Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Δήμαρχος Ξηρομέρου και Επιτροπή Αγώνα ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς για την ΠΟΑΥ

Με επίσημο έγγραφο που διακινήθηκε μέσω του Δήμου Ξηρομέρου, ο Δήμαρχος και η Επιτροπή Αγώνα, αιτούνται συνάντησης με τους αρμόδιους Υπουργούς αναφορικά με το ζήτημα της επικείμενης ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.


 

Κορωνοϊός: Δίχως νέο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα η Αιτωλοακαρνανία


Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 306 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.
Εκ των 306 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, τα 57 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22078, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.
O χάρτης των κρουσμάτων 
Σήμερα, 10/10/2020, δηλώθηκαν 306 επιπλέον κρούσματα. Από τα 274 εγχώρια κρούσματα, τα 57 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Αναλυτικότερα:
– 30 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Ερχεται «ξεσκόνισμα» τραπεζικών λογαριασμών σε βάθος 10ετίας


«Σκανάρισμα» σε όλες τις κινήσεις των τραπεζικών καταθετικών λογαριασμών, των πιστωτικών καρτών και των λογαριασμών εξυπηρέτησης δανείων, τις οποίες πραγματοποίησαν σε βάθος δεκαετίας οι φορολογούμενοι, θα μπορούν πλέον να κάνουν οι φορολογικές αρχές, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, οι δικαστικές αρχές και οι λοιπές υπηρεσίες δίωξης οικονομικών και άλλων εγκλημάτων.
Ετσι θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα και άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, συνδεόμενα άμεσα ή έμμεσα με ξέπλυμα μαύρου ή βρόμικου χρήματος.
Η δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας για τις κινήσεις των τραπεζικών καταθέσεων, των δανείων και των πιστωτικών καρτών των πολιτών παρέχεται στις ελεγκτικές, διωκτικές και δικαστικές αρχές και υπηρεσίες με μια νέα νομοθετική ρύθμιση που συμπεριέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στο νόμο 4734/2020, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιλαμβάνει σημαντικές τροποποιήσεις στις ισχύουσες διατάξεις του ν. 4557/2018 για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τι προβλέπει

Tην αποπομπή της παράταξης της Χρυσής Αυγής από το περιφερειακό συμβούλιο ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση


Την αποπομπή της παράταξης της Χρυσής Αυγής από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση. 
Η ανακοίνωση:
Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 7/10/2020, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της για τη συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” από θέση αρχής βρισκόταν πάντα σταθερά απέναντι στη ναζιστική εγκληματική και απάνθρωπη ιδεολογία και πρακτική της Χρυσής Αυγής, γενικότερα απέναντι στο φασισμό, στον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Διαχρονικά ζητά την πολιτική καταδίκη και απομόνωση της Χρυσής Αυγής, μέσα και έξω από τα Περιφερειακά Συμβούλια, τον αποκλεισμό της από διάφορες εκδηλώσεις και θέσεις ευθύνης, παρά και ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που τους επέτρεπε ως “εκλεγμένη” δύναμη, είτε στη Βουλή, είτε στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, να συγκαλύπτουν την εγκληματική ταυτότητα και φυσιογνωμία τους.
Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για τη συμμετοχή και διεύθυνσή της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ζητάμε από τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας να κινηθείτε άμεσα ώστε να μην προσκαλείται, να αποκλειστεί και να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε επιτροπές του, να μην προσκαλείται σε καμία εκδήλωση της Περιφέρειας ο σημερινός σύμβουλος και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», που υποστηρίχθηκε από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Επίσης ζητάμε στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την αποπομπή και αποκλεισμό απ’ αυτό, του σημερινού και κάθε άλλου εκπροσώπου του συνδυασμού της «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητά του.
Πάτρα 9/10/2020
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δυτ. Ελλάδας.
Αγγελοπούλου Αναστασία
Αθανασόπουλος Τρύφων
Καραθανασόπουλος Νικόλαος
Μωραïτης Νικόλαος

Αλαλούμ, Αλαλούμ οι λογαριασμοί νερού της Κατούνας από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας…… Έρχονται 9 τρίμηνα μαζί;

Τελειώνει το 2020 και οι λογαριασμοί νερού στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, από το 4ο τρίμηνο του 2018, μέχρι σήμερα για την Κατούνα. 

Γράψε, σβήσε, ράβε, ξήλωνε, παλιά και νέα ρολόγια καταμετρητές, χωράφια, οικιακή χρήση, καταστήματα, οικόπεδα, μαντριά…….. Αλαλούμ, Αλαλούμ 
Εγώ τα χαρτιά τάδωσα στο Μήτσο, ο Μήτσος στον Τάκη, ο Τάκης στο Δημήτρη ….. 
Γιατί άραγε; 
Μα τις εκλογές τις πήραμε !!!
Θα έρθουν όλοι οι λογαριασμοί μαζί και θα γελάσει κάθε πικραμένος γέροντας που παίρνει σύνταξη 350€. 
Δεν τους ξεμπέρδεψαν ακόμη δυο χρόνια τώρα.
             
      Συνεχίζεται........

