυρών και συναφή έργα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας» με Προϋπολογισμό δημοπράτησης 35.000.000,00 € και το Πρόγραμμα χρηματοδότησης είναι το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 με
Κωδικό Αριθμό (ΚΑ) 2012ΣΕ08180002 στη Συλλογική Απόφαση Έργου (ΣΑΕ 081/8) ποσού 13.068.037,45 €. Επίσης, σημειώνεται ότι μετά τις 31-12-2013 το έργο χρηματοδοτούνταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Το υπόψη έργο υλοποιούνταν με τις παρακάτω συμβάσεις:
Την από 03-05-2007 σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Αναδόχου, ποσού 21.312.814,50 € (με ΦΠΑ), (μέση έκπτωση 39,52%).
Την από 13-10-2010 1η συμπληρωματική σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Αναδόχου, ποσού 5.056.431,29 € (με ΦΠΑ).
Την από 06-05-2015 2η συμπληρωματική σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Αναδόχου, ποσού 1.147.060,62 € (με ΦΠΑ).
Τέλος, μετά τη διάλυση της υπόψη σύμβασης και, για να διασφαλισθεί η συνέχιση της χρηματοδότησης και η ολοκλήρωση του έργου, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ζήτησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τη συνέχιση της πράξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
Με την αρ. 11342/05-01-2017 απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, αποφασίστηκε η συνέχιση της πράξης «Φράγμα Αχυρών και συναφή έργα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας» στο Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2020, με συνολικό Προϋπολογισμού 6.764.860,07 €. Δικαιούχος είναι η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Υδραυλικών & Λιμενικών Υποδομών (ΕΥΔΕ/ ΚΥΛΥ) του Υπουργείου μας.
Παράλληλα η ΕΥΔΕ ΚΥΛΥ σε συνεργασία με Τεχνικό Σύμβουλο προχώρησε στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης τα οποία έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο προϋπολογισμό που συντάχθηκε, η δαπάνη δημοπράτησης της υπόψη σύμβασης ανέρχεται στο ποσό περίπου των 14.000.000,00 € για την οποία θα γίνουν ενέργειες αύξησης του προϋπολογισμού του ως άνω έργου στο ΠΑΑ 2014-2020, ώστε να χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του.
Με την υπό δημοπράτηση εργολαβία θα ολοκληρωθεί το σύνολο του φυσικού αντικειμένου του διαλυμένου Έργου και θα εξασφαλιστεί η λειτουργικότητά του, αφού θα αρδεύεται η «υψηλή ζώνη» του κεντρικού Ξηρομέρου.
Για να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση της υπόψη σύμβασης, απαιτείται η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του έργου οι οποίοι έληξαν την 31-12-2016. Για την υλοποίηση της ανωτέρω απαίτησης, η ΕΥΔΕ ΚΥΛΥ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου.
Η δημοπράτηση του νέου έργου, αναμένεται να γίνει εντός του Β’ εξαμήνου του 2021.

Ο Υπουργός

Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής


ΒΟΝΙΤΣΑ: Η αξεπέραστη ομορφιά της εν μέσω καραντίνας


Οι καιροί αλλάζουν η Βόνιτσα υποβαθμίζεται παρόλα αυτά όμως την ομορφιά της δεν μπορεί να την αφαιρέσει κανείς.
Κάναμε ένα οδοιπορικό αυτές τις μέρες εν μέσω καραντίνας και διαπιστώσαμε πως η ομορφιά της Βόνιτσας είναι αξεπέραστη.
Ελπίζουμε σύντομα τα τελειώσει ο Κορωνοιός και όλα να βρουν το δρόμο τους μαζί με τους ανθρώπους της. 



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Τροχαίο με νεκρό στην Πάλαιρο

 


 Σήμερα το πρωί 27/11/2020 περίπου στις 7 το πρωί συγκρούστηκε μετωπικά Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονος Σ.Τ. με την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Γ.Κ. ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα. και οι δύο είναι κάτοικοι της περιοχής  

Το τροχαίο συνέβη λίγο πριν φθάσουμε Πάλαιρο από Βόνιτσα στο ύψος του πρώτου πρατηρίου, ο οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γεν. Νοσοκομείο Πρέβεζας ενώ συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου Βόνιτσας  ενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πάνω από 15.000 κάτοικοι χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας . Η κυραβούλα πρέπει να μάθει το web-banking


