Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης».


Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», διοργανώνουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης».
Στόχος του διαγωνισμού είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες και να αποτυπώσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του Δήμου μας αφενός και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο, που θα είναι στη διάθεση του Δήμου Ξηρομέρου. Σε περίπτωση επιτυχούς διοργάνωσης, ο διαγωνισμός θα μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με θεματικό περιεχόμενο πλέον.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Κάθε διαγωνιζόμενος/η, μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 3 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 15/10/2020 έως 15/12/2020.

Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι παρακάτω:
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης».

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
1. Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», διοργανώνουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Δήμος Ξηρομέρου – πηγή έμπνευσης». Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 3 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 15/10/2020 έως 15/12/2020 και ώρα 23:59. Στο διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με ψηφιακή είτε με αναλογική φωτογραφική μηχανή. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο. Οποιαδήποτε συμμετοχή που θα αποσταλεί μετά το πέρας της ημερομηνίας και ώρας λήξης του διαγωνισμού, ήτοι 15/12/2020 κι ώρα 23:59, θα θεωρείται αυτόματα άκυρη και μη αποδεκτή.
2. Οι φωτογραφίες θα πρέπει μέχρι την 15/12/2020 να αποσταλούν είτε ταχυδρομικώς (σφραγίδα ταχυδρομείου μεχρι 15/12/2020) σε ψηφιακή μορφή (cd) στην διεύθυνση Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», Αστακός, Τ.Κ 30006, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fotografikosdiagonismos@gmail.com συνοδευόμενες από τα εξής στοιχεία: Όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, email. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν. Υπεύθυνος διαγωνισμού: Πολύζος Βασίλειος (6946280462), Ενημέρωση: Σοφία Μπούκου (2646041204).
3. Τα ψηφιακά έργα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels. Μορφή αρχείου jpg, μέγεθος αρχείου έως 35MB. Μορφή ονομασίας αρχείου: (επίθετο και όνομα σε λατινικό αλφάβητο)_(αύξων αριθμός φωτογραφίας) π.χ. Papadopoulos ioannis_1.
Όσον αφορά τα έργα σε αναλογική μορφή (από φιλμ), θα αποστέλλονται σκαναρισμένα, σε ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels, με την ίδια διαδικασία όπως και τα ψηφιακά.
Δεν επιτρέπεται οι φωτογραφίες να έχουν αλλοιωθεί με ψηφιακά προγράμματα. Γενικότερα στο θέμα επεξεργασίας επιτρέπονται μόνο οι διορθώσεις που αφορούν την φωτεινότητα και την κατάτμηση (crop) και όχι βαριές επεξεργασίες όπως ψηφιακό μοντάζ.
Πάνω στη φωτογραφία, δεν πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε διακριτικό, όπως υδατογράφημα (watermark), αρχικά, ημερομηνία, σύμβολα κλπ.
Δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες που εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο σε Αρχαιολογικά μνημεία.
Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι είτε έγχρωμες, είτε ασπρόμαυρες και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι βγαλμένη εντός των ορίων του Δήμου Ξηρομέρου, πράγμα το οποίο θα πρέπει να φαίνεται στο περιεχόμενο της φωτογραφίας.
