Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Τελειώνουν οριστικά τις Κοινότητες!!! Τελειώνουν τα χωριά μας

Καταργείται η ξεχωριστεί κάλπη για τις Κοινότητες. Τέλος τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια με νομοσχέδιο, που έρχεται άμεσα στη βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο Υπουργός εσωτερικών Βορίδης εξήγγειλε τη μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων: «Θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλος» τόνισε και συμπλήρωσε πως εξετάζεται και ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων, ενώ προανήγγειλε και την κατάργηση της 4ης κάλπης.
«Τα κοινοτικά και τα διαμερισματικά συμβούλια θα εκλέγονται σε ένα ψηφοδέλτιο» σημείωσε ο Υπουργός.
Δηλαδή «όλοι στο μαντρί». «Εμπρός για ένα κυβερνητικό βιλαέτι».

Δεν επιτρέπουν ακηδεμόνευτες φωνές, το σύστημα, πλέον είναι σκληρό και αμείλικτο! Τα διεθνή κέντρα θέλουν τις περιφερειακές χώρες υποταγμένες σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, για να μαζεύουν γρηγορότερα και ευέλικτα τους φόρους και ας διακηρύττει ο πρωθυπουργός τα περί «πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».
Φοβούμενοι τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και των συμβούλων των κοινοτήτων. Νομολογούν ως σύγχρονοι δικολάβοι, ότι η όποια παραχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες δημιουργεί τρίτο βαθμό αυτοδιοίκησης, αντιθέτως όμως ενισχύει την δημοκρατία φέρνοντας τις αποφάσεις στο εγγύτερο αιρετό σώμα.
Τσεκουρώνουν τους μικρούς συνδυασμούς με ποσοστό, εισόδου στο δημοτικό συμβούλιο! Σ’ αυτή τη δημοκρατία πιστεύουν οι άνθρωποι τον νεοφιλελεθερισμό υλοποιούν!

Ιωάννινα: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε κομμωτήριο


Τσουχτερό πρόστιμο επιβλήθηκε σε κομμωτήριο στα Ιωάννινα για μη τήρηση του μέτρου της αναστολής προσέλευσης κοινού μετά την 20:00.
Στην επιχείρηση βεβαιώθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας της.
Εχθές στην Ήπειρο βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.
Για μη χρήση μάσκας κ.λπ. βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 και 150 ευρώ κατά περίπτωση.
prevezanews.gr

Το πολυβολείο των Ιταλών στον Αϊ Γιάννη Λευκάδας

Πολλοί περνούν από το σημείο που βρίσκεται, το καλοκαίρι κυρίως. Λίγοι το γνωρίζουν. Κάποιοι το προσπερνούν, κάποιοι λεβέντες/ σες έτσι όπως χάσκει μια ανοιχτή τρύπα πετούν μέσα κάθε είδους σκουπίδι.
Βρίσκεται στον Αϊ Γιάννη στο μεγάλο βράχο κάτω από το σπίτι του αείμνηστου Σπύρου Σταύρου. Στα δεξιά από τα σκαλοπατάκια που χρησιμοποιούμε για να κατέβουμε σε μια όμορφη και γραφική παραλία που βρίσκεται από κάτω, το Κρυονέρι.
Το πολυβολείο κατασκευάστηκε από τους ιταλούς στην Κατοχή μαζί με άλλα δυο στους Μύλους και σε πολλά άλλα σημεία του νησιού, ως οχυρωματικά έργα.
«Η πρώτη Ιταλική στρατιωτική δύναμη κατοχής -ένα σύνταγμα της μεραρχίας Άκουι- έφτασε στη Λευκάδα την 1/5/1941 με πλοία μεταγωγικά από την Πρέβεζα και αποβιβάστηκε στην παραλία του εξωτερικού λιμένα της πόλεως μπροστά στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας…

605 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 15 στην Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο 23/1

605 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Σάββατο, 23/1 ωστόσο στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ μήνα, καθότι ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από τις αρχές του Ιανουαρίου. 
Ειδικότερα, στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κατανέμονται 15 νέα κρούσματα, ενώ χθες Παρασκευή 22/1 είχε καταγραφεί πάλι διψήφιος αριθμός (14). 160 κρούσματα καταγράφονται συνολικά τον Ιανουάριο, 1.145 από την αρχή της πανδημίας στην περιοχή.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 605 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κυρα Βούλα Κουτιβή έφτιαξε "ρεβανί" : Το παραδοσιακό γλυκό της Κατούνας και του Ξηρομέρου