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας περιμένουμε στον Αγιασμό για την Νέα Κατηχητική χρονιά την 
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 10:30 μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ 
ΑΓΟΡΙΩΝ: Κάθε Κυριακή στις 10:30 π.μ. Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου.
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: Κάθε Σάββατο στις 16:00 μ.μ. Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο. 
Θα Λειτουργεί αίθουσα ψυχαγωγίας κάτω του Ναού. Ώρα Λειτουργίας 17:00 - 20:00 μ.μ. 

ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ !!!

ΑΓΡΙΝΙΟ: Επέμβαση της Αστυνομίας στον κόμβο Σταδίου για την εκδίωξη των Ρομά


Επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε προ ολίγου στον κόμβο Σταδίου ώστε να διαλυθεί το πλήθος των Ρομά που είχε συγκεντρωθεί, ανάβοντας φωτιές και στήνοντας οδοφράγματα επί της εθνικής οδού.
Δείτε αποκλειστικό video του agriniotv, την στιγμή της επέμβασης:
  
Ειδικότερα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙΑΣ επενέβησαν εκδιώκοντας τους Ρομά από τον κόμβο προς τον καταυλισμό τους πλησίον του ΔΑΚ Αγρινίου.
Στο σημείο επικράτησε ένταση, τη στιγμή που η κυκλοφορία κατά μήκος της εθνικής είχε διακοπεί, με τις φωτιές να καίνε για ώρα
Αναμένονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να σβήσουν οι εστίες και να αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Αγρίνιο: Διαμαρτυρίες ρομά-έκλεισαν την εθνικη οδό στον Αγιο Δημήτριο


Σε διαμαρτυρία έχουν προχωρήσει αυτήν την ώρα δεκάδες ρομά στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο διαμαρτυριών για τον θάνατο νεαρού ρομα στην Μεσσήνη μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από κάτοικο.
Διαμαρτυρίες ρομά έγιναν νωρίτερα και στην εθνικη οδό Κορίνθου – Πατρών.
Αυτήν την ώρα περίπου 50 άτομα έχουν κλείσει και την εθνικη οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.


Την Δευτέρα στη Μεσσήνη, αναστάτωση προκάλεσε η ανθρωποκτονία του 18χρονου Ρομά από έναν 63χρονο στο χωριό Πιπερίτσα.
Ο 63χρονος Έλληνας συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία του 18χρονου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 63χρονος αντελήφθη να έχουν εισέλθει και να ερευνούν την οικία του τρία άτομα, τα οποία – όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια – ήταν ο 18χρονος και δυο ανήλικοι ρομά.
Και οι τρεις τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως ένας από αυτούς απώθησε τον 63χρονο, ο οποίος, στη συνέχεια, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς το σημείο που διέφυγαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου.
Οι δυο ανήλικοι, λίγο αργότερα, προσήλθαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για ληστεία και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Βίντεο από την ε.ο. Κορίνθου – Πατρών:

https://www.agriniopress.gr/

 

Βάζο που περιείχε… εσώρουχο για μαγικό ξόρκι βρήκαν εργαζόμενοι δημόσιας υπηρεσίας


Στην Αμαλιάδα, εργαζόμενοι δημόσιας υπηρεσίας εντόπισαν ένα «μαγικό» βάζο, που περιείχε -σύμφωνα με τους… ειδικούς- υλικά για ξόρκι και δη ερωτικό!
Όχι, 2020 έχουμε. Δεν γυρίσαμε στον Μεσαίωνα.
Κάποιοι, ωστόσο, μάλλον κάπου εκεί ζουν, καμιά δεκαριά αιώνες πίσω στο παρελθόν.
Διότι το εύρημα, το οποίο εντόπισαν εργαζόμενοι σε δημόσια υπηρεσία της Αμαλιάδας… ταξίδεψε στον χρόνο και έρχεται κατευθείαν από τον Μεσαίωνα. Τότε, που οι άνθρωποι πίστευαν σε ξόρκια, μάγισσες και κακούς δράκους.
Ένα γυάλινο βάζο, λοιπόν, το οποίο, σύμφωνα με τους… ειδικούς επί του θέματος, περιείχε υλικά για μαγικό ξόρκι και δη ερωτικό, αντίκρισαν στις αρχές της εβδομάδας οι εργαζόμενοι της εν λόγω δημόσιας υπηρεσίας.
Όπως αναφέρει το patrisnews.com, στη θέα του βάζου με τα… απόκοσμα και ασύνδετα μεταξύ τους αντικείμενα στο εσωτερικό του, οι υπάλληλοι «τα χρειάστηκαν» για αρκετά λεπτά, προσπαθώντας να καταλάβουν τι είναι όλα αυτά, και δεν άγγιζαν τίποτα αρχικά.
Στη συνέχεια, ωστόσο, βρήκαν το θάρρος, άνοιξαν το βάζο και μέσα βρήκαν: Ένα εσώρουχο, καρφιά, μια κόκκινη κλωστή, πριονίδι και ένα χαρτάκι με τα αρχικά ενός προσώπου! Ότι, δηλαδή… απαιτείται για να κάνεις κάποιον/α να σε ερωτευτεί!
Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι άλλο.
Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, αναφέρει το ίδιο Μέσο, αφού ειδοποίησαν την αστυνομία, πήραν το βάζο και το έριξαν στη θάλασσα, για να περάσει από σαράντα κύματα, σύμφωνα με την παράδοση και να «σβήσει» όλο αυτό το κακό.
Εν τω μεταξύ, ο άνθρωπος ετοιμάζεται να πάει στον Άρη.
https://www.agriniopress.gr/