Όσον αφορά τις τρείς (3) πρώτες φωτογραφίες που θα διακριθούν και για τις οποίες θα προκύψει έπαθλο, θα ζητηθεί από τους δημιουργούς η αρχική φωτογραφία (ή το αρνητικό φιλμ σε περίπτωση λήψης με φιλμ) προ επεξεργασίας και πιθανής σμίκρυνσης, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα της ιδιοκτησίας του έργου από τον διαγωνιζόμενο, προς αποφυγή καπήλευσης ξένων έργων.
4. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί εντός της χρονικής διορίας υποβολής των συμμετοχών, σε ανακοίνωση του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Τα έργα θα αποσταλούν στην κριτική επιτροπή ανώνυμα. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Οι δε συμμετοχές δεν επιστρέφονται.
5. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από το Δήμο Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου». Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν σε χώρους και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το Δήμο Ξηρομέρου και το Νομικό Πρόσωπο. Όλα τα έργα που συμμετέχουν και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις θα εκτεθούν σε έκθεση φωτογραφίας σε μεταγενέστερο χρόνο.
6. Θα δοθούν τρία βραβεία, τα οποία έχουν ως εξής:
Α' Βραβείο: Δωρεάν τριήμερη διαμονή στον ξενώνα «Λίθος», Άγιος Νικόλαος Καρπενησιού (Προσφορά οικογένειας ΤΖΙΟΒΑ).
Β' Βραβείο: Φωτογραφική μηχανή compact.
Γ' Βραβείο: Καμβάς 50Χ70 με εκτυπωμένη την φωτογραφία του Γ' Βραβείου (Προσφορά καταστήματος Make Art).
7. Ο Δήμος Ξηρομέρου, και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλα τα συμμετέχοντα στον παρόντα διαγωνισμό έργα, ήτοι διακριθείσες και μη συμμετοχές, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων και περιοδικών, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, δημιουργία ηλεκτρονικού αποθετηρίου φωτογραφιών της περιοχής σε σχετικό δικτυακό τόπο ή ακόμα και χρήση αυτών σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες/ουσες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των έργων τους στον Δήμο Ξηρομέρου.
Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα περικοπής (crop) ή/και προσαρμογής των εικόνων.
Διάθεση στο ευρύ κοινό, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης, δικτυακούς τόπους, το διαδίκτυο, υπό τη ρητή προϋπόθεση ότι οι εικόνες των έργων δεν προορίζονται για λήψη με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση.
Εκπομπή με σκοπό τη μετάδοση, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της μετάδοσης μέσω της τηλεόρασης και της ζωντανής μετάδοσης (live streaming) μέσα από το διαδίκτυο και άλλα μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης.
Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εγγυώνται ότι τα υποβαλλόμενα έργα αποτελούν προσωπικές και αυθεντικές δημιουργίες. Επίσης, εγγυώνται ότι είναι κύριοι των πνευματικών δικαιωμάτων για τα έργα αυτά.
Από την πλευρά τους ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου», υποχρεούνται να αναφέρουν πάντα το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού σε εμφανές σημείο, εντός ή εκτός του εκάστοτε καλλιτεχνικού προϊόντος/έργου που θα χρησιμοποιείται, σε οποιαδήποτε αναδημοσίευση και με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της πνευματικής δημιουργίας και της ανάδειξης των δημιουργών.
8. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν.
Οι φωτογραφίες της αφίσας είναι του Make Art.
Οι όροι του διαγωνισμού ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή.