Η κυρα Βούλα η θεια Βούλα κάπως έτσι την φωνάζουν στην Κατούνα, γεννήθηκε στην Πάλαιρο και παντρεύτηκε στην Κατούνα τον Δημήτριο Κουτιβή είναι η μητέρα μας. Να φας ρεβανί απο τα χέρια της κυρα Βούλας και να γλείφεις τα δαχτυλά σου. (δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο καλύτερο απο τους γονείς και νασαι υπερήφανους γι' αυτούς) . 
Η κυρα βούλα εκτός απο την αγάπη της, για τους ανθρώπους και τα λουλούδια φτιάχνει και ωραία γλυκά τα οποία ξεκινάμε να σας τα περιγράφουμε από σήμερα με την ρεβανί. 
Είναι ίσως το πιο γνωστό γλυκό του Ξηρομέρου. Μιλάμε φυσικά για την παραδοσιακή ραβανί(ρεβανί), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πανηγυριών μας και των γιορτών μας.
"Σε κάθε σπίτι κερνιούνται με ούζο και ρεβανί"...

Η ρεβανί(ριβανί-ραβανί) είναι ένα νηστίσιμο γλυκό που το φτιάχνουν ακόμα σε όλα τα χωριά του Ξηρομέρου.
Πρόκειται για ένα είδος χαλβά, που ψήνεται. Τα τρία κύρια υλικά του είναι το λάδι, το μέλι και το αλεύρι. Για εσάς που δεν το έχετε δοκιμάσει σας το συστήνουμε ανεπιφύλαχτα!!!
Σας παρουσιάζουμε την συνταγή του γλυκού από το 1903 για να την έχετε όλοι και να την δοκιμάσετε, είναι πολύ εύκολη.
Υλικά για την ρεβανί (νηστίσημο): (ΠΕΡΊΠΟΥ 36 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
1 1/2 κιλό ελαιόλαδο-(θα κρατήσω 2 δάκτυλα για να μην είναι πολύ λαδερή) 
1 1/2 κιλό ζάχαρη κρυσταλική
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό (μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε μισό πακέτο ψιλό σιμιγδάλι και μισό πακέτο χονδρό σιμιγδάλι ως εναλλαγή)
1 1/2 κιλό νερό και ακόμη ένα ποτήρι νερού νερό(λίγο παραπάνω από το λάδι)

μισό κιλό μέλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού(προαιρετικά)
μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού(προαιρετικά-θα το βάλω στη θέση του νερού γιαυτό τότε θα βάλω λιγότερο νερό)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις...όσο πάρει(περίπου ένα κιλό αλεύρι) 

Για το ταψί:
Λίγο λάδι
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Δύο χούφτες περίπου αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση:
Αρχικά ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα(να είναι λίγο μεγάλη και βαθιά) και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά(περίπου για 20-25 λεπτά) μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη(να γίνει δηλαδή σαν καραμέλα όλο το υλικό). 
Έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε όλο το νερό μαζί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μέλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το χυμό ανακατεύοντας σταδιακά πάνω στη φωτιά με μία ξύλινη κουτάλα.
Όταν αρχίζει και παίρνει σκούρο χρώμα(ανάλογα πόσο μας αρέσει) ,προσθέτουμε το αλεύρι τόσο ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Όταν το μείγμα(που μοιάζει με χαλβά) δεν μένει κολλημένο στην κουτάλα αλλά ανακατεύεται κανονικά είναι έτοιμο(για άλλα περίπου 20-25 λεπτά με όλα τα υλικά μαζί).
[Περισσότερο μέλι και λιγότερη ζάχαρη θα δώσει σκοτεινότερο χρώμα στη ραβανί και λιγότερο λάδι θα την κάνει πιο ξερή, πιο τριβλωτή].
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί κουζίνας ή οτιδήποτε της αρεσκείας μας στο κατάλληλο μέγεθος.
Έπειτα παίρνουμε λίγο σουσάμι και το στρώνουμε στη βάση του ταψιού πριν στρώσουμε το μείγμα. 
Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας και απλώνουμε καλά-καλά με μία ξύλινη κουτάλα να πάει παντού(πατάμε ελαφρά) και να γίνει επίπεδο σαν πίτα. Κόβουμε το γλυκό σε ρόμβους με ένα μαχαιράκι μέχρι κάτω στο ταψί. Στο κέντρο κάθε ρόμβου πιέζουμε ένα αμύγδαλο ξεφλουδισμένο. 

