Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Γίνονται εργασίες αναβάθμισης στο KATOUNA NEWS -PRESS, ζητούμε συγγνώμη.

 


Χαλκιόπουλο: Η ηλικιωμένη έδειξε τους δράστες – Σε εξέλιξη η προανάκριση

Η 85χρονη γυναίκα που βρέθηκε ζωντανή του φαίνεται ότι κατονόμασε τους τρεις δράστες που έχουν συλληφθεί και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Ο ένας δράστης είναι ανιψιός του ηλικιωμένου και οι άλλοι δύο είναι αδέρφια, γείτονες του ζευγαριού.
Η ηλικιωμένη αναγνώρισε τον ανιψιό της όταν του έπεσε η μάσκα και σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των δύο αδερφών στην αρχή ομολόγησε και στη συνέχεια δεν υπέγραψε την ομολογία τους..
Κλειδί για την ανεύρεση των δραστών η κατάθεση της 85χρονης
Τους ηλικιωμένους εντόπισε πρώτος ο άλλος ανιψιός του 91χρονου και αδερφός του φερόμενου δράστη.
Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμα αδέλφια, γείτονες των ηλικιωμένων, οι οποίοι ωστόσο, αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή τους.
Η 85χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα στο κρεβάτι δίπλα στη σορό του άντρα της, φέρεται να κατονόμασε τους άνδρες που είχαν εισβάλλει στο σπίτι της.
Πληροφορίες του αστυνομικού ρεπορτάζ, θέλουν τις αρχές να έχουν βρει 14.000 ευρώ στο σπίτι του ζευγαριού σε σημείο που δεν είχε αναστατωθεί από τους εισβολείς, ενώ φήμες αναφέρουν ότι άλλα 80.000€ οι φερόμενοι ως δράστες τα έθαψαν σε ένα χωράφι.
Προς το παρόν βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση και αφ’ ότου ολοκληρωθεί η δικογραφία αναμένεται να ασκηθούν οι διώξεις στους συλληφθέντες.
«Η δικογραφία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, θα σχηματιστεί σήμερα το βράδυ. Οι εντολείς μου αρνούνται τα πάντα» ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ο δικηγόρος των δύο αδερφών Γιώργος Κασοκεράκης.
«Είναι δύο οικογενειάρχες και στην έρευνα που έγινε σπίτι τους δεν βρέθηκε τίποτα» συμπλήρωσε ο ίδιος.
https://e-maistros.gr/

 

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΟΤΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ























ΚΑΤΟΥΝΑ: ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ














 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

Πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις: Στα 500 από τα 300 ευρώ

Αυξάνεται το πρόστιμο των 300 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, το πρόστιμο ενόψει και του ανοίγματος της αγοράς πηγαίνει στα 500 ευρώ για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.
Το πρόστιμο επιβάλλεται:
Για μετακίνηση για ψευδείς λόγους
Για μετακίνηση χωρίς SMS
Για τη μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση αποστάσεων
Πηγή: newsit.gr


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Όχθια Παλαίρου- Θανάσης Κασόλας προς Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας: Όλα τα έργα σας αυτή την τύχη έχουν.

Σύμφωνα με το από 28-2-2019 προεκλογικό δελτίου τύπου του δήμαρχου κ. Αποστολάκη, είχε ήδη υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ αναδόχου και δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για το έργο «Βελτίωση δημοτικής οδοποιίας και αντιμετώπιση κατολίσθησης πρανών στη θέση Όχθια -της Δ.Ε. Παλαίρου», ενώ το έργο ήταν ήδη εγκεκριμένο από τον Μάιο του 2018, με ποσό 700.000€. 
Θανασης Κασόλας 
Το συγκεκριμένο έργο αναφέρονταν στο δελτίο τύπου ως «η απαρχή των έργων του Δήμαρχου κ. Αποστολάκη».
Μας προετοιμάζει δηλαδή πως θα είναι ότι άλλο σχεδιαστεί προς υλοποίηση από τον κ. Δήμαρχο όπως τα πεζοδρόμια της Βόνιτσας, όπως η οδοποιία μέσα στον αναδασμο της Βόνιτσας μισοτελειωμένα, ιστορικο κέντρο Βόνιτσας, πλατεία, πρόχειρα όλα στο ποδι ,προβληματικά και μη λειτουργικά για τους δημότες.
Όλα τα έργα σας αυτή την τύχη έχουν.
Εμάς δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Τα ξέρουμε χρόνια τα πεπραγμένα σας εδώ και χρονια τώρα σας μαθαίνουν και σε επίπεδο περιφέρειας….
Για ποιο λογο ακυρώσατε την υπαριθμον 14127/28-6-2013 προγραμματική σύμβαση (αντίγραφο της οπαίας φαίνεται παρακάτω) μεταξύ του δήμου Ακτιου Βόνιτσας και του Πανεπιστήμιου Πατρων που αποτελούνταν από 5 καθηγητές πανεπιστήμιου που αφορούσε «Έρευνα Κατολισθήσεων στα παράκτια πρανή του Οικισμού της ΠΑΛΑΙΡΟΥ για τον προσδιορισμό των αιτίων πρόκλησης τους και υπόδειξης λήψης των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση τους? Μελέτη σοβαρή και επιστημονικώς αποδεκτή. Καθώς το έργο θα είχε ηδη ολοκληρωθεί και δε θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα.