Ευχαριστήριο των κατοίκων του Θυρρείου προς τον Δημήτρη Καραγιάννη


Γονείς και κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Θυρείου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, στον συγχωριανό τους Καραγιάννη Δημήτρη, που παρόλο την απουσία του επί 17 χρόνια από το χωριό του, ποτέ του δεν λησμόνησε δεν ξέχασε δεν εγκατέλειψε το χωριό του που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια, πάντα βρίσκει τον τρόπο να είναι κοντά στους κατοίκους και να βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί, όπως αυτή τη στιγμή παραχώρησε πεντακόσιες μάσκες στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Θυρείου, ένα θερμόμετρο μετώπου και ένα οξύμετρο, επίσης και πεντακόσιες μάσκες για τους κατοίκους του χωριού.

 

Κοζάνη: Ξεκίνησε η θανάτωση 2.500 μινκ που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας της Δανίας υποστηρίζουν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από το ζώο στον άνθρωπο - Δεν υπάρχουν επίσημα επιστημονικά δεδομένα που να το αποδεικνύουν
Ξεκίνησε στην περιοχή του Βοΐου η διαδικασία της θανάτωσης, με ευθανασία, των γουνοφόρων ζώων που προσβλήθηκαν από Covid-19. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Καντζόγλου, θα θανατωθούν συνολικά περίπου 2.500 μινκ, ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο. «Στη συνέχεια, η ταφή γίνεται σε μια υγειονομική τάφρο που έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό», δίπλα στο χώρο του εκτροφείου, σημείωσε.
Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Αθανάσιος Λάγγας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Δανίας, ο ιός δεν μεταδίδεται από το ζώο στον άνθρωπο. Ωστόσο «εφόσον ελήφθη η απόφαση να γίνει η θανάτωση, αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει άμεσα τα δεδομένα, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται νέες δειγματοληψίες».
Πάντως η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κτηνίατρος, Κατερίνα Δαδαμόγια, διευκρίνισε πως «το αν αλλάξουν τα δεδομένα για την περιοχή, εξαρτάται από τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».
«Δεν έχει έρθει προς το παρόν στην υπηρεσία μας ή στην Περιφέρεια γενικά κάποια τέτοια απόφαση. Επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν πολλά, κάθε μέρα δημοσιεύονται καινούρια και μακάρι να είναι τόσο ισχυρά τελικά τα επιστημονικά δεδομένα που να αλλάξουν τα πράγματα. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως οι εκτροφείς να έχουν μια πιο πρώιμη πληροφόρηση που τελικά θα εξελιχθεί και αυτό το ευχόμαστε», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑ-ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ- ΣΑΛΤΙΝΗ







ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

 

Κλειστά για δύο εβδομάδες δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί – Πώς θα γίνονται τα μαθήματα


Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε νέα κυβερνητικά μέτρα πρόληψης που αφορούν και στην εκπαιδευτική κοινότητα. 
Πιο συγκεκριμένα: Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε ποδοσφαιριστή στον Παναιτωλικό


Ένας ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στον ιό covid-19 κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο που πραγματοποιεί η ομαδα του Παναιτωλικού, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ.
Ο ποδοσφαιριστής είναι ασυμπτωματικός και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Στην ομάδα του Παναιτωλικού εφαρμόζονται κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από το αναθεωρημένο Υγειονομικό πρωτόκολλο και προγραμματίστηκε επαναληπτικός έλεγχος για την προσεχή Δευτέρα, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

https://www.agriniopress.gr/

 

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στούπας, έκλεισε το μικρόφωνο στην πρώην αντιδήμαρχο κα Καρέλου που ήθελε να εξηγήσει τους λόγους παραίτησης της


Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο υπερψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης μας με ψήφους τόσο της δικής μας παράταξης, όσο και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του κ Μασούρα, για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και καταψηφίστηκε η πρόταση του Δήμαρχου κ. Αποστολάκη με εισηγητή τον κ Βίτσα. 
Η πρόταση μας αφορούσε την ασφαλτόστρωση των χωμάτινων δρόμων εντός του οικισμού Παλαίρου και την κατάργηση κωδικών για προμήθεια πλακοστρώσεων ύψους 46.000€ λες και θα πλακόστρωναν καμία τεράστια επιφάνεια. 
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης από τον πρώην δήμο Παλαίρου, ψήφισαν την αναμόρφωση που αφορούσε «ασφαλτοστρώσεις χωμάτινων δρόμων Παλαιρου» και συντάχθηκαν με την πρόταση του κ. Δήμαρχου. Επίσης προτείναμε να συμπεριληφθεί στην αναμόρφωση η ζωντανή αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, κάτι που γίνεται σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στον δήμο Άκτιου - Βόνιτσας δεν γίνεται ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων γιατί η δημοτική αρχή φοβάται την δημοσιοποίηση των πεπραγμένων της και των λεγομένων της και δεν θέλει οι δημότες να είναι ενημερωμένοι για τα όσα συμβαίνουν.
Συζητήθηκε επίσης, το πολύ σημαντικό θέμα του κλεισίματος των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής και αναδείχθηκε η ολιγωρία του δήμαρχου. Σε αυτό το ζήτημα που είναι άκρως σημαντικό για την τοπική κοινωνία και οικονομία, θα έπρεπε να κινηθούν μαζί όλες οι παρατάξεις, οι τοπικές μεγάλες επιχειρήσεις και όχι να έχει ο καθένας μεμονωμένες επαφές, χωρίς φυσικά να έλθει σε επικοινωνία ο δήμαρχος με τους αρχηγούς των υπολοίπων παρατάξεων .
Εγκρίθηκε ψήφισμα για την μεταφορά των λογαριασμών των νομικών προσώπων του Δήμου, του Δήμου, αλλά και όσων ιδιωτών επιθυμούν στην τράπεζα που θα παραμείνει στο δήμο μας για να στηριχθεί στο μέτρο του δυνατού.
Αγενή χαρακτηρίζουμε την συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Στούπα, να κλείσει το μικρόφωνο στην πρώην αντιδήμαρχο κα Καρέλου στο τέλος της συνεδρίασης, όταν ζητήσαμε διευκρινίσεις για τους λόγους παραίτησης της.