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα στον αέρα με πάνω και κάτω αντίσταση.
Θα ψηθεί περισσότερο κυρίως στις άκρες(στις γωνίες που λέμε που είναι και οι πιο νόστιμες γιατί είναι ξεροψημένες). 
Όταν δημιουργηθούν και κάνουν κενά ανάμεσα τους τα κομμάτια όπως τα έχουμε κόψει σημαίνει ότι έχει ψηθεί.
Επίσης μπορούμε να βάλουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα στην επιφάνεια του γλυκού.
Το γλυκό τρώγεται κρύο!!!
Η καλύτερή του είναι την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα που έχει σφίξει κι άλλο!!!
Η συμβουλή η δικιά μας είναι πως οι γωνίες που μένουν ειναι οι γευστικότερες. 
Καλοφάγωτο....

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

 

Στην Κατούνα έξι από τα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Οι πληροφορίες για την ύπαρξη αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κατούνα του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας επιβεβαιώνονται και επισήμως καθώς εκεί εντοπίζονται τα έξι από τα 14 που κατένειμε χθες, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία.
Τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής: τέσσερα στο Αγρίνιο, δύο στο Μεσολόγγι και από ένα σε Ναύπακτο και Αστακό.
Στην Κατούνα είναι πλέον εύλογη η ανησυχία ενώ έκλεισε και τμήμα του δημοτικού σχολείου.
Την προσεχή Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, και ώρα 09:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί εξάλλου στην Κατούνα προληπτικό μοριακό test covid για όλους τους δημότες της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος. 
Το τεστ covid θα γίνει από κλιμάκιο της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.
https://www.agrinionews.gr/
https://www.agriniopress.gr/


 

Μία ακόμη θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία της Βόνιτσας.






Φωτο: Μιχάλης Κουτουρίνης 

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ katouna news ΣΤΟ ΒΑΤΟ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΩΝ (ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ)




ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Προάγεται και αποχωρεί από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας ο Χριστόφορος Μπόκας

Αποχωρεί απο τις Πυροσβεστικές δυνάμεις της Αιτωκλοακαρνανίας, μετά από μια μακρόχρονη και ευδόκιμη πορεία ο Χριστόφορος Μπόκας.
Στο πλαίσιο των κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Μπόκας, προήχθη σε Αρχιπύραρχο και αναλαμβανει από την 1η Φεβρουαρίου την διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Στη θέση του, αναλαμβάνει διοικητής στην Αιτωλοακαρνανια ο πύραρχος Χρ. Καλογερόπουλος, που έρχεται από την Ζάκυνθο.
Να σημειωθεί ακόμη πως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο των κρίσεων, τοποθετείται ο αρχιπύραρχος Στεμπίλης Ανδρέας, μέχρι σήμερα διοικητής των Π.Υ. της Αχαΐας.
Με την ανακοίνωση της προαγωγής του ο Χριστόφορος Μπόκας, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω μήνυμα:

Ο.Α.Ε.Δ.: Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 7.000 ανέργους

Την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω, στο πλαίσιο των ενισχυμένων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:
– 473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών.
– 568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.
– 615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους.
– 710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά σε 5.000 θέσεις εργασίας και ο επόμενος κύκλος θα προκηρυχθεί τέσσερις μήνες, μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του πρώτου κύκλου, μέχρι να εξαντληθεί ο συνολικός προϋπολογισμός, που ανέρχεται στα 44.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης, μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

in.gr

 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (0/22-01-2021) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα τις επόμενες ημέρες. 
A. Η πρώτη επιδείνωση προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους. 

Πιο αναλυτικά: 
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ προβλέπεται να εκδηλωθούν: 
α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).
β. Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021). 