Είναι πραγματικά απίστευτα τα μηνύματα θλίψης, αλλά και οργής, που δέχεται η στήλη από τους κατοίκους στην περιοχή της Βόνιτσας και συνολικότερα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας από το γεγονός ένας ολόκληρος Δήμος και ενός πληθυσμός περίπου 15 – 17 χιλιάδων κατοίκων μένει χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα. Από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει και τα τρία υποκαταστήματα τραπεζών που λειτουργούσαν στη Βόνιτσα.
Και βεβαίως οι άνθρωποι της περιοχής καταλαβαίνουν ότι το μέλλον της τραπεζικής είναι το web-banking, όμως όπως λένε, πρέπει και οι αρμόδιοι καταλάβουν ότι δεν όλοι εξοικειωμένοι με το web-banking και ιδίως οι ηλικιωμένοι.
Μας είπε μάλιστα κάτοικος της περιοχής ότι με αφορμή την όσα συμβαίνουν με την τηλεκπαίδευση, νεότεροι άνθρωποι στερούνται εξοικείωσης ή ακόμη και των απαραίτητων συσκευών, πόσο μάλλον οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους και δεν είναι εύκολο να εξυπηρετούν ούτε καν μέσω των οικείων τους.
«Αν νομίζουν ότι στη στρούγκα οι κτηνοτρόφοι έχουν και υπολογιστή για να κάνουν web-banking, κάνουν λάθος» ήταν ένα χαρακτηριστικό μήνυμα που έλαβε η στήλη. Και πέραν τούτου οι ανοικτές υποθέσεις που υπάρχουν στις τράπεζες κυρίως σε ό,τι αφορά δάνεια επιχειρήσεων, αλλά και φυσικών προσώπων, απαιτούν συναλλαγές και συνεννοήσεις με φυσική παρουσία.
Μάλιστα η εμπειρία από το κλείσιμο τραπεζικού υποκαταστήματος στην Κατούνα, όπως μας είπαν, δείχνει ότι και τα ΑΤΜ που μένουν πίσω συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αναπλήρωσή τους με χρήματα ή στην αποκατάσταση βλαβών τους.
Εντωμεταξύ υπάρχει και το εξής παράδοξο να έρχονται εσχάτως στον τουριστικό δήμο Ακτίου – Βόνιτσας επενδύσεις κυρίως στον τουριστικό τομέα και να φεύγουν οι τράπεζες…

Εφημερίδα Συνείδηση

 

4 πρόστιμα χθες για άσκοπες μετακινήσεις σε Αγρίνιο και Βόνιτσα


Οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς
Συγκεκριμένα:
3 πρόστιμα για παραβάσεις για μετακίνηση χωρίς βεβαίωση ή SMS στο Αγρίνιο
1 πρόστιμο για παραβάσεις για μετακίνηση χωρίς βεβαίωση ή SMS στη Βόνιτσα

 

42 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία - 2.018 νέα κρούσματα, 608 διασωληνωμένοι και 99 νεκροί


Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. Δείτε πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα 2018 νέα κρούσματα κορονοϊού, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020.

Αναλυτικότερα:
– 2 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 408 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 562 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 42 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

Παρατείνεται το lockdown μέχρι 7 Δεκεμβρίου – “Κόκκινη” η Αιτωλοακαρνανία

Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – Μίλησε για επτά «κόκκινες» περιοχές: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβο – Υπενθύμισε ότι «απαγορεύεται η ανταλλαγή επισκέψεων» – Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην Πάτρα εν όψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.
«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 », τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του briefing.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι μαγικές στιγμές του “Θεού” του ποδοσφαίρου

Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, του “Θεού” της μπάλας. Έφυγε στα 60 του από ανακοπή καρδιάς, ωστόσο, όλοι οι φίλαθλοι και όχι μόνο θα τον θυμούνται για τις μαγικές του ενέργειες στα γήπεδα, όπου πραγματικά είχε μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε έργο τέχνης. 
Ο Ντιέγκο ήταν κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Δείτε στα παρακάτω βίντεο μερικά δείγματα από το σπάνιο ταλέντο του.
         
https://e-maistros.gr/

Δέκα ποιήματα της Βασιλικής Πανταζή


Η ποιήτρια που θα σας παρουσιάσω, η Βασιλική Πανταζή, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Εργασία στο Ηράκλειο Κρήτης. Ποιήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικούς τόμους, ενώ τώρα ετοιμάζει την πρώτη της ποιητική συλλογή. Έργα της έχουν βραβευθεί σε εγχώριους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Προσωπικά είδα μια ικανότατη πένα. Ευφάνταστα σχήματα λόγου, πρωτότυπες εικόνες, βαθιά νοήματα και συναισθηματική δύναμη χαρακτηρίζουν τη γραφή της. Θα τη γνωρίσουμε μέσα από δέκα ποιήματά της!