Για το Κύμα Αλλαγής 
Κασόλας Αθανάσιος 

 

Λευκάδα: Κρούσματα Κορωνοϊού μεταξύ των μεταναστών έδειξε ο έλεγχος του ΕΟΔΥ


Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χώρο όπου φιλοξενούνται προσωρινά τα 36 άτομα που επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό σκάφος που εντοπίστηκε χθες το βράδυ ανοιχτά του ακρωτηρίου Λευκάτα στο νότιο τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν ήδη βρεθεί 7 θετικά στην covid 19 δείγματα με αποτέλεσμα να επικρατεί ανησυχία στο νησί.
Τα άτομα αυτά αναμένεται να απομονωθούν σε άλλο χώρο με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Να θυμίσουμε ότι μεταξύ των 36 ατόμων είναι και 6 ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος 5 μηνών.
Το ιστιοπλοϊκό εντοπίστηκε λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του ενώ κρατούνται από το λιμενικό 4 άτομα ως διακινητές, 3 ουκρανικής καταγωγής που συνελήφθησαν μέσα στο σκάφος και ένας Ιρανός που συνελήφθη στη στεριά.
Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο λιμεναρχείο και από εκεί με λεωφορεία οδηγήθηκαν σε χώρο που παραχωρήθηκε από το δήμο λευκάδας πίσω από το πνευματικό κέντρο του νησιού ενώ ο δήμος, φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και ιδιώτες ξεκίνησαν τις προσφορές αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους αυτούς.
ert.gr
https://www.agriniosite.gr/

 

Κοζάνη: Ξεκινά το πρωί του Σαββάτου η θανάτωση 2.500 μινκ


Θα ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες – Τα ζώα θα ταφούν σε βάθος άνω των τεσσάρων μέτρων –  Δείγματα λαμβάνονται κι από άλλη μονάδα εκτροφής μινκ στην Μεσοποταμία Καστοριάς – Σε πλήρη εξέλιξη  το Πρόγραμμα Ανίχνευσης SARS-CoV-2 σε μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων δηλώνει ο Μάκης Βορίδης

Με ευθανασία θα θανατωθούν, αρχής γενομένης από αύριο, τα 2.500 γουνοφόρα ζώα (βιζόν) που προσβλήθηκαν από την Covid-19 σε φάρμα στο Καλονέρι του δήμου Βοϊου Κοζάνης, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Αθανάσιος Λάγγας. Την είδηση για τη θανάτωση των μινκ αρχής γενομένης από αύριο, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Γκατζόγλου.

