Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Σπάνιες τοιχογραφίες στο μεταβυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης (Γνωρίζοντας τα μνημεία της περιοχής μας)


Το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης βρίσκεται στον Αετό, στα αριστερά του κεντρικού δρόμου Αετού προς Μύτικα, κτίστηκε το 1648, έχει σπάνιες εικόνες μεταβυζαντινής τέχνης. Το εκκλησάκι πέρα από θρησκευτικό είναι και ιστορικό μνημείο για τον Αετό.
Το εκκλησάκι είναι γεμάτο αγιογραφίες που βλέπετε στις φωτογραφίες και πρέπει να συντηρηθούν.



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΚΑΤΟΥΝΑ: Γνωρίζοντας τον τόπο μας, το φτελοπήγαδο στην περιοχή του λόγγου

 


Το φτελοπήγαδο βρίσκεται στην περιοχή του λόγγου όπως πηγαίνουμε απο Κατούνα για Αετό πάνω από τα σφαγεία. Ένδειξη ζωής η οικισμού τα παλιότερα χρόνια. 






ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση των Δασικών Χαρτών


Στις 05/02/2021 η Διεύθυνση Δασών της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας ανάρτησε το δασικό χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, προσκαλώντας σε υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του από κάθε ενδιαφερόμενο, εντός αποκλειστικής προθεσμίας από 19.02.2021 μέχρι 03.06.2021 για τους διαμένοντες στην Ελλάδα ενώ για τους διαμένοντες στο εξωτερικό η προθεσμία λήγει στις 23.06.2021.
Οι δασικοί χάρτες αποτελούν σημαντικό κρίκο στην μετά το 2020 δασική στρατηγική της «πράσινης» ανάπτυξης, της ΕΕ στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση (Ν.Δ.) όπως και οι προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ).
Έχουν στόχο να διαμορφωθεί «καθαρό επενδυτικό τοπίο» στην γη ώστε να υλοποιούνται πιο γρήγορα οι κερδοφόρες επενδύσεις των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμοί, στο πλαίσιο και της «βιώσιμης» οικονομίας. Αυτός ο στόχος προϋποθέτει την ύπαρξη κυρωμένων δασικών χαρτών και κτηματολογίου, ως “μεγάλων αναπτυξιακών εργαλείων” που θα επιτρέψει να γίνει το ξεκαθάρισμα της ιδιοκτησίας (ποιος είναι ο ιδιοκτήτης) και ποιος ο χαρακτήρας και η χρήση της γης (γεωργική έκταση, δάσος, δασική έκταση, κλπ).

Κορωνοιός : Σε Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, Ευηνοχώρι και Ναύπακτο τα χθεσινά κρούσματα

Η είδηση που προκύπτει από τις νεότερες πληροφορίες είναι πως κανένα δεν αφορά το Αγρίνιο.
Συγκεκριμένα, τα επτά κρούσματα του Νομού εντοπίζονται τα τρία σε Αμφιλοχία, δύο σε Μεσολόγγι και από ένα σε Ευηνοχώρι και Ναύπακτο.
Είναι σαφές πως το πρόβλημα των τελευταίων ημερών είναι στην Αμφιλοχία όπου οι αρχές τελούν εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των δεκάδων μοριακών τεστ που έγιναν στα Σαρδίνια.
https://www.agrinionews.gr/

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός: σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία τα περισσότερα από τα χθεσινά κρούσματα

12 κρούσματα κορωνοϊού κατένειμε χθες, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, στην Αιτωλοακαρνανία ο ΕΟΔΥ από τα 1121 της χώρα.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, αυτά εντοπίζονται στο Αγρίνιο τα πέντε, στην Αμφιλοχία τα τρία και από ένα σε Γαβαλού, Αιτωλικό, Νεοχώρι και Ναύπακτο.
Είναι εμφανές πως στην περιοχή της Αμφιλοχίας παρουσιάζεται έξαρση τις τελευταίες ημέρες.
Για το λόγο αυτό χθες διεξήχθησαν προληπτικά μοριακά τεστ στα Σαρδίνια. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς προσήλθαν 180 άτομα περίπου.
https://www.agrinionews.gr/