Ψίθυροι φωτός
Τα βράδια φαράγγια δύσβατα,
ανήσυχα πλοκάμια θεριεύουν
κι ύστερα το ένα καταπίνει το άλλο.

Μαχαιριές μοιρασμένες άδικα
κι οι μονομάχοι πλήθος υπνοβάτες
στη σύγχυση του σκότους.

Στου χρόνου την κεντιά
στοιχειωμένη ανάσα
κελαηδά ο φόβος,

πληγή στις μασχάλες της σιωπής.

Αναστάτωση στην Αμφιλοχία από μυστηριώδη τροχαίο

Αναστάτωση στις 11:30 το πρωί στην Αμφιλοχία στο 1ο χιλιόμετρο Αμφιλοχίας – Λευκάδας με τον εντοπισμό ίχνους τροχαίου ατυχήματος από γυναίκες που έκαναν περίπατο. 
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, αυτοκίνητο ΙΧΦ φορτωμένο με φρούτα με κατεύθυνση προς Αμφιλοχία, βγήκε δεξιά του οδοστρώματος και στην προσπάθεια του οδηγού να το επαναφέρει έφυγε αριστερά εκτός δρόμου με αποτέλεσμα στο σημείο να υπάρχουν τελάρα με φρούτα, σπασμένο παρμπρίζ, καθρέπτες και δύο ταμειακές μηχανές, με την ανησυχία το αυτοκίνητο να έπεσε στη θάλασσα κλήθηκε Αστυνομία και Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας. 
Λίγη ώρα αργότερα, εμφανίστηκε άνδρας που ισχυρίστηκε ότι αυτός εξετράπη της πορείας βραδινές ώρες και δεν μπόρεσε να πάρει τα προσωπικά του στοιχεία από το σημείο.

Η καρδιά του Ντιέγκο σταμάτησε την Τετάρτη

H αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι άρχισε στις 30 Οκτωβρίου, την ημέρα των 60ων γενεθλίων του. Τότε, δεν είχε τη δύναμη να περπατήσει μόνος.
Η καρδιά δεν άντεξε και το πρωί της Τετάρτης, στο σπίτι του στο Τίγκρε, ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή. Το χρονικό για το μεγάλο «αντίο».
H αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι άρχισε στις 30 Οκτωβρίου, την ημέρα των 60ων γενεθλίων του. Τότε, στην εκδήλωση που βρέθηκε για να τιμηθεί δεν είχε τη δύναμη να περπατήσει μόνος. Με τη βοήθεια δυο ατόμων παρέλαβε τις πλακέτες και αποσύρθηκε σπίτι του. Και η 2η Νοεμβρίου, ήταν η αρχή για τον τραγικό Νοέμβριο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, ο Ντιεγκίτο διακομίσθηκε στην κλινική της Λα Πλάτη «Μια πτώση της διάθεσής του που επηρέασε την διατροφή του» τόνισε ο γιατρός του Λεοπόλδο Λούκε και ηρέμησε τον κόσμο.
Όμως η κατάσταση ήταν πιο σοβαρή και μια ημέρα αργότερα έπρεπε να μεταφερθεί στην κλινική Olivos, όπου το βράδυ προγραμματίστηκε εσπευσμένα επέμβαση στο κεφάλι του για να απορροφήσουν το αιμάτωμα. Η επέμβαση κράτησε 80 λεπτά και ο γιατρός του ποδοσφαιρικού θρύλου, Λεοπόλντο Λούκε, εμφανίστηκε αισιόδοξος στις δηλώσεις τους, λέγοντας: «Ο οργανισμός του Ντιέγκο τα πήγε πολύ καλά στην εγχείρηση. 
Τώρα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε, αλλά είναι όλα ελεγχόμενα. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, δεν είναι περίπλοκη, αλλά δεν παύει να είναι μια εγχείρηση στο κεφάλι».
Με τι είχε διαγνωστεί; Ηταν ένα είδος θρόμβου στο κεφάλι, που παράγεται από μια τραυματική ρήξη φλεβικών αγγείων. Στις 11 Νοεμβρίου, και μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας, ο Ντιέγκο πήρε εξιτήριο και πήγε στο σπίτι στη Nordelta για να συνεχίσει την ανάρρωσή του. Από εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν περισσότερα νέα για την κατάσταση της υγείας του μέχρι τη μοιραία μέρα. Οι πρώτες πληροφορίες τόνισαν πως υπέστη καρδιακή ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατροί και νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν, όπως αναφέρει το gazzetta.gr.