Σύμφωνα με τον κ. Λάγγα, η θανάτωσή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες, ενώ τα ζώα θα ταφούν σε βάθος άνω των τεσσάρων μέτρων σε περιοχή που θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αναφερόμενος στην φάρμα στο Καλονέρι Κοζάνης, ο ίδιος τόνισε ότι δημιουργήθηκε το 2014. Στη Δυτική Μακεδονία, λειτουργούν περί τις 84 φάρμες γουνοφόρων ζώων και τα μινκ υπολογίζονται σε περίπου ένα εκατομμύριο.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Απόστολος Τσούκας, σημείωσε ότι την προσεχή Δευτέρα 16/11, κτηνίατροι θα μεταβούν σε φάρμα γουνοφόρων ζώων στη Μεσοποταμία Καστοριάς, προκειμένου να πάρουν δείγματα από τα ζώα και να γίνουν αναλύσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν νοσούν ή όχι από covid-19, στην οποία βρέθηκε θετικός ο ιδιοκτήτης τους. Πρόκειται για μία φάρμα με 30.000 ζώα και σύμφωνα με τον κ. Τσούκα «μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα και το πιο πιθανόν είναι να βγει αρνητικό το τεστ στον ιό του κορονοϊού».

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο της Λευκάδας


Συμβολική κινητοποίηση αντιπροσωπίας σωματείων έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου Λευκάδας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, τα σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τουρισμού - Επισιτισμού, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.
Στην κινητοποίηση μίλησαν ο Νώντας Μωραΐτης εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Βασιλικής και δημοτικός σύμβουλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας, ο Αλέξανδρος Βεροιώτης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Χρήστος Βεργίνης πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναδείχθηκε η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο και η ΠΦΥ στη Λευκάδα ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας. Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύθηκε αποκλειστικά με την επίκληση στην ατομική ευθύνη και τώρα με το lockdown προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη για το αδιέξοδο στο λαό.



 

Προσλήψεις 115 ατόμων στην ΕΛΣΤΑΤ (προκήρυξη)


H Eλληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατό δεκαπέντε (115) ατόμων για τις ανάγκες της Απογραφής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας έτους 2020, στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Στατιστικής (ΠΥΣ).

Ειδικότητες: ΠΕ/ΤΕ Στατιστικών, ΔΕ Πληροφορικής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (elstatsox1@statistics.gr).

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η αίτηση συμμετοχής που θα υποβληθεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

23 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  Οι θέσεις:  Έντεκα (11) ατόμων για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών και με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης.  Δώδεκα (12) ατόμων για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών και με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης.  

Πηγή: alfavita.gr

 

Θέρμο: Τα πουρνάρια έστειλαν στο Τμήμα ξυλοκόπο και δασονόμο


Στις συλλήψεις δύο ανδρών, ηλικίας 62 και 51 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Θέρμο.
Ειδικότερα, οι δύο άνδρες αλληλομηνύθηκαν μετά από διένεξη που είχαν μεταξύ τους. Ο 62χρονος, φέρεται να εκτελούσε παράνομη αποψιλωτική υλοτομία πουρναριών σε δημόσιο δάσος, όταν τον αντιλήφθηκε ο 51χρονος δασονόμος.
Μεταξύ τους προκλήθηκε ένταση. Ο μεν δασονόμος μήνυσε τον 62χρονο για το παραπάνω γεγονός, ενώ ο δεύτερος τον μήνυσε για κατάχρηση εξουσίας, εξύβριση, παράβαση καθήκοντος και ψευδή καταμήνυση. Η υπόθεσή τους θα λυθεί δια της νομικής οδού.
https://www.agriniopress.gr/

 