Στα 585 τα νέα κρούσματα - 288 οι διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι

 


248 κρούσματα στην Αττική εκ των οποίων τα 76 στο κέντρο της Αθήνας - 64 στη Θεσσαλονίκη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151041, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5822 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.




288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 202 (70.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1059 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5598 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3302 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ


emvolio.gov.gr: Aνοίγει στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 80-84 ετών- Όλη η διαδικασία

Aνοίγει σήμερα Παρασκευή 22/01 στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. 
Μέχρι χθες Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.
Την Πέμπτη έγιναν 13.318 εμβολιασμοί, προχθες 15.290 εμβολιασμοί που είναι και ημερήσιο ρεκόρ μέχρι στιγμής και συνολικά από 27 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη έχουν γίνει 123.077, εμβολιασμοί, δηλαδή έχει εμβολιαστεί το 1,13% του πληθυσμού. Έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για πρώτη και δεύτερη δόση.
Οι τρεις τρόποι για τα ραντεβού εμβολιασμού
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την επιδημία και το σχέδιο εμβολιασμού, υπενθύμισε τους τρόπους του ραντεβού, λέγοντας ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του.

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα της Πέμπτης στην Αιτωλοακαρνανία. Κλειστές σχολικές τάξεις σε Αμφιλοχία-Κατούνα

Εννιά νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει η επιδημιολογική έκθεση της Πέμπτης, 21ης Ιανουαρίου του 2021, του ΕΟΔΥ για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, με βάση πάντα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τρία κρούσματα εντοπίζονται στο Αγρίνιο. Δύο κρούσματα καταγράφονται σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου, δύο στο Αιτωλικό, ένα στον Αστακό.
Κρούσμα ακόμη καταγράφεται και στην Αμφιλοχία, γεγονός που οδήγησε και σε 14ημερο κλείσιμο τμήματος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας, καθότι πρόκειται για μαθητή που βρέθηκε θετικός. Σημειωτέον ότι και στο Δημοτικό Σχολείο της Κατούνας η ΣΤ’ Τάξη έκλεισε για 14 ημέρες (μέχρι 2/2) λόγω κρούσματος, ενώ ομοίως ισχύει και για τμήμα του Δημοτικού του Αστακού μέχρι τις 27/1.
https://www.agriniopress.gr/

 

Αποκλειστικό Βίντεο: Το ζευγάρι των ηλικιωμένων πριν τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Αποκλειστικό Βίντεο με το ζευγάρι των ηλικιωμένων της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο λίγο καιρό νωρίτερα.
Το παράπονο για τη σχέση με τους κατοίκους του χωριού.

https://e-maistros.gr/

 

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Φωτιά στην Πλαγιά καίει το γκαράζ των αυτοκινήτων των αφων Καταγή

 


Άσχημη μέρα ξημέρωσε για τους καλύτερους μανάβηδες της κεντρικής μας αγοράς. Το Γιώργο και τον Κώστα. Από άγνωστη αιτία πήρε φωτιά πριν από λίγο το γκαράζ των σπιτιών τους στην Πλαγιά με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο , μηχανάκια και μηχανήματα . Η άμεση επέμβαση των ίδιων και των συγχωριανών τους αλλά και της Πυροσβεστικής της Λευκάδας
τους έσωσε από μια τραγωδία. Αυτή την ώρα παραμένει η Πυροσβεστική στο χώρο αν και η φωτιά έχει σβήσει . Η ευτυχία σε αυτή την τραγική στιγμή για την οικογένεια του Κώστα και του Γιώργου είναι ότι κανένας δεν έχει πάθει κάτι πέρα από τις πολύ σημαντικές υλικές ζημιές.


Όχθια Παλαίρου: Ομόφωνα «πέρασε» στην Περιφέρεια η ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 και απορρίφθηκε του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας η διαδικασία με το άρθρο 32


