Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

10 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – Αναλυτικά η κατανομή των 1.383 κρουσμάτων- 98 θάνατοι – 594 διασωληνωμένοι


Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.
Τριψήφιος είναι ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου (05.12.2020).
Από τα 1383 νέα κρούσματα κορονοϊού, 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 114568 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 52.8% άνδρες. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών).
Δείτε αναλυτικά πού εντοπίστηκαν τα 1383 νέα κρούσματα
• 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

• 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

• 260 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

• 305 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

Καταδρομική επίθεση στο ΑΤ Κολωνού – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Καταδρομική επίθεση από 50 άτομα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (5.12.2020) στο ΑΤ Κολωνού με συνέπεια τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να τραυματιστούν.
Η ομάδα των αγνώστων άρχισε να πετά στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν απ’ έξω για τη φρούρηση του τμήματος πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.
Αμέσως μετά την επίθεση οι άγνωστοι δράστες έφυγαν και κατευθύνθηκαν προς το μετρό. 
Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν έξω από το τμήμα λόγω των αυξημένων μέτρων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγόπουλου και διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
https://e-maistros.gr/

 

Με κορονοϊό 11 ασθενείς στην Παθολογική του Νοσοκομείου Αγρινίου

Η Αιτωλοακαρνανία δυστυχώς δεν επιφυλάσσει θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
Σήμερα ο ΕΟΔΥ κατένειμε 20 κρούσματα στο Νομό ενώ η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ανέφερε πως Πιερία, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία είναι περιοχές όπου “δεν είδαμε σαφή μείωση των κρουσμάτων”. 
Διατύπωσε αυτό που λένε και οι αριθμοί δηλαδή…
Η πλέον ανησυχητική ωστόσο είδηση έρχεται από το Νοσοκομείο Αγρινίου όπου πριν λίγη ώρα σήμανε συναγερμός καθώς έγινε γνωστό πως βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 11 άτομα που νοσηλεύονταν στην παθολογική κλινική όπου εισήχθησαν βεβαίως με διάφορα προβλήματα υγείας. Ότι νοσούν από κορωνοϊό βεβαιώθηκε σε rapid τεστ.
Οι ασθενείς αυτοί βρισκόταν σε τρεις διαφορετικούς θαλάμους και είναι πλέον σοβαρά τα ερωτηματικά για το πως έγινε η διασπορά της νόσου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.
Τα ερωτήματα χρήζουν απάντησης από τις αρμόδιες αρχές ωστόσο προέχει σήμερα η διαχείριση της κρίσιμης αυτής κατάστασης ενόσω ήδη στο ίδρυμα νοσηλεύονται 24 άτομα στην κλινική covid. Δεκάδες επαφές των ασθενών της παθολογικής και υγειονομικό προσωπικό θα υποβληθούν με τη σειρά τους σε τεστ.

 

Πως οι …διωκόμενοι από τους Σενεγαλέζους (!) φιλοβασιλικοί κατέφυγαν σε Αμφιλοχία και Πάλαιρο.


Το καλοκαίρι του 1917 κορυφώνονταν η εμφύλια διαμάχη Φιλοβασιλικών και Βενιζελικών. Στη διαμάχη είχαν επέμβει οι ξένες δυνάμεις προσπαθώντας να βάλουν την Ελλάδα στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό της Entete.
Μία από αυτές της παρεμβάσεις ήταν η παρέμβαση του Γαλλικού Στρατού σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Με αιχμή του δόρατος ένα σώμα 150 Σενεγαλέζων στρατιωτών. Αυτοί προέρχονταν από την αντίστοιχη αφρικάνικη Γαλλική αποικία, οι Γάλλοι εισέβαλλαν σε Πρέβεζα, Λευκάδα και Ιόνια νησιά.
Τα στρατιωτικά αυτά αποσπάσματα εκδίωξαν όσους από τις τοπικές αρχές δήλωναν πίστη στον τότε Βασιλιά Κωνσταντίνο. Ο τελευταίος είχε ταχθεί υπέρ της ουδετερότητας της Ελλάδος, κάτι που όπως απεδείχθη θα απέβαινε καταστροφικό για τα συμφέροντα της χώρας, αφού οι νικητές δεν θα ήταν οι Κεντρικές Δυνάμεις αλλά η Entete. Από την άλλη η Γαλλική Φρουρά των Σενεγαλέζων στρατιωτών και άλλων που προέρχονταν από τις Γαλλικές αποικίες είχε αμφιλεγόμενη παρουσία στην περιοχή και υπάρχουν αναφορές και για επεισόδια από πλευράς τους.