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΒΟΝΙΤΣΑ: ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ "ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ" ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Από τους Αρχαίους καιρούς το όνειρο του ανθρώπου ήταν να μιμηθεί τα πουλιά, να μπορέσει να πετάξει. Oι αποτυχημένες προσπάθειές πολλές. Τελικά τα κατάφερε !!!
Κατασκεύασε μάλιστα πολύπλοκες πτητικές μηχανές, κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ήχου, να κατακτήσει μέχρι και το φεγγάρι.
Μέσα σε όλα αυτά κατασκευάστηκε και η πιο απλή πτητική συσκευή, το αλεξίπτωτο πλαγιάς η το Parapente (γαλλικός όρος: para=αλεξίπτωτο, pente=πλαγιά)
Σαν κατασκευή είναι ένα διπλό φύλλο συνθετικού υφάσματος ο "πιλότος" κάθεται σε ένα κάθισμα που είναι δεμένο με σχοινάκια. Στην ουσία είναι μια εξέλιξη του αλεξιπτώτου ελεύθερης πτώσης.
Στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1987 και δειλά δειλά έφτασε σε να είναι ένα άθλημα στις αερολέσχες της χώρας μας.
Πως γίνεται η απογείωση: H απογείωση γίνεται από το έδαφος, με το χειριστή να τρέχει σε μια πλαγιά και να αποκολλάται από αυτήν. Η πτήση γίνεται με τη βοήθεια της βαρύτητας, του αέρα και του ανθρώπου που το χειρίζεται. Καθώς δεν είναι πτητική συσκευή, από τη στιγμή της απογείωσης και μετά, το παραπέντε είναι φυσικό να χάνει ύψος λόγω της βαρύτητας.
Όμως λόγω σχήματος και κατασκευής (σαν αεροπορική πτέρυγα), δημιουργεί άνωση και ταξιδεύει προς τα εμπρός, ενώ ταυτόχρονα χάνει ύψος. O λόγος καθόδου (πόσα δηλαδή μέτρα ύψους χάνει ανά λεπτό) διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία, την κατασκευή, τις καιρικές συνθήκες και την εμπειρία αυτού που το χειρίζεται. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται τον άνεμο και τα ρεύματα με στόχο να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στον αέρα. 
Με αυτόν τον τρόπο η πτήση μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και αρκετές ώρες, αναλόγως τις συνθήκες και τη διάθεση. Το parapente ζυγίζει από 10 μέχρι 15 kg, μαζεύεται εύκολα σε λίγα λεπτά από ένα άτομο, και μπαίνει σε ένα σάκο που μεταφέρεται στην πλάτη. 
Στην περιοχή μας και ειδικότερα στη Βόνιτσα ήρθε το 2005 όταν δυο φίλοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με το άθλημα o Παναγώτης Κύρκος και ο Γιώργος Μερισιώτης με εκπαιδευτή το Σταύρο Κωστούλα και γράφτηκαν στο σύλλογο «ΗΠΕΙΡΟΣ» Αεραθλητικό Σωματείο με πολλές δραστηριότητες και αφού πήραν το δίπλωμα πιλότου άρχισαν να πετούν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. 
Από εκεί και ύστερα στόχος ήταν να βρουν το κατάλληλο σημείο κοντά στην Βόνιτσα έτσι ώστε να δημιουργήσουν τότε, περίπου το 2005 χώρο απογείωσης. Ο χώρος βρέθηκε και ήταν ψηλά κοντά στην περιοχή Αμαδερός δίπλα από το εκκλησάκι τη προφήτη Ηλία. Η περιοχή αυτή είναι όπως βγαίνουμε από Βόνιτσα προς Αμφιλοχία δεξιά μας πάνω στο βουνό.
Εκεί κατασκευάσθηκε η απογείωση (που ολοκληρώθηκε με κόπο κόστος προσωπικό) που είναι ασφαλής ακόμα και για αρχάριους πιλότους και την βοήθεια του Δήμου Ανακτορίου.
Έτσι εκεί είχαμε τις πρώτες επισκέψεις του Συλλόγου καθώς και φίλων του αθλήματος από άλλες περιοχές (ακόμη και από το εξωτερικό).
Στην συνέχεια εντάχθηκαν ο Ράγγος Δημήτριος, ο Βασίλης Γαρδίκης, αργότερα και ο Λιάπης Χρήστος.
Τα παιδιά απογειωνόταν με το «παραπέντε» από το σημείο κοντά στον προφήτη Ηλία και προσγειωνόταν συνήθως στην Σάλτινη. Τα παιδιά ήταν καθόλα νόμιμα μιας και είχαν πάρει το δίπλωμα πιλότου.
Πήραν μέρος σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και στην περιοχή μας είχαν πολλές δραστηριότητες και πτήσεις με το παραπέντε. 
Κάθε καθαρά Δευτέρα το είχαν καθιερώσει να πετάνε πάνω από τη Βόνιτσα, την ημέρα των αποκριάτικων εκδηλώσεων. 
Τα παιδιά του συλλόγου είχαν και άλλες δραστηριότητες όπως είχαν δημιουργήσει τράπεζα αίματος και εκδηλώσεις τον Αύγουστο (Ποδηλασία, Παρτυ, μπάνιο, καγιάκ κλπ).
Μερικά από τα παιδιά αυτά σταμάτησαν την προσπάθεια τους λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις πτήσεις στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας.
Είχαν κάνει και πολύ καλές προτάσεις να γίνει χώρος απογείωσης, δίπλα στην κορυφή του Αμαδερού που ήταν πολύ καλύτερη και να ανοιχτεί ο δρόμος που θα προσέλκυε πολλούς πιλότους αλλά και επισκέπτες μιας και η θέα στο συγκεκριμένο σημείο είναι φοβερή.
Χρόνο με το χρόνο εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια αυτή.
Στην περιοχή του δήμου μας δεν υπάρχει άλλη τέτοια δραστηριότητα με τέτοιο θέαμα παρά μόνο μερικοί επισκέπτες ασχολούνται με το (παραμοτερ), πετάνε δηλαδή αλεξίπτωτο με μοτέρ και το kitesurfing στο Άγιο Νικόλαο. 
Καλό θα ήταν οι τοπικές αρχές να δουν θετικά αυτή την προσπάθεια που έγινε και να ασχοληθούν λίγο με το θέμα γιατί αναβαθμίζει την περιοχή μας.
o Παναγώτης Κύρκος