 

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

EOΔΥ: 11 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία- Σε επίπεδο επιτήρησης ο Νομός


Νέο “ρεκόρ” ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφεται στην Αιτωλοακαρνανία καθώς στο Νομό ο ΕΟΔΥ κατανέμει 11 από τα 391 σημερινά.
Το γεγονός μάλιστα πως τα τρία συνδέονται με γνωστές συρροές “δείχνει” το Αγρίνιο όπου η κατάσταση τείνει να καταστεί προβληματική. 
Η Αττική παραμένει η “πρωτεύουσα” των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός με 161 νέες μολύνσεις.
Το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό παρουσίασαν εξάλλου σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κυριάκος Πιερακάκης.
Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στο Επίπεδο 2-Επιτήρησης 
Κάθε επίπεδο συνοδεύεται με συγκεκριμένο πακέτο μέτρων. Δηλαδή ανάλογα με το χρωματισμό κάθε περιοχής θα αντιλαμβάνεται κανείς ποιο πακέτο μέτρων είναι σε ισχύ.
Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Φίλιππος ο Ακαρνάν: Γιατρός της αρχαιότητας, καταγόμενος από την αρχαία Μεδεών , μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ακαρνανίας.


Μαθητής των απογόνων του Ιπποκράτη, οι οποίοι είχαν δράσει στη μακεδονική πρωτεύουσα Πέλλα. Είχε τόσο διακριθεί στην ιατρική τέχνη, ώστε ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος τον προσκάλεσε, προκειμένου να γίνει ένας από τους προσωπικούς γιατρούς του μικρού του γιου Αλέξανδρου.
Είχε μάλιστα νοσηλεύσει τον νεαρό διάδοχο και γνώριζε τη φύση του.
Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία στην Ασία, ο Φίλιππος ο Ακαρνάν, που ήταν ήδη ηλικιωμένος, στρατολογήθηκε να ακολουθήσει ως στρατιωτικός γιατρός, μαζί με άλλους συναδέλφους του. Βασικό του καθήκον ήταν να παρέχει τις γνώσεις του και τις υπηρεσίες του προς τον μεγάλο στρατηλάτη. Προφανώς το κατάφερε, αφού γνωρίζουμε από την ιστορία, πως ο Αλέξανδρος είχε τραυματιστεί σοβαρά πολλές φορές, αλλά πάντοτε ανάρρωνε ταχύτατα και συνέχιζε να ηγείται της μεγάλης εκστρατείας.
Πολύ γνωστή είναι η ιστορία, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος στη Μικρά Ασία ύστερα από μπάνιο στα παγωμένα νερά του ποταμού Κύδνου, κινδύνευσε να πεθάνει, ο Φίλιππος ετοίμασε αμέσως το σωτήριο φάρμακο. Εκτός από γιατρός λοιπόν, ήταν και φαρμακοποιός, όπως όλοι οι γιατροί της εποχής. 
Ο στρατηγός Παρμενίων, καχύποπτος για τη δράση του φαρμάκου, με γράμμα πληροφόρησε τότε τον Αλέξανδρο ότι ο γιατρός του, ήταν σίγουρα πληρωμένος από τον Πέρση βασιλιά Δαρείο και είχε σκοπό να τον δηλητηριάσει. Τον συμβούλευσε λοιπόν μέσα από την επιστολή του, να μην πάρει τα φάρμακά που είχε ετοιμάσει ο Ακαρνάνας γιατρός.
Ο Μέγας Αλέξανδρος διάβασε την επιστολή του στρατηγού του και αμέσως, για να δείξει εμπιστοσύνη στο γιατρό του, το έδωσε στο Φίλιππο, ενώ ταυτόχρονα με το άλλο χέρι έπινε το φάρμακο (!)…Τόσο πολύ τον εμπιστευόταν!!
Το φάρμακο ενήργησε, ο πυρετός υποχώρησε κι ο Αλέξανδρος ήταν έτοιμος να ηγηθεί των ανδρών του.
Για το τέλος και τον θάνατο του Φιλίππου, δεν υπάρχει κάποια άλλη μαρτυρία, παρά μόνον ότι ο Αλέξανδρος τίμησε αυτόν και την οικογένειά του με πλούσια δώρα.
Γιατρός της αρχαιότητας, καταγόμενος από την αρχαία Μεδεών (δίπλα στην σημερινή Κατούνα), μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ακαρνανίας.