Νέα διαδικασία για το έργο ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά την πολιτική αντιπαράθεση
Ομόφωνα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τη Δευτέρα η έγκριση του τρόπου δημοπράτησης για την αποκατάσταση του πρανούς στο δρόμο Παλαίρου – Πογωνιάς στη θέση Όχθια.
Αυτή τη φορά από την Περιφερειακή Αρχή και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας προτάθηκε διαφορετικός τρόπος δημοπράτησης, που από ό,τι φάνηκε ικανοποιεί και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που είχαν αντιδράσει όταν προτάθηκε η διαδικασία του άρθρου 32 παρ.γ του ν.4412. Αυτή τη φορά προτάθηκε η διαδικασία του άρθρου 27 του ιδίου νόμου. Η διαφορά μεταξύ των δύο έγκειται στο γεγονός ότι στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση διαδικασία που προκύπτει λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε απρόβλεπταγεγονότα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση για ανοικτή διαδικασία.
Η Περιφερειακή Αρχή, όπως και ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας για το συγκεκριμένο έργο έχουν επικαλεστεί τη φυσική καταστροφή και την κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη, εξ’ ου και προτάθηκε η κατεπείγουσα διαδικασία. Οι παρατάξεις όμως των Απ. Κατσιφάρα και Κ. Σπηλιόπουλο αντιτάχθηκαν στη διαδικασία αυτή, μάλιστα η παράταξη Κατσιφάρα σχολίασε τη στάση της ως «προστασία της κρυστάλλινης διαχείρισης του δημοσίου χρήματος» που επέδειξε εκείνη… αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την παρούσα Περιφερειακή Αρχή. Ενώ πρόσφατα οι επτά περιφερειακοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων από την Αιτωλοακαρνανία κατέθεσαν επερώτηση για το θέμα επικρίνοντας τη διοίκηση της Περιφέρειας για καθυστερήσεις.
Θα πρέπει εδώ να διευκρινιστεί ότι και η διαδικασία του άρθρου 27 υπό ορισμένους όρους, όπως η επείγουσα κατάσταση, προβλέπει μια σχετικά γρηγορότερη διαδικασία και μικρότερες προθεσμίες. Πάντως σε πρόσφατη παρέμβασή του για το θέμα ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης είχε καλέσει την Περιφέρεια να προχωρήσει με τη διαδικασία του άρθρου 32 εκτιμώντας ότι «σε κάθε άλλη περίπτωση, (ανοικτός διαγωνισμός άρθρο 27 ν. 4412) θα βρεθούμε μπροστά σε απρόβλεπτες καταστάσεις και γεγονότα που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν». Εξάλλου, όπως σημείωνε ο ίδιος πρόσφατα σημειώθηκαν νέες πτώσεις τμημάτων του πρανούς, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζημιά που ήδη υπήρχε και η επικοινωνία Παλαίρου – Πογωνιάς σήμερα να γίνεται μέσω αγροτικού δρόμου από τον κάμπο της Παλαίρου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θ. Μαυρομμάτης πάντως είχε καταλογίσει στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης την καθυστέρηση στο έργο σημειώνοντας ότι «καθυστερεί λόγω της επιλεκτικής μνήμης κάποιων και τελικά, της επιμονής τους σε ένα παλαιοκομματικό παιχνίδι, επιζήμιο για την κοινωνία» και υπενθυμίζοντας ότι «οι διαδικασίες του άρθρου 32 ήταν ακριβώς οι ίδιες που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν, όταν υπήρξε η καταστροφή στην Κλεισούρα».
Σε κάθε περίπτωση μετά την προχθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής υπάρχει μια νέα διαδικασία ενόψει και είτε την αποδελτιώσει κάποιος ως υπαναχώρηση της Περιφερειακής Αρχής μπροστά στις αντιδράσεις, είτε διαφορετικά, σημασία έχει να υπάρξει αποτέλεσμα και μάλιστα κατά το δυνατόν γρηγορότερα. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από πενταετία, και κατά καιρούς επιδεινώνεται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί λύση και μάλιστα οριστική.

Του Δημήτρη Παπαδάκη – Εφημερίδα Συνείδηση

 

Εννέα νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – Αναλυτικά η κατανομή των 509 κρουσμάτων

Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 21/01/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 509 κρούσματα τα 234 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 58. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, διψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται σε άλλες 8 περιφέρειες της Ελλάδας.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια:



newsit.gr
foto eurokinissi

 