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΡΙΣΙΩΤΗ










        ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΡΙΣΙΩΤΗ 
                

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

Κορονοϊός: Τριπλό αρνητικό ρεκόρ με 50 νεκρούς, 310 διασωληνωμένους, 3.316 κρούσματα


Τρομάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, καθώς ανακοίνωσε 3316 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και 50 νεκρούς τις τελευταίες 24 ώρες. Mεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους, που έφτασαν τους 310. Στην Αιτωλοακαρνανία ο ΕΟΔΥ κατένειμε 18 κρούσματα.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.316 νέα κρούσματα του φονικού ιού, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66.637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες, ενώ 4.587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, 310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Καινούργιο: Πήγε στο λιοστάσι του και βρήκε τις ελιές μαζεμένες


Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί ιδιοκτήτη λιοστασιού στο Καινούργιο όταν κατά την επίσκεψή στο χώρο διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν μαζέψει για δεύτερη φορά καρπούς από ελαιόδεντρα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο kainourgiopress.blogspot.com, συγγενικό του πρόσωπο, το λιοστάσι βρίσκεται στην περιοχή “Σαρακίνα” και μέσα σε λίγες ημέρες άγνωστοι μάζεψαν τις μαύρες ελιές από περίπου 30 ελαιόδεντρα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.


 

Ανακαινίστηκε η αίθουσα του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Μοναστηρακίου "Ιωάννης Κουτρουλός"

Το καλοκαίρι του 2020, η έδρα του συλλόγου ανακαινίστηκε και δημιουργήθηκε ένας όμορφος χώρος για να αξιοποιείται κυρίως από τα παιδιά.
Αρχικώς, η αίθουσα βάφτηκε και έγιναν ηλεκτρολογικές εργασίες ( αλλαγή φωτιστικού, πριζών και τακτοποίηση όλων των καλωδίων εντός καναλίων). Ακόμη, τοποθετήθηκε χερούλι και κλειδαριά στην πόρτα στην οποία έλειπαν.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους κυρίους Θοδωρή Κυρίτση (ηλεκτρολόγο) και Στέφανο Γότση για το βάψιμο της αίθουσας. Επίσης, στο Δήμο ο οποίος παραχώρησε στο σύλλογο αμέσως όλα τα υλικά που χρειαζόταν για την ανακαίνισή της.
O Σύλλογος στεγάζεται στο κτίριο της Κοινότητας Μοναστηρακίου
Με εκτίμηση
το Δ. Σ