Η εμπιστοσύνη του Μ. Αλεξάνδρου στο γιατρό του

Ο στρατηγός Παρμενίων μήνυσε στον Μέγας Αλέξανδρο ότι ο γιατρός του είχε έρθει σε μυστική συνεννόηση με το Δαρείο, για να τον δηλητηριάσει.
Ο Αλέξανδρος διάβασε το γράμμα του στρατηγού του και το έβαλε κάτω από το προσκέφαλό του. Έπειτα από λίγο ήρθε ο γιατρός του, φέρνοντας τον κύλικα με το φάρμακο. Πήρε το ποτήρι κι ενώ με το ένα χέρι έπινε το φάρμακο, με το άλλο έδινε στο γιατρό να διαβάσει το εμπιστευτικό γράμμα, που ανέφερε ότι αυτός θα του προσέφερε αντί φαρμάκου δηλητήριο.
Μέχρι να τελειώσει ο γιατρός την ανάγνωση της επιστολής, ο Αλέξανδρος είχε καταπιεί όλο το φάρμακο. Ήθελε μ’ αυτό τον τρόπο να αποδείξει στον γιατρό του πόση εμπιστοσύνη έτρεφε σ’ αυτόν και το πόσο ασφαλής ένοιωθε κοντά του και στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Βιβλιογραφία – πηγή: 
Αρριανός. Αλεξάνδρου Ανάβασις, Αθήνα, Εξάντας, 1992, ΙΙ. 4.8-11.
Γ. Α. Φερεντίνος. Ιστορία της Ακαρνανίας. Αθήνα, 1989, τ. και Λίβιος 11,13. Κων. Στεργιόπουλου, ό.π. βλ. και Ε. Λιβεράτος. Ιστορία της Κεφαλληνίας. Πειραιάς, 1988.
Γ. Μπαρμπαρουση Β. Κουτιβή «Πόλεις και Χωριά του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας» 2012, γη Αιτωλών κι Ακαρνάνων ,


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

Μακρυνεία: “μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένη – άρπαξαν 4.500 ευρώ με πρωτοφανές ψέμα


Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών.
Oι επιτήδειοι ,προχθές το πρωί, στο χωριό Δαφνιάς της Μακρυνείας προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης και την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ.
Το πρόσχημα τους μάλιστα είναι πρωτοφανές, ότι τα χαρτονομίσματα θα καταστρέφονταν από την αλλαγή της σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών έδωσε εκ νέου χθες η Αστυνομία Δυτικής Ελλάδας σημειώνοντας πως με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα οι επιτήδειοι εξαπατούν τους πολίτες και τους αποσπούν χρήματα. 
Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν – κυρίως από ηλικιωμένους – χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει τους πολίτες:

να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ή επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί σας, ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή τράπεζας ή επιχείρησης για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος (βλάβη ηλεκτρικού ρεύματος, ανελκυστήρα, βλάβη σε υπολογιστή, λογισμικό web banking κ.λπ.), εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει,
να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν σας τηλεφωνούν άγνωστοι και προσπαθούν να σας πείσουν ότι έχει διαπιστωθεί βλάβη στο λογισμικό του υπολογιστή σας ή απαιτείται αναβάθμιση και ζητούν απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτό
να μην δέχεστε εγκατάσταση στον υπολογιστή σας αγνώστων εφαρμογών και να μην δίνεται τηλεφωνικά ή με sms το όνομα χρήστη και τους κωδικούς χρήσης υπηρεσιών web – banking ( ibank κλπ)
επισημαίνεται ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις δεν τηλεφωνούν και δεν στέλνουν υπαλλήλους τους σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους για να ζητήσουν από πολίτες, κωδικούς web banking ή απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπολογιστή σας
σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα να επιδιώκετε ΠΑΝΤΑ οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την Δημόσια Υπηρεσία – τράπεζα- επιχείρηση προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται,
η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έχουν υποδείξει να καλέσετε,
να μην πείθεσθε από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από φερόμενη τράπεζα, στο οποίο τηρείτε λογαριασμό, με το οποίο σας ζητείται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, αριθμός λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας κλπ)
να επικοινωνείτε πάντα εσείς με την τράπεζά σας, στο επίσημο και δημοσιευμένο τηλεφωνικό της δίκτυο
να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.),
να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Διαδικτυακές απάτες (απάτες με πιστωτικές κάρτες )

Η χρήση πιστωτικών καρτών στο Διαδίκτυο, για τη διεκπεραίωση πάσης φύσεως συναλλαγών (π.χ. μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου), έχει δημιουργήσει νέες δυνατότητες για τη διάπραξη εγκλημάτων. Η μη αυτοπρόσωπη παρουσία του αγοραστή και η άγνωστη ταυτότητα του πωλητή (ή υποψήφιου απατεώνα) έχουν συμβάλει στην αύξηση των περιπτώσεων απάτης, με την χρήση πιστωτικών καρτών στο Διαδίκτυο.

Οι απάτες αυτής της μορφής πραγματοποιούνται με την αλίευση (phising) στο διαδίκτυο των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και κυρίως στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να επιτευχθεί η παράνομη μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς μελών τους που βρίσκονται στην Ελλάδα ή οι χρεώσεις πιστωτικών καρτών πολιτών μέσω του διαδικτύου για αγορές διάφορων προϊόντων. Αυτή η μέθοδος πραγματοποιείται κυρίως ως ακολούθως:

– Είτε κάποιος κακόβουλος χρήστης του διαδικτύου δημιουργεί μια πλασματική ιστοσελίδα και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να συγκεντρώνει στοιχεία κι αριθμούς πιστωτικών καρτών χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι έχοντας εξαπατηθεί, νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο διαδικτυακό κατάστημα και κάνουν τις αγορές τους.

– Είτε επιτήδειοι καταφέρνουν να αποκτούν φυσική πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών, σημειώνοντας αυτά και εν συνεχεία τα χρησιμοποιούν σε διαδικτυακές αγορές, καθώς για τις αγορές αυτές δεν είναι απαραίτητη η φυσική κατοχή της πιστωτικής κάρτας, παρά μόνο τα στοιχεία αυτής.