ΒΟΝΙΤΣΑ: Εθελοντική αιμοδοσία Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021


Την Τετάρτη 17/02/2021 εθελοντική αιμοδοσία στην Βόνιτσα  

 

Θέση αναλυτή/αναλύτριας ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο της Κορπή

H Nestle Hellas αναζητά για το εργοστάσιό της Κορπή με έδρα Μοναστηράκι -Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας,
Ειδικότητα : Aναλυτής/Αναλύτρια για το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου.
Διάρκεια σύμβασης ορισμένου χρόνου : 6 μήνες
Απαραίτητα Προσόντα:
· Απόφοιτος Χημικός, Χημικός Μηχανικός, Τεχνολόγος Τροφίμων ή παρεμφερούς σχολής
· Πολύ καλή γνώση Αγγλικών
· Πολύ καλή γνώση Υ/Η, MS Office
· Σχετική εμπειρία σε τμήμα ποιοτικού ελέγχου είναι επιθυμητή
· Ομαδικότητα, Εργατικότητα και Αξιοπιστία
Καθήκοντα / Αρμοδιότητες:
· Εκτέλεση του ημερήσιου πλάνου δειγματοληψιών και αναλύσεων (χημικών & μικροβιολογικών)
· Έλεγχος και επιβεβαίωση της συμμόρφωσης με το σχέδιο ποιοτικού ελέγχου του Εργοστασίου
· Καταγραφή και Παρακολούθηση των αποτελεσμάτων σε καθημερινή βάση
· Συμμετοχή σε ομάδες επίλυσης προβλημάτων
Παρακαλώ αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα έως 28.02.2021 στα παρακάτω email : Panagiotis.vellis@gr.nestle.com & Soula.Gourzi@gr.nestle.com

 

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Νέα σεισμική δόνηση 4,9R στη Ναύπακτο

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Ναύπακτο, στις 05:36, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 14,1 χλμ. και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 11 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου.
Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 04:33.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: "Δασικοί χάρτες, προτάσεις- παρέμβαση από την Δημοτική παράταξη "Συμφωνίας ελπίδας"

«Λήψη αποφάσεων αναφορικά με τους δασικούς χάρτες»
Προς τον κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δ. Ακτίου – Βόνιτσας
Αίτηση

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, πρόσφατα αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για την περιοχή του Νομού και του Δήμου μας ειδικότερα. Από την ανάρτηση αυτή εγείρονται σημαντικά ζητήματα, που αφορούν τόσο τους συμπολίτες μας, όσο και τον ίδιον τον Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας.

Συνεπώς, υφίσταται κατά την άποψή μας ανάγκη να τεθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης το ανωτέρω θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την παράταξή μας προτείνεται ενιαία συζήτηση, αν όμως το κρίνετε, μπορεί το θέμα να εισαχθεί και ως δύο αυτοτελή, όπως τα επιμερίζουμε κάτωθι.

Τίτλος θέματος: «Λήψη αποφάσεων αναφορικά με τους δασικούς χάρτες».    

Εισηγητής : Δημήτριος Μασούρας, δημοτικός σύμβουλος.

Εισήγησή μας η κάτωθι:

Η Οργανωτική Επιτροπή στον Δήμο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

 

Η μάχη της Βόνιτσας

Η μεγάλη χρονιά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση είναι πλέον γεγονός. Το 2021 είναι μία χρονιά ορόσημο για την πατρίδα μας.

Ήδη στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας , από τον Αύγουστο του 2020  ξεκίνησε η προεργασία και η υποβολή  προτάσεων για τους εορτασμούς της Επετείου της Επανάστασης του 1821 στην αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

 

Συγκροτήσαμε την Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και καταθέσαμε όλες τις προτάσεις με σκοπό να τις μελετήσουν, να τις εγκρίνουν και να τις εμπλουτίσουν με ακόμη περισσότερες προτάσεις και σε ακόμη περισσότερες πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .

Σαν σήμερα το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου 52,8%

1964. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Ένωση Κέντρου κερδίζουν τις εκλογές με ποσοστό 52,8% (171 έδρες). Η ΕΡΕ λαμβάνει 35,2% (107 έδρες) και η ΕΔΑ 11,8% (22 έδρες).

 

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Έφυγε από κοντά μας ένας υπέροχος άνθρωπος

Έφυγε από κοντά μας ένας ακόμα καλός Ζαβερδιανός ο Βλάσης Πανταζής της Ειρήνης και του Αγγελή, ετών 69 και η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στις 14:00 το μεσημέρι στην Πάλαιρο σήμερα 16/02/2021
Ο Βλάσης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας από τους πιο αγαπητούς της Παλαίρου αλλά δυστυχώς έφυγε νωρίς.

Καλό ταξίδι Βλάση
Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του


Κορωνοιός Αιτωλοακαρνανία σε Αγρίνιο, Ναύπακτο Κατούνα, Εμπεσό και Αιτωλικό τα κρούσματα της Δευτέρας.

Σε πέντε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας εντοπίζονται τα επτά κρούσματα κορονοϊού που κατένειμε χθες, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία. 698 ήταν συνολικά στη χώρα.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, τα κρούσματα αφορούν δυο περιπτώσεις πολιτών στο Αγρίνιο, δυο στη Ναύπακτο και από μια στις περιοχές Κατούνας, Εμπεσού και Αιτωλικού.
Στο μέτωπο της Παιδείας τελευταία εξέλιξη είναι η αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες του 1ου (Παπαστρατείου) Γυμνασίου Αγρινίου.
Τις περασμένες ημέρες λόγω κρούσματος κορωνοϊού είχε αναστείλει τη λειτουργία του ένα τμήμα αλλά για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε το κλείσιμο όλης της σχολικής μονάδας.
Προς αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ αξιολογήθηκε και έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
https://www.agrinionews.gr/

 

Τηλεφωνικές απάτες με το όνομα του αντιδημάρχου Αμφιλοχίας Ανδρέα Ρεγκούτα


Κρούσματα απόπειρας εξαπάτησης πολιτών στην περιοχή της Αμφιλοχίας παρατηρήθηκαν και καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία τις τελευταίες ώρες.
Άγνωστοι επιτήδειοι, για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας χρησιμοποιούν ψευδώς το όνομα του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Αμφιλοχίας κ. Ανδρέα Ρεγκούτα.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά: “ΠΡΟΣΟΧΗ” Οποιαδήποτε επίκληση του ονόματός μου και της ιδιότητάς μου, του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δ. Αμφιλοχίας, με σκοπό να σας αποσπάσουν χρήματα ,ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, παρά πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης!”
Πηγή: e-maistros.gr

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Σκέπαστηκε μέχρι το κέντρο της Αθήνας με χιόνι

 




ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Ο Γιώργος Λιάβας από Αρχοντοχώρι ένας από τους υποψήφιους «Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της Super League 1»

Υποψήφιοι στην κατηγορία «Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της Super League 1» για τη σεζόν 2019/20, όπως αναδείχθηκαν μέσω της ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Super League 1, είναι οι Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Πανιώνιος), Γιώργος Λιάβας (Παναιτωλικός)με καταγωγή από το Αρχοντοχωρι , Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ)

p> 

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας

Πρεμιέρα στον εμβολιασμό κατά του covid-19 σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Συνολικά 39 ραντεβού κλείστηκαν για σήμερα από τα οποία προσήλθαν τα 37 ενώ για τις επόμενες ημέρες υπάρχουν από 40 ραντεβού την ημέρα στο Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας, σύμφωνα με την διευθύντρια κ. Ρούλα Καραδήμα.

https://e-maistros.gr/

 