Οι Σενεγαλέζοι και η εμπλοκή της Αιτωλοακαρνανίας

Έτσι η εφημερίδα Εμπρός στο φύλλο της 4-4-1917 μας πληροφορεί για τη διαφυγή του Ενωματάρχη της Ιθάκης στην Πάλαιρο (Ζαβέρδα). Ομοίως η αναφορά του Ειρηνοδίκη Πρεβέζης που διασώζεται στα αρχεία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών μιλά για εγκατάσταση του Πρωτοδίκη και Ειρηνοδίκη Πρεβέζης στην Αμφιλοχία. Στην Αιτωλοακαρνανική πόλη του Αμβρακικού βρήκε ομοίως καταφύγιο μερίδα των Αστυνομικών δυνάμεων της Πρεβέζης σύμφωνα με αναφορά του υποστράτηγου της ΙΧ Μεραρχίας. Οι επαναστατικές δυνάμεις μαζί με τους Σενεγαλέζους Γάλλους στρατιώτες είχαν κηρύξει την έκπτωση του βασιλιά στις περιοχές που κατελάμβαναν. Οι υποστηριχτές του βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην Αιτωλοακαρνανία, που τότε οι φιλοβασιλικοί είχαν ισχυρά ερείσματα.
Με πληροφορίες από εφημερίδα Εμπρός, Αρχεία Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Του Λίνου Υφαντή
https://www.agrinionews.gr/

 

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας

Έφυγε από κοντά μας ο συγχωριανός μας Χρήστος Στούπας του Σπυρίδωνος και της Σοφίας ετών 87. 
Η κηδεία του έγινε σήμερα στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας στις 13:00 το μεσημέρι. 
Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συγγενείς


 

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: Το χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό ήρθε στο Δήμο Αμφιλοχίας!

Στο Δήμο Αμφιλοχίας, μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά αλλά θα είναι εξίσου εντυπωσιακά! Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, όλα τα παιδιά του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τον υπολογιστή τους, το τάμπλετ ή το κινητό τους, να ταξιδέψουν στο μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό anti-covid Χωριό που έχει στηθεί στην ιστοσελίδα μας. Ανοίγοντας τη σελίδα www.dimosamfilochias.gr, κάνοντας «κλικ» στην εικόνα «Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Διαδίκτυο» και χρησιμοποιώντας τον κωδικό amfil.xmas20, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια ένα πλούσιο και διασκεδαστικό θέαμα εντελώς δωρεάν, που προσφέρει το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Καλησπέρα και καληνύχτα από την πλατεία της Κατούνας με το μονόφθαλμο και εγκαταλελειμμένο σιντριβάνι μας. Σας έφταιγε η Καρέλου;

Όσα και να γράψουμε όσα και να πούμε για την εγκατάλειψη της Κατούνας θα είναι λίγα.

Τους έφταιγε η Αθηνά Καρέλου ο απλός εργάτης και την έδιωξαν. 
Εδώ που τα λέμε και η ίδια φέρει τεράστια ευθύνη  γιατί δεν ακουσε κανέναν και ήταν ξανα υποψήφια και εγκλώβισε  πολλούς αγνούς ανθρώπους.  
Τώρα;;;;  
Δεν υπάρχει τίποτα, δεν λειτουργεί τίποτα, δεν ενδιαφέρεται κανένας.  
Όλοι τα έχουν παρατήσει
Τα προβλήματα μεγαλώνουν 
Καμία σχέση με την Κατούνα που ξέραμε η μεγαλύτερη παρακμή. 
Μερικοί βολεύτηκαν η εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέροντα και μιλάνε όλη μέρα με Βόνιτσα και όχι με τους κατοίκους Μεδεώνος και τα προβλήματα τους.
Ούτε καν εμφανίζονται στο χωριό μόνο όταν είναι για καμιά φωτογραφία η καμιά κηδεία.  
Και τότε εμφανίζονται σαν κουρασμένα παλικάρια  

Συνεχίζεται .........