Απορρίφθηκε η ένσταση Παπαθανάση για την κατανομή των εδρών

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση του Θανάση Παπαθανάση κατά του κύρους της εκλογής του Βουλευτή Βασίλη Σπανάκη στην Β3’ Εκλογική Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών. 
Οκ. Σπανάκης είχε καταλάβει την 9η έδρα της Νέας Δημοκρατίας και είχε υποβληθεί ένσταση από τον πρώτο επιλαχόντα βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Παπαθανάση. Ο Θ. Παπαθανάσης υποστήριζε στην ένστασή του ότι στην ΝΔ έπρεπε να κατανεμηθούν τέσσερις έδρες στην Αιτωλοακαρνανία και μια περισσότερη στο ΚΚΕ στην Β3’ Εκλογική Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών.
Με την απόρριψη της ένστασης ο κ. Σπανάκης δικαιώνεται, ενώ το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επιβάλει την καταβολή των δικαστικών δαπανών από τον κ. Παπαθανάση στον κ. Σπανάκη.

Εφημερίδα Συνείδηση

 

Άγριες Μέλισσες: Η Πηνελόπη φτάνει στα άκρα για να μην χάσει τον Μελέτη

Η άφιξη της Ζορζέτ ταράζει την Πηνελόπη στις Άγριες Μέλισσες και την κάνει να φτάσει στα άκρα για να μην χάσει τον Μελέτη.
Μεγάλες ανατροπές έρχονται στις ζωές των πρωταγωνιστών της σειράς Άγριες Μέλισσες, της δημοφιλούς σειρά του ΑΝΤ1.
Η Πηνελόπη είναι μια από τις ηρωίδες του σίριαλ που έχει βασανιστεί αρκετά στο παρελθόν και για ακόμα μια φορά θα φτάσει στα άκρα.
Σύμφωνα με όσα γράφει για τις Άγριες Μέλισσες το περιοδικό TV O’CLOCK, η Ζορζέτ κάνει έκπληξη στην Ανέτ και στον Μελέτη και καταφτάνει στο Διαφάνι. Φυσικά, η Ανέτ την υποδέχεται με μεγάλη χαρά, αν και η Πηνελόπη δείχνει από την πρώτη στιγμή την ενόχλησή της.

Κορωνοϊός: 516 νέα κρούσματα, δύο στην Αιτωλοακαρνανία

Χθες 
ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 516 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Στην Αιτωλοακαρνανία ανακοινώθηκαν δύο νέα κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας στο νομό έχουν καταγραφεί 1.107 κρούσματα, εκ των οποίων τα 122 είναι τον Ιανουάριο.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συνεχίζει ως εξής:
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149973, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5805 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46011 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
300 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 213 (71.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1044 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Έλεγχοι και αυστηρές κυρώσεις σε αγρότες μισθωτές αγροτεμαχίων που δε φέρουν τυπικό τίτλο ιδιοκτησίας


Ένα σύνθετο ζήτημα, που φέρνει στην επιφάνεια και τον προβληματικό τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνται χιλιάδες αγροτικές εκτάσεις στη χώρα σε καθεστώς μίσθωσης, μεταθέτει απόνερα σε αγρότες ενοικιαστές τεμαχίων.
Το τελευταίο διάστημα οι διοικητικοί έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ενταθεί και περνάνε από το κόσκινο τόσο ιδιόκτητα όσο και μισθωμένα αγροτεμάχια, στέλνοντας μπιλιετάκια από 20.000 έως και 300.000 χιλιάδες ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και πρόσθετες διοικητικές κυρώσεις σε αγρότες. Παράλληλα, τροποποίηση της εγκυκλίου για τις «Διαδικασίες Ελέγχων του καθεστώτος της βασικής ενίσχυσης και λοιπών καθεστώτων και μέτρων στήριξης» με ημερομηνία την 29η Οκτωβρίου του 2020, όρισε νέες απαιτήσεις παραστατικών εκμίσθωσης από αυτές που όριζε η αρχική Εγκύκλιος του 2020, όπως είναι το Ε9 του ιδιοκτήτη και πιστοποιητικά μεταβίβασης και μεταγραφής των εκτάσεων στο υποθηκοφυλακείο, φέρνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε σύγκρουση αγρότες και εκμισθωτές.