Πηγή: https://www.voria.gr

 

Αιτωλοακαρνανία: Σε επτά περιοχές τα 23 κρούσματα της Τετάρτης

Σε καθημερινή βάση ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας κατανέμει στην Αιτωλοακαρνανία διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Στο Νομό μάλιστα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου είναι 400.
Αναφορικά με την κατανομή των 23 της χθεσινής ημέρας, 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες έχει ως εξής: 16 στο Αγρίνιο και από ένα σε Θέρμο, Γαβαλού, Μεσολόγγι (ανήλικο άτομο),Φυτείες, Καινούργιο και Παραβόλα (για ένα δεν υπάρχουν στοιχεία).
https://www.agrinionews.gr/

 

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Βόνιτσα: Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού …


Δύο οικογένειες που είχαν κοντινή σχέση είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της Βόνιτσας. Τρία κρούσματα σε κάθε οικογένεια. Η μία οικογένεια , τα τρία δηλαδή κρούσματα, που έκαναν τεστ στο νοσοκομείο Λευκάδας θα εμφανίζονται στην γεωγραφική ενημέρωση του ΕΟΔΥ ως κρούσματα χρεωμένα στην Λευκάδα.
Εξ άλλου έφυγε από τη ζωή ο 83χρονος , επίσης από κοινότητα του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας ο οποίος είχε νοσήσει από κορωνοϊό, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Λευκάδας , μετά από μερικές ημέρες που επιδεινώθηκε η κατάστασή του διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ των Ιωαννίνων όπου τελικά δεν τα κατάφερε.
https://lefkadapress.gr/

 

Για άλλη μια φορά εξαφάνισε την Κατούνα ο Δήμος Ακτίου -Βόνιτσας

 

Σβήνουν σιγά σιγά την Κατούνα από όλες τις δραστηριότητες και την απομονώνουν τα παιδιά του Δήμου. 

Διαβάστε την ανακοίνωση 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ φωταγωγήσαμε το Δημαρχείο Παλαίρου και το Δημαρχείο Βόνιτσας με πορτοκαλί χρώμα , προκειμένου να μεταφέρουμε το μήνυμα της εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και γενικότερα της εξάλειψης της ενδοοικογενειακής βίας. Η 25η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που δυστυχώς βλέπουμε να αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιόδους lockdown , όπως αυτή που διανύουμε. Όλοι μαζί δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και γενικότερα για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας. 
Εκ του Δήμου

Πουθενά το Δημαρχείο Κατούνας 

Ορκίστηκε σήμερα 25/11/2020 Περιφερειακή Σύμβουλος η Αγγελική Ρούση Ντζιμάνη

Ορκίστηκε σήμερα 25/11/20 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Αγγελική Ρούση Ντζιμάνη και αναλαμβάνει καθήκοντα Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του Απόστολου Κατσιφάρα και του προέδρου του Π.Σ.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει:
Μετά την σημερινή μου ορκωμοσία, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Προέδρου του Π.Σ. και του επικεφαλής της παράταξης μας, επίσημα μέλος ενός ισχυρού πολιτικού οργάνου, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Προχωράμε με γνώση, με συνέπεια, με όρεξη για δουλειά, με πίστη στις δυνατότητες αυτού του πανέμορφου τόπου που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, του τόπου που γνωρίζω από άκρη σε άκρη, του τόπου που αγαπώ.
Σας ευχαριστώ θερμά ακόμη μια φορά για την αγάπη και την στήριξη σας και ελπίζω να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας.
Προχωράμε μαζί, με σημαία την Αιτωλοακαρνανία μας ..