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Δήμο Αμφιλοχίας – Προβλήματα στην υποστελεχωμένη υπηρεσία


Ένα ακόμη κρούσμα, στο Δήμο
Αμφιλοχίας στον τομέα της καθαριότητας το τρίτο επιβεβαιωμένο. Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμφιλοχίας, καθώς με την εμφάνιση των κρουσμάτων στην υπηρεσία και την καραντίνα στο προσωπικό υπάρχει υποστελέχωση και καλό θα ήταν οι πολίτες να συμβάλουν στη διατήρηση της καθαριότητας και να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού τις ποσότητες των απορριμμάτων που απορρίπτουν στους κάδους
«Η υποστελεχωμένη υπηρεσία καθαριότητας δίνει έναν άνισο αγώνα για να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της, πασχίζοντας να διατηρηθεί ο δήμος καθαρός. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αποκομιδή πραγματοποιείται με τεράστια δυσκολία και ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανταποκριθούν με κάθε τρόπο στο έργο τους» δήλωσε στο «Μ» ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Λεωνίδας Κατσαντάς.

 

ΕΟΔΥ: 20 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία


Συνολικά 1.667 νέα κρούσματα και 98 θάνατοι έχουν καταγραφεί σήμερα 4/12/2020, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ 612 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Στην Αιτωλοακαρνανία ο ΕΟΔΥ κατένειμε 20 νέα κρούσματα.
Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων
9 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
316 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
367 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
20 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
17 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
13 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
14 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

Βόνιτσα: Η… μισή οικογένεια με κορωνοϊό – Η δύσκολη καθημερινότητα και ο κοινωνικός στιγματισμός


Ήταν 22 Νοεμβρίου, όταν ο πατέρας της Δ.Π. διαγνώστηκε με κορονοϊό. Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, η οικογένεια ζει στη Βόνιτσα μία -κυριολεκτικά- αποστειρωμένη καθημερινότητα, μιας και αυτό το κρούσμα ήταν μόνο η αρχή…
Η 26χρονη Δ.Π. και η 84χρονη γιαγιά της είναι οι μοναδικές που δεν έχουν νοσήσει, καθώς μετά τον πατέρα της, βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό η μητέρα της και η αδερφή της.
“Ο πατέρας μου είχε 39 πυρετό. Πήγε αμέσως στο γιατρό, έκανε ακτινογραφίες και rapid test, που βγήκε θετικό. Αμέσως, τον απομονώσαμε στο δωμάτιο των γονιών μου και πήγαμε στο νοσοκομείο Λευκάδας για να κάνουμε κι εμείς τεστ”, περιγράφει στο newsit.gr.
Και συνεχίζει: “Τα αποτελέσματα θα έβγαιναν Τρίτη και τη Δευτέρα, εγώ και η αδερφή μου μείναμε κανονικά στο ίδιο δωμάτιο, η γιαγιά μου στο δικό της και η μητέρα μου κοιμήθηκε στον καναπέ. Τελικά, η αδερφή μου και η μητέρα μου είχαν κολλήσει. Όταν βγήκαν όλα τα αποτελέσματα, μας πήραν από τον ΕΟΔΥ και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μας έδωσαν οδηγίες. Μας είπαν ότι θα πρέπει να μείνουμε σε καραντίνα και μετά θα μπορούμε να βγούμε, εφόσον τα τεστ που κάνουμε είναι αρνητικά. Μας τόνισαν ότι αν χειροτερεύσει κάποιο κρούσμα, να καλέσουμε αμέσως το ΕΚΑΒ. Επίσης, μας προειδοποίησαν ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και αν τη σπάσουμε, θα μας επιβληθεί πρόστιμο, καθώς θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”.