– Είτε οι χρήστες του διαδικτύου δίνουν οι ίδιοι άθελά τους τα στοιχεία σε κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου. Ειδικότερα, ο ανυποψίαστος πολίτης λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από Πιστωτικό Ίδρυμα, στο οποίο τηρεί λογαριασμό, με το οποίο του ζητείται να συμπληρώσει τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, αριθμός λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας κλπ), για λόγους π.χ. ενημέρωσης των αρχείων της τράπεζας, ειδάλλως ο λογαριασμός του θα κλείσει. Το μήνυμα, μέσω υπερσυνδέσμου, τους οδηγεί σε μια πλασματική ιστοσελίδα της τράπεζας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να πείθεται και να χορηγεί τα επίμαχα στοιχεία.

Για περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.
https://www.agrinionews.gr/

 

Επιστρέφει στη Βουλή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο Aιτωλοακαρνάνας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να επιστρέψει στη Βουλή καταλαμβάνοντας την τελευταία έδρα του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών αντί του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στις εθνικές κλογές της 7ης Ιουλίου 2019 είχε βρεθεί πίσω από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο μόλις για πέντε ψήφους. Αυτή η μικρή διαφορά ψήφων επέτρεψε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, να αιτηθεί επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Όπως είχε μεταδώσει το agrinionews.gr στις 3 Ιουνίου 2020 συνεδρίασε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που όρισε επιτροπή Πρωτοδικών για να εξετάσει την ένσταση του Π. Κουρουπλή και την αντένσταση του Θ. Παπαχριστοπουλου.
Η επιτροπή έκανε την εισήγηση της η οποία γνωστοποιήθηκε στουςς ενδιαφερόμενους για παρατηρήσεις και στις 7 Οκτωβρίου βγήκε η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Το εκλογοδικείο βρήκε σχεδόν 200 περισσότερες από τις καταμετρημένες ψήφους στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και του απονέμει την έδρα που κατείχε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Ωστόσο το δικαστήριο αναμένεται να τελεσιδικήσει σε περίπου δύο μήνες. Τότε θα συμβεί και η αντικατάσταση του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
https://www.agrinionews.gr/

 

 

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στη γέφυρα του Αχελώου (φωτο)


Τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς μόνο υλικών ζημιών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα πάνω στη γέφυρα του Αχελώου, στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ένα ταξί με ένα Ι.Χ. συγκρούστηκαν και στη συνέχεια διέγραψαν “τρελή πορεία” επί του οδοστρώματος, μέχρι να σταματήσουν.
Το ευτυχές είναι ότι κάνεις από τους οδηγούς δεν τραυματίστηκε.
Η κυκλοφορία στην ε.ο. διεκόπη και στα δύο ρεύματα ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται διαμέσου παράπλευρης οδού.



https://www.agriniopress.gr/

Πάλαιρος: Διαρρήκτες έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας από οικία


Μεγάλη κλοπή σημειώθηκε σε οικία στην Πάλαιρο σύμφωνα με όσα κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι στο Αστυνομικό ΤμήμαΑκτίου – Βόνιτσας 56χρονη.
Άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν από την ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα το σπίτι και αφαίρεσαν 2000 ευρώ μετρητά, 400 ευρώ από κουμπαράδες, χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας ενώ έκλεψαν το βιβλιάριο καταθέσεων καθώς και μία αστυνομική ταυτότητα.
H 56χρονη κατέθεσε μήνυση σε βάρος αγνώστων δραστών ενώ οι έρευνες των αστυνομικών του ΑΤ Ακτίου – Βόνιτσας είναι σε εξέλιξη.
https://www.agriniopress.gr/

ΑΣΕΠ: 22 θέσεις εργασίας στο Εθνικό Τυπογραφείο – Ξεκινούν οι αιτήσεις


Εκδόθηκε η Προκήρυξη 7Κ/2020 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση 22 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, με σειρά προτεραιότητας.
Το ΦΕΚ της Προκήρυξης (βλ. στο τέλος του θέματος) έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν απ’ το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και λήγει την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της Προκήρυξης).


agriniovoice.gr

Έκτακτο: Δυο θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο αστυνομικό μέγαρο Αγρινίου

 


Εντείνεται η ανησυχία με τα αλλεπάλληλα κρούσματα στην πόλη

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, όπου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress.gr καταγράφτηκαν δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς.
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης και οι συνάδελφοι των αστυνομικών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.
Οι δυο αστυνομικοί έχουν ήδη μπει σε 14ήμερη καραντίνα ενώ δεν έχουν κάποια σχέση με τα δικαστήρια.
Η τοπική διεύθυνση αναμένει οδηγίες επίσης από τον ΕΟΔΥ για την εφαρμογή μέτρων απολύμανσης κλπ.