Η Αγγελική Ρούση Ντζιμάνη είναι από τα πιο αξιόλογα στελέχη με μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση στην παράταξη του Αποστόλη Κατσιφάρα στην Περιφέρεια. 
Η Αγγελική είναι μεγάλη και σταθερή αξία για την πολιτική ζωή του τόπου μας και άφθαρτη στο χρόνο, όπως όλοι λένε. 
Έχει προσφέρει πολλά, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας όπως και στο Δήμο Αγρινίου αδιαμφισβήτητα. 
Το καλό με την Αγγελική είναι πως δίπλα της έχει την αγάπη του κόσμου και αυτό το είδαμε στον έντιμο αγώνα που έδωσε. 
Γεννήθηκε στη Νεάπολη Αγρινίου και είναι το πρώτο παιδί πολύτεκνης και αγροτικής οικογένειας. Είναι έγγαμη με τον Αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτη Ντζιμάνη και πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, του Δημήτρη Πτυχιούχου Πολιτικού Μηχανικού, της Ζέτας Πτυχιούχου Ψυχολογίας και των διδύμων Αλεξάνδρου και Χρήστου μαθητών Λυκείου. 
Είναι Οικονομολόγος Π.Ε., Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην “ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ” του ίδιου Πανεπιστημίου και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. 

Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς στο Κατάστημα Αγρινίου ως Personal Banking officer, προερχόμενη από την Αγροτική Τράπεζα μετά από γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.. 
Από το 1998 έως το 2019 εκλέγεται συνεχώς στις Δημοτικές Εκλογές του Α΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 
Τις περιόδους 1998-2002, 2002-2006 και 2006-2010 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Νεάπολης και διατέλεσε Γραμματέας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του. 
Αντίστοιχα από το 2002 έως το 2010, τις περιόδους 2002-2006 και 2006-2010 εκλέχτηκε μέλος του Δ. Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.). 
Από το 2010 έως και σήμερα, τις περιόδους 2010-2014 και 2014 -2019 είναι Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου και μέχρι το 2014 έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.Δ.Α.) του Δήμου Αγρινίου. Παράλληλα κατά το ίδιο διάστημα 2010-2019 είναι αιρετό μέλος, του Δ. Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας και της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθώς και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Δυτικής Ελλάδας.

23 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία από τα 2.152-Αναλυτικά η κατανομή


Δείτε πώς κατανέμονται τα 2152 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικότερα:
• 6 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
• 383 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
• 633 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 59 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
• 61 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 39 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
• 39 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 38 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 160 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
• 30 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
• 69 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
• 106 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 44 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 32 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 7 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
• 55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 40 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
47 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Αλαλούμ και ερωτηματικά: Αρνητικοί σήμερα οι…θετικοί χθες αστυνομικοί του Αγρινίου


Πολλά ερωτηματικά γεννώνται από τις νεότερες εξελίξεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αγρινίου.
Σήμερα υποβλήθηκαν σε rapid τεστ για τον κορωνοϊό οι 34 αστυνομικοί που βρέθηκαν θετικοί με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες και αφορούσαν τον προληπτικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν το περασμένο Σάββατο.
Τα τεστ του περασμένου Σαββάτου ήταν μοριακά, έγιναν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου και εστάλησαν στο Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου που εξέδωσε τα αποτελέσματα.

Δημήτρης Δημάκας Τοπικός Σύμβουλος Βόνιτσας: Το τελευταίο διάστημα συντελείτε ένα «έγκλημα» στο Δήμο μας- Δεν θα συμμετέχω στο συμβούλιο την 25-11


Μας απέστειλε προσκλήσεις η Δημοτική αρχή μόνο και μόνο για την τήρηση του νόμου . 
Δεν θα συμμετέχω στο συμβούλιο την 25-11 που μοναδικό θέμα έχει την Υποβολή προτάσεων για την κατάρτιση τεχνικού προγράμματος 2021 . 
Επιλέγει τη συνεδρίαση δια περιφοράς, με ένα σημαντικό θέμα, χωρίς καμία εισήγηση και πρόταση για θέμα που χρήζει ανταλλαγή απόψεων - προτάσεων . 
Το τελευταίο διάστημα συντελείτε ένα «έγκλημα» στο Δήμο μας· το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τραπεζών και εσείς δεν καλέσατε ούτε ένα Τ.Σ . να καταθέσουμε σαν Τ.Κ. έστω ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση, συνοδευόμενο με το ψήφισμα του Δ.Σ.του Δήμου 
Επίσης δεν φέρατε θέμα το τεράστιο πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης για την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές . 
Όπως:
1 Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιτηρήσεις που αναστέλουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους καθώς και των εργαζομένων σε αυτές
 2 Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χωρών . 
3 Απαλλαγή τελών επι των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5) 
4 Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών καθώς και διευκόλυνσης πληρωμής δόσεων ρυθμίσεων 