Αθώα η 32χρονη τρίτεκνη που έκανε σεξ με 14χρονο στην Αγγλία


Δε μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της η
μητέρα τριών παιδιών, όταν αθωώθηκε από το δικαστήριο για την ερωτική επαφή που είχε με ένα 14χρονο αγόρι.
Η ίδια παραδέχθηκε ότι είχε ερωτική επαφή με τον έφηβο, στο σπίτι της, στο Woolaston, στο Gloucestershire.
Ωστόσο η 32χρονη, η οποία έχει τρία ανήλικα παιδιά, είπε στο δικαστήριο πως πίστευε ότι το αγόρι ήταν πάνω από 16 ετών. 
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, το αγόρι και ακόμα έναν συνομήλικός του,έπαιζαν ποδόσφαιρο κοντά στο σπίτι της 32χρονης και η γυναίκα τους κάλεσε για ένα αναψυκτικό. Στη συνέχεια οδήγησε το ένα από τα δύο αγόρια στην κρεβατοκάμαρά της και είχαν σεξουαλική επαφή. 
Σύμφωνα με την dailymail.co.uk το δικαστήριο, που αποτελούταν από 8 άνδρες και 4 γυναίκες, έκρινε την κατηγορούμενη αθώα, αναγνωρίζοντας ότι δεν ήξερε πως το αγόρι ήταν ανήλικο όταν έγινε το συμβάν, στις 21 Οκτωβρίου του 2018.
Ενθουσιασμένη με την απόφαση, η γυναίκα ανέβασε μια φωτογραφία της στα Social Media, στην οποία πανηγύριζε έξω από το δικαστήριο. Σχολιάζοντας: Αθώα. Ευχαριστώ όλους που με στήριξαν και με πίστεψαν. Ήταν τα δυσκολότερα δύο χρόνια της ζωής μου.
https://www.newsit.gr/


Eνα χειμωνιάτικο οδοιπορικό στο χώρο και στο χρόνο στην Πογωνιά Αιτωλοακαρνανίας


Τo χωριό Πογωνιά είναι χτισμένο στη δυτική ακτή του όρμου της Παλαίρου σε υψόμετρο 70 μ. 
Νοτιοδυτικά του υπάρχει μια μικρή νησίδα που έχει το όνομα Πογωνιά ή Νησιοπούλα.
Πάνω από το χωριό ορθώνεται η κορυφή Ταύρος (477 μ.). 
Η θέση της Πογωνιάς είναι πανέμορφη. 
Τα σπίτια της, χτισμένα απέναντι από την Πάλαιρο, αγναντεύ­ουν τη θάλασσα και τις απέναντι Ακαρνανικές κορυφές. 
Ο δρόμος που συνεχίζει βόρεια από το χωριό οδηγεί αρχικά στον οικισμό Στενό (υψ. 100 μ.), ο οποίος είναι σκαρ­φαλωμένος στις πλαγιές λόφου και στη συνέχεια στην αρχαία Πάλαιρο και στον παλαιό οικισμό Κεχροπούλα.



Πολλοί μπερδεύουν το χωριό της Πογωνιάς με την Πάλαιρο ή νομίζουν πως είναι ενιαίο χωριό. Δεν είναι όμως έτσι σήμερα, η Πογωνιά είναι ξεχωριστό χωριό με δικιά της τοπική κοινότητα και απέχει από την Πάλαιρο 4 χλμ., ενώ ανήκει στην ενότητα Παλαίρου και στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας από το 2010.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Στην Πογωνιά βρισκόταν το λιμάνι της αρχαίας Παλαίρου, όπως αποδεικνύεται από τα λείψανα των λιμενικών εγκαταστάσεων που εντοπίστηκαν ανατολικά της. Η Πογωνιά ήταν ανέκαθεν μικρός οικισμός και για αυτό πολλές φορές εντασσόταν στην Πάλαιρο, έτσι η ιστορία της ταυτίζεται με αυτή της Βόνιτσας και της Παλαίρου. Η πρώτη αναφο­ρά που έχουμε για το χωριό είναι το 1692. Το 1828 κατοικού­σαν σε αυτή 9 οικογένειες, οι οποίες είχαν στην κατοχή τους 672 στρέμματα καλλιεργή­σιμης έκτασης.