4 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 436 σε όλη την χώρα . Στο «κόκκινο» ο χάρτης η Αττική

Κορονοϊός -
κρούσματα σήμερα: Σήμερα, 8/10/2020, δηλώθηκαν 436 επιπλέον κρούσματα. Από τα 417 εγχώρια κρούσματα, τα 65 συνδέονται με γνωστές συρροές. Τα περισσότερα κρούσματα και σήμερα εντοπίζονται στην Αττική.
Κρούσματα σήμερα 8/10: Στο «κόκκινο» ο χάρτης η Αττική 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η κατανομή τους είναι η εξής:
- 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 219 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 33 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 6 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 20 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 18 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 8 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 4 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
- 21 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

https://www.dikaiologitika.gr/

 

 

Μειώθηκε και άλλο ο πληθυσμός της Αιτωλοακαρνανίας

Καθώς οι θάνατοι ήταν 1.141 περισσότεροι από τις γεννήσεις το 2019 σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Μείωση παρουσίασε ο πληθυσμός της Ελλάδας από πέρυσι, καθώς το 2019 οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις κατά 41.202 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. 
Eιδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 1.141 άτομα καθώς το 2019 οι γεννήσεις ήταν 1.509 ενώ οι θάνατοι 2.650. Οι αριθμοί αυτοί βεβαίως αναδεικνύουν το δημογραφικό πρόβλημα που γιγαντώνεται.
Την ίδια ώρα, οι πολίτες στρέφονται όλο και περισσότερο στα σύμφωνα συμβίωσης αντί των θρησκευτικών και πολιτικών γάμων.
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση του πληθυσμού που διέμενε στην ελληνική επικράτεια, με στοιχεία από τα ληξιαρχεία των δημοτικών αρχών:
Οι γεννήσεις στην Ελλάδα πέρυσι ανήλθαν σε 83.763 (42.945 αγόρια και 40.818 κορίτσια), καταγράφοντας μείωση 3,1% σε σχέση με το 2018, που ήταν 86.440 (44.525 αγόρια και 41.915 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες το 2019 ανήλθαν σε 454, αυξημένες κατά 35,5% σε σχέση με το 2018, που ήταν 335.
Οι θάνατοι ανήλθαν σε 124.965 (63.088 άνδρες και 61.877 γυναίκες), καταγράφοντας αύξηση 3,9% σε σχέση με το 2018, οπότε ήταν 120.296 (61.386 άντρες και 58.910 γυναίκες). Οι θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανήλθαν σε 314, αυξάνοντας τον δείκτη βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) από 3,47 το 2018 σε 3,75 το 2019.
Οι γάμοι έφτασαν τους 47.137 (23.278 θρησκευτικοί και 23.859 πολιτικοί), παρουσιάζοντας μικρή μείωση 0,6% σε σχέση με το 2018, κατά το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί 47.428 γάμοι (23.010 θρησκευτικοί και 24.418 πολιτικοί). Τα σύμφωνα συμβίωσης ανήλθαν σε 7.924, παρουσιάζοντας αύξηση 24,4% έναντι του 2018, που ήταν 6.369. Στα σύμφωνα συμβίωσης πέρυσι συμπεριλαμβάνονται 199 σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ανδρών και 54 μεταξύ γυναικών.
– Σε περιφερειακό – τοπικό επίπεδο η Δυτική Ελλάδα μετρά μόλις 4.996 γεννήσεις έναντι 8.005 θανάτων. Πιο συγκεκριμένα η Αιτωλοακαρνανία καταγράφει μείωση πληθυσμού κατά 1.141 ανθρώπους με 1.509 γεννήσεις έναντι 2.650 θανάτων.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναλυτικά ΕΔΩ 

Πληροφορίες και απο naftemporiki.gr
https://www.agrinionews.gr/

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν ( Α.Μ. 301) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                     

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορονοΐού που έχουν συμβεί στους κόλπους του ΕΚΑΒ Αγρινίου θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας, ότι έχουν ληφθεί από εμάς και σε συνεργασία με την πολιτεία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας . Τα πρωτόκολλα όλα τηρούνται κατά γράμμα. Όλοι οι συνάδελφοι έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης και είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του πολίτη πιστοί πάντα στον όρκο που δώσαμε σαν διασώστες . Ήμασταν και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του μετώπου προσπαθώντας να βοηθήσουμε όλους όσους μας έχουν ανάγκη .

Είμαστε η αιχμή του δόρατος του εθνικού συστήματος υγείας , κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά περιστατικά διαφόρων παθήσεων καθώς και με τον κορονοΐό , δεν είμαστε άτρωτοι, κι εμείς αρρωσταίνουμε κι εμείς έχουμε οικογένειες και παιδιά, ανησυχούμε και φοβόμαστε, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το πεδίο της μάχης . Ο πόλεμος όμως έχει θύματα και δυστυχώς μέσα σε αυτά είμαστε κι εμείς. Είναι λοιπόν άκρος απαράδεκτη η συμπεριφορά μερίδας συμπολιτών που ασκούν ψυχολογική και λεκτική βία εναντίων μας και εναντίων των οικογενειών μας, αυτό λέγεται μπούλινγκ . Η αρρώστια είναι κάτι το όποιο δεν το επιλέγει κανείς, όλοι πιθανόν θα νοσήσουμε κάποια στιγμή. Γι’ αυτό λοιπόν κάνω έκκληση σε όλους εσάς (τους πολίτες) να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Είμαστε μέσα στην κοινωνία ακούμε και βλέπουμε και μας θλίβει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά. Οι συνάδελφοι θα αναρρώσουν και πάλι θα ριχθούν στη μάχη αυτό ξέρουν να κάνουν καλά , αυτό κάνουν . Καλή ανάρρωση φίλοι μου καλή δύναμη σε σας και τις οικογένειες σας, με το καλό να σας δούμε και πάλι κοντά μας .