Κυνηγός χτύπησε αστυνομικό στα Καλάβρυτα

Το Σάββατο το βράδυ, στην Κλειτορία στα Καλάβρυτα, συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος κυνηγούσε θηράματα μετά τις 18.00. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο παράνομος κυνηγός, γρονθοκόπησε τον αστυνομικό προκαλώντας του ελαφρά σωματική βλάβη.
Ο παθόντας αστυνομικός μετέβη στο κέντρο υγείας Κλειτορίας για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος του άνδρα και σε χώρο αποσκευών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:
τέσσερις κυνηγετικές καραμπίνες
104 φυσίγγια
επτά μαχαίρια
έναν μπαλτά
πάνω από 100 κιλά νωπού κρέατος αγριόχοιρου
Ο συλληφθείς, όπως μεταδίδει το kalavrytanews, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων, ενώ επιπλέον του βεβαιώθηκε παράβαση 300 ευρώ, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού.
https://sinidisi.gr/

 

Μαγικά τοπία της Αιτωλοακαρνανίας στο λευκό «πέπλο» της Μήδειας

Η κακοκαιρία «Μήδεια» είναι σε εξέλιξη και σε πολλές περιοχές έχει προκαλέσει προβλήματα ενώ έντυσε στα λευκά μεγάλο τμήμα της χώρας.
Στην Αιτωλοακαρνανία σε λευκό φόντο βρίσκονται τα ορεινά σε Βάλτο, Ναυπακτία, Θέρμο και Τριχωνίδα ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία ορισμένων σχολικών μονάδων και απαιτούνται αλυσίδες σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Στον αντίποδα η ομορφιά των λευκών τοπίων αναδεικνύεται από τους χρήστες του facebook που αναρτούν μαγευτικές εικόνες. Δείτε κάποιες ενδεικτικές:

To Περδικάκι έχει την… τιμητική του σε κάθε χιονόπτωση και αναδεικνύεται από τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Όμιλο Περδικακίου
Μια μικρή μόνο γεύση από τα κατορθώματα της “Μήδειας” στο Παναιτωλικό ‘Oρος σε φωτογραφία του Νίκου Κωστακόπουλου

ΑΚΤΙΟ: Η Fraport άλλαξε εντελώς το αεροδρόμιο του Ακτίου – Επέκταση 2.500τ.μ., 14 check–in

Η Fraport Greece ολοκλήρωσε την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ύψους 440 εκατ. ευρώ
Τρεις μήνες νωρίτερα, έναντι του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η Fraport Greece ανακοίνωσε ότι παρέδωσε στο ελληνικό επιβατικό κοινό τα 14 αναβαθμισμένα πλέον περιφερειακά αεροδρόμια.
Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη 11 αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι εργασίες στα αεροδρόμια δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν.
Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση, η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

Βόνιτσα: «Καμπάνα» 3.000 ευρώ για άνοιγμα καφετέριας

Πρόστιμο σε 45χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Βόνιτσα επέβαλαν στις 21.30 το βράδυ της Κυριακής 14 Ιανουαρίου, αστυνομικοί του Α.Τ. Ακτίου Βόνιτσας, για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
Ε​ιδικότερα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να είχε αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα και να σερβίρει 2 καθήμενους πελάτες εντός του καταστήματος.
Σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία, ενώ στους πελάτες του καταστήματος επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.
https://www.agriniotimes.gr/

 

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

KATOYNA: Ρημάξαν τα χωριά μας (Βιντεο)