Στην παραλία της Πογωνιάς ανατολικά, μέσα σε βάλτο κοντά στην ακτή, σώζεται ένα μικρό πέτρινο μονότοξο γεφυράκι της ρωμαϊκής εποχής. Οι διαστάσεις του είναι: 5.50 μ. μήκος, ύψος 1.80 μ. και πλάτος 1.90 μ. και φαίνεται πως είχε πλατύσκαλα, καθώς ο διά­δρομος του είναι ημικυκλικός. Το γεφυράκι είναι περίπου σε απόσταση 20 μέτρων από τη θάλασσα και κάθετο προς αυτή. Πολλοί το ονομάζουν το γεφυράκι της Κλεοπάτρας. 
Η θέση του δείχνει πως από εκεί περνούσε ποταμάκι, την κοίτη του οποίου κάλυψαν οι προσχώσεις και η οπισθοδρόμηση της ακτογραμμής, καθώς σήμερα η μορφολογία του εδάφους δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Ίσως υπήρχε κάποια τάφρος και να εξυπηρετούσε τη διέλευση των κατοίκων προς τη θάλασσα.
Στην ακτή νοτιοδυτικά βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και λίγο πιο κάτω το ακρωτήριο Βαρικό ή Βαρκό (όπου υπάρχει μικρός οικισμός που το 2001 είχε 7 κατοίκους) και ο μικρός ομώνυμος όρμος. 

Οι ακτές της χερσονήσου στη συνέχεια, μέχρι την Πλαγιά, είναι λίγο δύσβατες με μικρούς όρμους και δεν είναι προσβάσιμες από τη στεριά, η οποία έχει πλούσια βλάστηση.

Η Πογωνιά σήμερα είναι ένα όμορφο τουριστικό μέρος με καθαρές θάλασσες. Πηγαίνοντας από την Πάλαιρο προς την Πογωνιά συναντούμε τη μεγάλη παραλία με το πέτρινο γεφύρι, όπου υπάρχουν κάμπινγκ. Στο χωριό υπάρχει λιμάνι και δίπλα μια πολύ ωραία παραλία. Συνεχίζοντας την ακτή συναντούμε τις όμορφες παραλίες του Αϊ-Γιάννη, το Πόρτο Βαρκό και τη Βάθια Βάλη.
Το χωριό αρκετά καταστήματα, φούρνο, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ και ουζερί. Λόγω της κοντινής απόστασης με την Πάλαιρο εξυπηρετείται από τις δημόσιες υπηρεσίες της (Αγροτικός Γιατρός, Βοήθεια στο Σπίτι) και από τα εμπορικά της καταστήματα. 
Η οικονομία του χωριού στηρίζεται στον τουρισμό, στις λίγες καλλιέργειες και στη λιγοστή κτηνοτροφία, ενώ υπάρχουν και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλές παραθεριστικές κατοικίες.
Από το 1994 μέχρι το 1998 αποτελούσε οικισμό του Δήμου Παλαίρου, όπως και το Στενό. Το 1999, με την ίδρυση διευρυμένων Δήμων, οι οικισμοί ήταν Δημοτικά Διαμερί­σματα Δήμου.
Σήμερα, η Τοπική Κοινότητα, Πογωνιάς και του Στενό υπάγονται στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας..
Απολαύστε πολλές ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ, ξεχωριστές, τοποθεσίες εκτός οικισμού με το φακό του Θοδωρή Πογωνιώτη. 

Ποταμάκι - Αι Γιάννης








Κλεισούρες











Βαθυαβάλι, νήσος Άγιος Νικόλας, Βαρκό














Παλιό βρύση, Ταύρος, Μαύρη σπηλιά












Παλιοχώρι












Μαγκλέση










ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ

 

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