Το Δ/Σ του Σωματείου

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Αντικατάσταση Αντιδημάρχου Ακτίου -Βόνιτσας Αθηνάς Καρέλου και εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο νέο Αντιδήμαρχο Προδρομίτη Σωτήρη απόφαση 113/2020

 


Ανακοίνωση διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Μοναστηρακίου Αιτωλοακαρνανίας




 

 

ΚΑΤΟΥΝΑ: Άλλο και τούτο….. κρέμασαν τομάρια στην είσοδο του χωριού από Βόνιτσα



Κάτι πολύ παράξενο και ασυνήθιστο συνέβη στην είσοδο της Κατούνας, σε δύο σημεία του δρόμου όπως ερχόμαστε από Λουτράκι-Βόνιτσα. Κρεμασμένα τομάρια από γουρούνια. Σε ένα σημείο είναι δυο γουρνοτόμαρα μαζί και σε ένα σημείο ένα άλλο μόνο του. 
Δεν ξέρουμε αν τα τομάρια είναι από αγριογούρουνο, αλλά και τι συμβολίζουν.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του χορευτικού τμήματος "το Ανακτόριο"


Μαρία
στάλθηκε
11 ώρες πριν

Έπειτα από εκλογές συστάθηκε το νέο ΔΣ του χορευτικού τμήματος "το Ανακτόριο" και αποτελείται από τα εξής μέλη: 
πρόεδρος: Μπέτυ Πανταζή 
Αντιπρόεδρος: Σούλα Γουρζή 
Γραμματέας: Θεώνη Καβέλη 
Ταμίας: Μαρία Φερεντίνου 
Μέλος: Αγγελική Σάλλιαρη 
Αναπληρωματικά μέλη: Γιώτα Τζιοβιλη, Άννα Πανταζή 


Ο χορός ξεκινα!!! 
Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους στην χορευτική μας παρέα την Κυριακή 11/10 στις 4 το απόγευμα στο ΕΠΑΛ για την εγγραφή σας!!

 

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

(Βασίλης Καραμάνης απο την Κατούνα) Διασώστης ΕΚΑΒ Αγρινίου: σας θέλουμε δίπλα μας όχι απέναντι

 

Δημόσια παρέμβαση έκανε χθες το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού τους κόλπους του ΕΚΑΒ Αγρινίου.
Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν πως έχουν ληφθεί σε συνεργασία με την πολιτεία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα πρωτόκολλα όλα τηρούνται κατά γράμμα.
Ωστόσο προβληματισε η εξής διαπίστωση: « Είναι λοιπόν άκρως απαράδεκτη η συμπεριφορά μερίδας συμπολιτών που ασκούν ψυχολογική και λεκτική βία εναντίων μας και εναντίων των οικογενειών μας, αυτό λέγεται μπούλινγκ».
Η ανακοίνωση καταλήγει με την έκκληση: « Γι’ αυτό λοιπόν κάνουμε έκκληση σε όλους εσάς (τους πολίτες) να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Είμαστε μέσα στην κοινωνία ακούμε και βλέπουμε και μας θλίβει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά».
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται η συγκινητική αναρτηση ενός διασώστη του ΕΚΑΒ Αγρινίου, του Βασίλη Καραμάνη. “Σε αυτή την μάχη, που οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ δίνουν για το καλό των πολιτών με κίνδυνο την ζωή τους και των οικογενειών τους, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, σας θέλουμε όλους δίπλα μας και όχι απέναντι”, αναφέρει.
Η ανάρτηση:

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ;
Έφτασε η ώρα να βρεθούμε και στην πόλη μας πρόσωπο με πρόσωπο με την πανδημία. Μια πανδημία που μαστίζει όλο τον πλανήτη. Μια πανδημία που σκορπίζει θλίψη, φόβο και πόνο.
Σε αυτή την πανδημία, όπως είναι φυσικό οι πρώτες ασπίδες του συστήματος υγείας είναι οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ.
Άνθρωποι με σθένος, γνώση, πείσμα και αγάπη για την δουλειά τους, ρίχνονται στην μάχη, χωρίς περιθώρια δειλίας. Μια μάχη που όμως φυσικό επακόλουθο είναι να έχει και λαβωματιές. Και ποιός θα έχει λαβωματιές, αν δεν έχει εκείνος που είναι στην πρώτη γραμμή; Λαβωματιές που σε λίγο θα γιάνουν και τότε πάλι στην πρώτη γραμμή θα είμαστε ΌΛΟΙ, αδίστακτα.
Σε αυτή την μάχη, που οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ δίνουν για το καλό των πολιτών με κίνδυνο την ζωή τους και των οικογενειών τους, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, σας θέλουμε όλους δίπλα μας και όχι απέναντι.
Πολιτεία, πολίτες και εργαζόμενοι στην υγεία μια γροθιά μέχρι τέλους για να νικήσουμε.
Σας θέλουμε δίπλα μας για να μην λυγίσουμε. Διότι οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ ως γνωστόν, δεν έχουν να διαχειριστούν μόνο την πανδημία, αλλά και τόσα άλλα καθημερινά περιστατικά.
Κακόβουλες κριτικές και σχόλια, παραπληροφόρηση, πανικός και περιφρόνηση, που με λύπη εισπράττουμε τις τελευταίες μέρες, δεν χωράνε.
Η κατάσταση στο ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι ελεγχόμενη και θα παραμείνει ελεγχόμενη χάρη σε κάποιους ανθρώπους που δεν κοπιάζουν να αγωνίζονται για την δημόσια υγεία.
Έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα από την πρώτη στιγμή για την ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων.
Οι συνάδελφοι που νοσούν αναρρώνουν και σύντομα θα είναι πάλι μαζί μας στην κοινωνία, το ΕΚΑΒ και στις οικογένειές τους που τόσο αγωνιούν.
Τέλος, κάνετε χρήση ασθενοφόρου και των δομών υγείας μόνο όταν είναι απαραίτητο.
Προστατέψτε τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας.
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.