 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 


Η μεγάλη παραδοσιακή Ξηρομερίτισα τραγουδίστρια Βαγγελιώ Χρηστιά

Η Βαγγελιώ Χρηστιά παραχώρησε συνέντευξη το 2010, εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Τα νέα του Δρυμού» και τον Γιώργο Κουτρούμπα και αξίζει να την αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη της:
δείτε το βίντεο
Βαγγελιώ Χρηστιά:
Όσο ζω και αναπνέω θα τραγουδώ...
Συνέντευξη: Γιώργος Κουτρούμπας
Όσοι από εµάς µεγάλωσαν και έζησαν στην επαρχία τα πρώτα ακούσµατα που είχαν ήταν από το ∆ηµοτικό τραγούδι. Την ∆εκαετία του 70΄ και του 80΄ήταν σε άνθιση τα πανηγύρια και είχε επικρατήσει να ακούγεται το καλό ∆ηµοτικό Τραγούδι που εκφράζονταν από κορυφαίους τραγουδιστές του είδους. Μια από τις φωνές που µε «µάγευε» ήταν της Βαγγελιώς Χρηστιά.
Η Βαγγελιώ Χρηστιά είχε και έχει ακόµη εξαιρετική φωνή. Όταν ανέλαβα την εφηµερίδα έθεσα ως στόχο να πάρω συνέντευξη από την Βαγγελιώ. Επικοινώνησα µαζί της και της εξήγησα το λόγο που της τηλεφώνησα. Με µεγάλη ευγένεια ανταποκρίθηκε αµέσως και κλείσαµε ραντεβού στο σπίτι της στη Νέα Σµύρνη.
Κυρία Χρηστιά που γεννηθήκατε; Μιλήστε µας για τους γονείς σας και για την παιδική σας ηλικία;
-Γεννήθηκα στην Δερσοβά Θυρρείου και µεγάλωσα στη Βόνιτσα. Η οικογένεια µου ήταν πολυµελής και αποτελούνταν από 12 µέλη. Συγκεκριµένα υπήρχαν 5 αγόρια, 5 κορίτσια και οι 2 γονείς. Λέω υπήρχαν γιατί σήµερα στη ζωή είναι 3 κορίτσια και 1 αγόρι. Στη Βόνιτσα µέναµε στη περιοχή Καπάσα και Λιβαδάκια όπου είχαµε φτιάξει τις καλύβες µας. Το καλοκαίρι ανεβαίναµε µε τα ζώα στα ορεινά και το χειµώνα κατεβαίναµε στα πεδινά και τέλος εγκατασταθήκαµε στη Βόνιτσα. Εκτός από την κτηνοτροφία καλλιεργούσαµε καπνά και βαµβάκια. Η εποχή ήταν δύσκολη και υπήρχε µεγάλη φτώχια. Παρά όµως τις µεγάλες στερήσεις ζούσαµε µια ανέµελη ζωή. Σχολείο κατάφερα και πήγα µέχρι την Τρίτη Δηµοτικού.
Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε µε το τραγούδι; Υπήρξε κάποιος που σας βοήθησε και σας έσπρωξε στο τραγούδι;
-Από µικρή ήθελα να γίνω τραγουδίστρια. Η ιδέα αυτή µε ενθουσίαζε. Το τραγούδι ήταν κάτι που το ζούσα. Σηµαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο πατέρας µου ο Περικλής Χρηστιάς που τραγουδούσε και ο ίδιος σε γάµους και σε γιορτές. Μικρή ακόµη µε έπαιρνε στην αγκαλιά του και µε παρότρυνε να τραγουδήσουµε µαζί. Όπου και να ήµουνα στις καλύβες, στα ζώα ή στο χωράφι συνέχεια τραγουδούσα. Το τραγούδι ήταν αναπόσπαστο κοµµάτι από την ζωή µου. Ήταν και είναι η ίδια µου η ζωή.
Κυρία Χρηστιά πότε παντρευτήκατε; Ποια είναι η οικογενειακή σας κατάσταση σήµερα; Ο σύζυγός σας είναι µουσικός;
-Με τον άνδρα µου τον Νίκο Τζιοβίλη παντρευτήκαµε στις 23 Αυγούστου του 1970. Από τη Βόνιτσα έφυγα σε ηλικία 25 ετών. Με το Νίκο αποκτήσαµε δύο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Ο άνδρας µου δεν ασχολείται µε τη µουσική και είναι συνταξιούχος οξυγονοκολλητής...............
Όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελµατικά µε το τραγούδι είχατε αντιδράσεις;

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