Δημήτρης Δημάκας
Τοπικός Σύμβουλος Βόνιτσας

 

Επανέλεγχος, καραντίνες και κομμένες οι άδειες στην Αστυνομία του Αγρινίου

Σόκαρε χθες το απόγευμα τα στελέχη της Aστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, που εδρεύει στο Αγρίνιο, το αποτέλεσμα των προληπτικών τεστ για τον covid 19 που διενεργήθηκαν το περασμένο Σάββατο.
Συγκεκριμένα προέκυψαν 33 θετικά από τα 154 και το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία αλλά και έντονη κινητοποίηση.
Επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις ακόμη δεν υπάρχει ωστόσο πληροφορίες φέρουν να νοσούν 29 άτομα που υπηρετούν στο Αγρίνιο (μεταξύ τους υψηλόβαθμος παράγοντας) και τέσσερα σε περιφερειακά τμήματα. Αξιοσημείωτο ωστόσο πως όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί και αυτό προκαλεί εντύπωση.
Στις πρώτες κινήσεις που ακολούθησαν είναι η εκτεταμένη ιχνηλάτηση σε υπηρεσιακό και οικογενειακό περιβάλλον και ο (αυτονόητος) επανέλεγχος που λαμβάνει χώρα σήμερα με μοριακά τεστ. Οι νοσούντες εξάλλου έχουν τεθεί σε 10ημερη καραντίνα σε πρώτη φάση.
Επισημαίνεται ωστόσο πως οι υπηρεσίες της αστυνομικής διεύθυνσης λειτουργούν κανονικότατα καθώς έχουν κοπεί άδειες και ρεπό των ενστόλων .

https://www.agrinionews.gr/

 

Είμαι ο Λούη. Πολύ θέλω να ζήσω σ ένα σπίτι που να μ αγαπάνε... κι γω θα τους αγαπήσω πολύ!

Είμαι ο Λούη. Έκαναν τρεις απόπειρες να με δολοφονήσουν με φόλα στην παραλία της Βόνιτσας που ζούσα από κουτάβι. Με βάφτισαν επιθετικό και με έδεσαν με αλυσίδα στην ερημιά για να πεθάνω ολομόναχος. Κάθε φορά φώναζαν την κυρία που γράφει τώρα για μένα να με σώσει. Και με έσωζε... Στο τέλος με έβαλε σε ένα μέρος που ζουν κι άλλα σκυλάκια βασανισμένα και μας φροντίζει καθημερινά. Ψάχνει να μας βρει ένα σπίτι. Πολύ θέλω να ζήσω σ ένα σπίτι που να μ αγαπάνε... κι γω θα τους αγαπήσω πολύ! Είμαι 1,5 χρονών, 27 κιλά, υγιέστατος, στειρωμένος, εμβολιασμένος, τσιπαρισμένος, μαθημένος στη βόλτα με λουρί. Μακάρι να είμαι στο σπίτι μου αυτό το χειμώνα. 6936711320 το τηλέφωνό μου... περιμένω...

Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας τα χρήματα της ενίσχυσης του ΥΠΕΣ


Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε την απόφαση για την κατανομή συνολικού ποσού ύψους 50.000.000,00 € στους Δήμους της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους.
Η κατανομή του συνολικού ποσού ανά Δήμο γίνεται σε χρέωση του τηρούμενου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμού του Υπουργείου, με τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κλπ.».
Σύμφωνα με τον πίνακα μπορείτε να δείτε τα χρήματα που θα δοθούν στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας:


https://www.agriniopress.gr/

BLACK FRIDAY 2020

 


Αγρίνιο: δεκάδες κρούσματα στην τοπική αστυνομία


Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για δεκάδες νέα κρούσματα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας που εδρεύει στο Αγρίνιο.
Γίνεται λόγος για 33 νέα θετικά με βάση τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου για τον covid19 που διενεργήθηκε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης το περασμένο Σάββατο.
Τα τεστ σε 154 άτομα του προσωπικού έγιναν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά τις απογευματινές ώρες σήμερα. ‘Ολα τα άτομα που φέρονται να νοσούν ωστόσο είναι ασυμπτωματικά γεγονός που προκαλεί εντύπωση.

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