 

 

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Aκυρώνονται οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου


Δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης από το δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

«Σας ενημερώνω ότι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με απόφαση του Πρωθυπουργού δεν θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα σε αυτή τη φάση αν τηρηθούν τα ήδη ληφθέντα.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων.

Ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων.


Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του.
Εγρήγορη και όχι εφυσυχασμός

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ειπε και πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά.

Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές».

Υπενθυμίζεται ότι ούτε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2020 είχε πραγματοποιηθεί καθώς συνέπεσε με το lockdown στην πρώτη φάση της πανδημίας.

in.gr

Βαθυαβάλι το διαμάντι της Αιτωλοακαρνανίας άντεξε και είχε πολύ κόσμο το Καλοκαίρι (Δείτε ένα όμορφο βίντεο)

             

Σήμα κατατεθέν της Πογωνιάς

Δέκα χιλιόμετρα από την Πάλαιρο περνώντας την Πογωνιά και από τις παραλίες του Αη Γιάννη, το Πόρτο Βαρκό φθάνουμε στην ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας ΒΑΘΥΑΒΑΛΙ. 

Είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας με γαλαζοπράσινα νερά. 
Αυτοί που βρέθηκαν και φέτος στην Πογωνιά ανταμείφθηκαν με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου σε συνδυασμό με την απλότητα που διαπνέει το τοπίο της παραλίας. 
Τα τελευταία χρόνια η ανοδική πορεία της παραλίας δεν έχει σταματημό. Συγκεντρώνει επώνυμους αλλά και απλό κόσμο και τους υποδέχεται κατά τον ίδιο τρόπο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. 
Φέτος και πάλι ο δήμος μας έκανε προκήρυξη για καντίνα όπως ξεκίνησε από το 2012. Ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και χημική τουαλέτα. 
Στην παραλία αυτή απέναντι υπάρχει η νήσος του Αι Νικόλα και πολλά ιστιοπλοϊκά στα ανοιχτά. 
Η πρόσβαση φέτος είχε κάποια προβλήματα, εξαιτίας του άσχημου δρόμου. 
Η φετινή χρονιά καλοκαίρι 2020 παρόλο που υπήρχαν οι επιφυλάξεις της πανδημίας του Κορονοιού, οι υπεύθυνοι πήραν όλα τα μέτρα προφύλαξης και η παραλία ήταν και πάλι γεμάτη και έκλεισε με την καταιγίδα του Ιανού στις 18 Σεπτεμβρίου 2020. 
Και πάλι φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις. 
Ραντεβού λοιπόν του χρόνου ελπίζοντας πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες για όλους μας.

 

 

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε ξενοδοχείο στην Πάλαιρο


Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Παλαίρου φιλοξενείται σύμφωνα με πληροφορίες ηλικιωμένος Δανός τουρίστας ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Ανήκει στα κρούσματα που έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ μετά τους σχετικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη σε ποιο ξενοδοχείο αναφοράς θα μεταφερθεί.
https://sinidisi.gr/

 

Καλό ταξίδι Μπάμπη και σε ευχαριστώ (βίντεο αφιερωμένο)

               

 

Πανηγύρισε ο Ιερό Ναός Αγίου Ιεροθέου στην Κομπωτή Ξηρομέρου.

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Ιεροθέου στην Κομπωτή Ξηρομέρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, με την συμμετοχή του εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατούνας Αρχιμ. π.Χρυσοστόμου Κελεπούρη, του εφημερίου Κωνωπίνας π.Δημητρίου Χαμαλέτσου και του διακόνου π.Κωνσταντίνου Καπνιάρη.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο Άγιος Ιερόθεος δέχθηκε την πίστη στον αληθινό Θεό και την διατήρησε, έζησε το Ευαγγέλιο παρότι είχε γύρω του ειδωλολατρικό περιβάλλον και ομολόγησε αυτή την ακαινοτόμητη πίστη.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.Κοσμάς απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο της ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Κωνωπίνας, ο οποίος αναπληρώνει και την ενορία Αγίου Ιεροθέου Κομπωτής Ξηρομέρου, π.Δημήτριο Χαμαλέτσο.
Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου, Φερεντίνος Ευθύμιος, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης, Καραμάνης Θωμάς και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Αθηνά Βέμη Καρέλου.



 

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