 

Αναβλήθηκε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς υπερίσχυσε η αντιπολίτευση στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας


Η ανακοίνωση του Δήμου για συνεδρίαση δια μεταφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρας 09/11/2020, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση 1 μέλος - Κύμα Αλλαγής 9 μέλη – Συμφωνία Ελπίδας 5 μέλη και της ανεξάρτητης Αθηνάς Καρέλου, σύνολο 16 μέλη του Δ.Σ. Ενώ ο συνδυασμός του Δημάρχου έχει 11 μέλη.) Όλοι στο σύνολο τους 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
Αφού δεν συμμετείχαν τα 16 μέλη και αντέδρασαν  το συμβούλιο αναβλήθηκε.
Οι αντιδράσεις που υπήρξαν ήταν μεγάλες και προέβησαν σε ανακοινώσεις δια μέσου των τοπικών site. Το ίδιο έγινε και με απαντήσεις από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας αλλά μόνο προς μια κατεύθυνση τον Αθανάσιο Κασόλα που είναι επικεφαλής του συνδυασμού «κύμα αλλαγής» και παραξενεύτηκαν πάρα πολλοί και είπαν ίσως μάλλον αυτόν φοβάται περισσότερο. 
Στις ανακοινώσεις μπήκε και το θέμα το κλείσιμο των Τραπεζών της Βόνιτσας
Πάντως πρώτος αντέδρασε ο Νώντας Μωραΐτης από την Λαϊκή συσπείρωση, στην συνέχεια ο Δημήτρης Μασούρας από την Συμφωνία Ελπίδας και στην συνέχεια ο Αθανάσιος Κασόλας απο το κύμα αλλαγής όλοι αυτοί εξηγούν γιατί τα συμβούλια δεν πρέπει να γίνονται δια μεταφοράς. 
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο του συμβουλίου αναγκάστηκαν να καλέσουν δημοτικό νέο συμβούλιο αύριο Παρασκευή 13/11/20 με τηλεδιάσκεψη όπως ήθελε η αντιπολίτευση. 
Τέλος συνεδριάζει το εξ αναβολής Δ.Σ. με τα παρακάτω θέματα: 



 

Καλλωπίζουν την Αμμόχωστο για το «πικ νικ» του Ερντογάν την Κυριακή

Εργασίες καθαριότητας και τοποθέτησης δέντρων και λουλουδιών διεξάγονται σήμερα στην εντός της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη Κυριακή.
Η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί αναφέρει σήμερα ότι γίνεται δεντροφύτευση. Τα δέντρα και τα λουλούδια που έχουν φτάσει με φορτηγά από την Τουρκία και σήμερα τοποθετούνται στο Βαρώσι, κοντά στις οδούς που είναι ανοικτές και το μέρος όπου θα γίνει το πικ νικ Ερντογάν την Κυριακή. Ο ποδηλατοδρόμος που είναι ήδη έτοιμος και ποδήλατα θα ενοικιάζονται έναντι συγκεκριμένης τιμής σε όσους θέλουν.
Πολλά συνεργεία καθαριότητας και αποκοπής παλιών δέντρων εργάζονται εντός του περιφραγμένου Βαρωσίου, τα οποία φέρονται να ανήκουν στον «δήμο» Αμμοχώστου. Δεν γίνονται εργασίες που να αφορούν τα κτίρια.

Μοναστηράκι Βόνιτσας: Σύλληψη 47χρονου για μικροποσότητα ναρκωτικών

 


Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προχώρησαν στη σύλληψη ενός 47χρονου καθώς μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει στη κατοχή του ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, καπνό και μία συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη.

Εις βάρος του είχαμε τον σχηματισμό για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
https://antenna-star.gr/

 

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