Ενόψει της νέας ΚΑΠ και προς αποφυγήν «αμαρτωλών» καταστάσεων που επιτρέπουν την διαρροή των κοινοτικών ενισχύσεων, η αυστηροποίηση του πλαισίου για τα παραστατικά χρήσης αγροτεμαχίων συνιστά μονόδρομο σύμφωνα με πολλούς. Ωστόσο, αυτό χτυπά στις ειδικές περιπτώσεις αγροτών που μισθώνουν αγροτεμάχια σε καθεστώς «συμφωνίας κυρίων», ελέω μιας διαχείρισης των εκτάσεων που ισορροπεί στο όριο της παρατυπίας εκ μέρους των ιδιοκτητών.

Απ’ ό,τι φαίνεται δε, αυτές οι ειδικές περιπτώσεις είναι πολλές. Ενδεικτικό είναι ότι σε περιοχή του Έβρου δεν έχει γίνει καμία αποδοχή κληρονομιάς από την δεκαετία του 1950, όπως περιγράφει εμφατικά αγρότης στην Agrenda. Επίσης στον Έβρο, ο πρόεδρος της Ένωσης, Λάμπης Κουμπρίδης αναφέρει πως το προηγούμενο διάστημα σε τουλάχιστον 100 αγρότες που διαχειρίζονται εκτάσεις άνω των 1.000 στρεμμάτων έφτασε στην αλληλογραφία τους «μπουγιουρντί» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που τους καλεί εντός 14 ημερών να συλλέξουν:

α) Ε9 του 2020 του εκμισθωτή και

β) Τίτλους κτηματολογίου (προσωρινούς ή οριστικούς) εφόσον υπάρχουν ή συμβολαιογραφικές πράξεις αγοράς, ή αποδοχής δωρεάς, ή αποδοχής κληρονομιάς, ή γονικής παροχής και τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους ή δικαστικές αποφάσεις και τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους ή παραχωρητήρια και τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους ή διοικητικές πράξεις (Απόφαση Νομάρχη / Περιφερειάρχη, Υπουργική Απόφαση) και τα πιστοποιητικά μεταγραφής / ΦΕΚ δημοσίευσης

Η απάντηση που έλαβε αγρότης από τον φοροτεχνικό εκμισθωτή με τον οποίο συνεργάζεται όταν ζήτηση Ε9 ήταν: «πέρα από το ΑΤΑΚ που αξιοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, δεν γίνεται να κοινοποιηθεί το Ε9, καθώς περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα». Όποτε οι ιδιοκτήτες των τεμαχίων δεν είναι αρνητικοί στην συνεργασία με τους αγρότες, η αδυναμία συνεργασίας εξαιτίας της πανδημίας ή της απουσίας στο εξωτερικό των ιδιοκτητών βάζει τέλος στο κυνήγι δικαιολογητικών που αιφνιδίασε τους παραγωγούς.

Η υπόθεση είναι παρόμοια με εκείνη των 2.000 αγροτών από τις Σέρρες, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με την υπόθεση των ελέγχων για τις δηλώσεις του 2019 και έχασαν τις συνδεδεμένες του 2019, πήραν μόνο το 70% του τσεκ του 2020 και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματά τους όσο βρέθηκαν να χρωστούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ χιλιάδες ευρώ, αφού όποτε μηδενίζονται αγροτεμάχια που υπερβαίνουν το 30% της δήλωσης, βγαίνει άκυρη όλη η δήλωση.

Οι αγρότες αυτοί είναι πεπεισμένοι ότι αν αντίστοιχοι έλεγχοι γίνονταν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, τότε το 60% των δηλώσεων θα έβγαιναν άκυρες, αφού οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων δεν έχουν τακτοποιήσει τις περιουσίες τους, για τις οποίες ωστόσο εξακολουθούν να λαμβάνουν ενοίκια από παραγωγούς. Μάλιστα ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος λέει πως οι αγρότες από τις Σέρρες θα διεκδικήσουν στον εισαγγελέα ώστε οι έλεγχοι από δειγματοληπτικοί να γίνουν καθολικοί. Ο Λάμπης Κουμπρίδης θεωρεί ότι αντί η υπόθεση να «χτυπά» στον παραγωγό, η Πολιτεία θα έπρεπε να βρει τρόπο ώστε να υποχρεώσει τους εκμισθωτές να τακτοποιήσουν τα περιουσιακά τους. «Αγρότες είμαστε, γη να σπείρουμε θέλουμε, ο ενοικιαστής οφείλει να έχει σωστά τα χαρτιά του» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πηγή:agronews.gr

Για τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την έναρξη της αξιολόγησης στα σχολεία

Τη στιγμή που τα Γυμνάσια και τα Λύκεια παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα για πάνω από δυο μήνες, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα, μέσα στο καταχείμωνο, επειδή κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων δεν πάρθηκε, η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.
Για ποια αξιολόγηση μιλάει, αλήθεια, η κυβέρνηση, που έχει αφήσει εντελώς αβοήθητους τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν πίσω από μια οθόνη να επικοινωνήσουν με τους μαθητές τους ή μέσα σε πολυπληθείς και ακατάλληλες αίθουσες να διαχειριστούν τα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και συναισθηματικά ζητήματα, που η ίδια η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η κυβερνητική πολιτική έχει δημιουργήσει;
Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν πρόθεση να στηρίξουν την λειτουργία των σχολείων, ας ακούσουν επιτέλους τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, των γονιών και των μαθητών και ας πάρουν άμεσα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή.
Η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Εκπαίδευσης, άλλωστε, έχει αξιολογηθεί όλο αυτό το διάστημα και παίρνει σε όλους τους «δείκτες» κάτω από την βάση.

Μελάνια, η «απρόθυμη» Πρώτη Κυρία

 


Μετά την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του από τον Λευκό Οίκο, οι μόνιμοι υπάλληλοί του μιλούν για τη σχέση του ζευγαριού και τις παραξενιές τους

Το τελευταίο διάστημα δεκάδες συνεργάτες του ζεύγους Τραμπ αποστασιοποιήθηκαν από αυτό, επιλέγοντας να εγκαταλείψουν τον Λευκό Οίκο. Υπήρχαν, όμως, και εκείνοι που δεν είχαν επιλογή: οι μόνιμοι υπάλληλοι του, οι οποίοι ήθελαν δεν ήθελαν, όφειλαν να συνεργαστούν. Πρόκειται για εκπαιδευμένα άτομα, τα οποία βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μία δεκαετία. Τώρα που ο Ντόναλντ και η Μελάνια εγκατέλειψαν την Ουάσινγκτον για την Φλόριντα ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και έρχονται στο φως διάφορες πληροφορίες για τις τακτικές, τις συμπεριφορές και τις εκκεντρικότητες τους.

Διόλου κολακευτική είναι και η εικόνα που σχηματίζεται για τον ρόλο της τέως πρώτης κυρίας. Συνεργάτες της αποκάλυψαν ότι δεν έγραφε μόνη της ουτε καν τις παραδοσιακές ευχαριστήριες κάρτες. Αντιθέτως, έδινε εντολή να το κάνει εκ μέρους της το προσωπικό. Συγκεκριμένα, μία υπάλληλος της Ανατολικής Πτέρυγας είχε αναλάβει την υποχρέωση αυτή. Είθισται, ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος να υπογράφει κάρτες που απευθύνονται σε συνεργάτες, σε συμμάχους και διάφορους άλλους. Η Μελάνια είχε εξαρχής επιδείξει μία σχετική απροθυμία για τον ρόλο της. Άργησε να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο. Ακόμα και όταν το έκανε, όμως, ασχολήθηκε με την ανακαίνιση των διαμερισμάτων της και τη δημιουργία του γυμναστηρίου της και όχι τόσο με τα επίσημα καθήκοντά της.

Ακύρωνε ραντεβού, απέφευγε συναντήσεις και δημόσιες ομιλίες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες της θητείας του συζύγου της η Μελάνια βρισκόταν απομονωμένη στα διαμερίσματά της. Αρνιόταν να δει τους συνεργάτες της. Επιθυμούσε διακαώς να φύγει, «απλά ήθελε να πάει σπίτι», όπως είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Μετά από τέσσερα χρόνια, δεν καλλιέργησε ιδιαίτερες σχέσεις με το προσωπικό, παρέμεινε ψυχρή και οχυρωμένη στο δικό της κύκλο.


Υπάλληλοι του Λευκού Οίκου περιέγραψαν και τη διάδραση μεταξύ του πρώτου ζεύγους ως «τη μικρότερη δυνατή», με τους δύο να ζουν σχεδόν ξεχωριστές ζωές.

https://www.protothema.gr/


Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