Σχεδόν 2 χρόνια μετα το έργο παραμένει ημιτελές και άκρως επικίνδυνο για τους δημότες ενώ η αρχική μελέτη τροποποιήθηκε παρανόμως με απόφαση της οικονομικής επιτροπής 208/2019.

Καταφέρατε και εξαπατήσατε για άλλη μια φορα τους δημότες της Παλαίρου ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης με τις προεκλογικού τύπου συμβάσεις και φωτογραφίες.
Ερωτάται λοιπόν ο κ Βιτσας ως επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου αν πήγαινε η σύμβαση αυτή για έλεγχο θα την υπέγραφε ως νόμιμη? Και πως την ψηφίζει στην οικονομική επιτροπή ?
Πως ενώ ήταν αντιδήμαρχος Παλαίρου ο κ. Φραδέλος το έργο δεν ειχε τροποποιηθεί με ριζικές αλλαγές ? 
Και έτρεχε εντός συμβατικών προθεσμιών?
Ο 1 ος ΠΚΤΜΝΕ συμπεριλάμβανε ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ οι οποίες ενσωματώνονται στην Αρχική Σύμβαση με την απορρόφηση των απροβλέπτων, για εργασίες που προέκυψαν, καθώς η αρχική μελέτη του έργου συμπεριλάμβανε την κατασκευή φρεατοπασσάλων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων δεν υλοποιήθηκε και τροποποιήθηκε παρανόμως εφόσον καθώς είχε ήδη δημοπρατηθεί το έργο με αποτέλεσμα την αλλαγή του φυσικού και οικονομικού αντικείμενου και δεν εφαρμόστηκε η αρχική λύση αντιστήριξης του πρανούς με καρφιά και gunite (λύση σοβαρή και στατικά αποδεκτή ) το οποίο εδράζονταν σε κεφαλόδεσμούς επι ων πασσάλων.

Πως αλλάζει η μελέτη και γίνεται άλλο έργο ? Και δεν εχει σταλεί για προσυμβατικο έλεγχο ξανα? Ενώ είναι ήδη δημοπρατημένο με σύμφωνη γνώμη του «μελετητή», που πληρώθηκε την μελέτη και την δέχτηκε την ριζική αλλαγή της.

Στην συνέχεια εγινε δεύτερη τροποποίηση τη θέσης εκτέλεσης του έργου με την υπαριθμον 213/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής δήμου Ακτιου –Βόνιτσας προκειμένου να «πληρωθεί» το εργο στη θέση «ΡΕΜΠΕΛΕΙΚΑ» το οποίο ολοι γνωρίζουν πως κατασκευάστηκε….

Κύριε δήμαρχε σας επαρκούσαν τα λεφτά να γίνει το έργο στα οχθια και είμαστε σε αυτά τα χάλια και θέλατε να καλύψετε και άλλο τμήμα ? Από την άλλη πλευρά ζητάτε πρόσθετη χρηματοδότηση που όντως είναι αναγκαία για το έργο αυτό.

Μάλιστα είναι τόσο πολύ που θράσος σας που ενώ δώσατε παράταση 6 μηνών στον εργολάβο λες και δεν είναι επείγον η κατασκευή του έργου και από την άλλη πλευρά υποδεικνύεται τον τρόπο(αρθρο 32 παρ γ του Ν4412/16 λόγω κατεπείγοντος ) στην περιφερειακή αρχή και στον κ Περιφερειάρχη Δυτ Ελλάδας να αναθέσει το έργο.
Θεωρείται ότι ο κ Περιφερειάρχης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΔΕ δεν ξέρουν τι να κάνουν?
ΥΓ1: Ξεχάσατε να υποδείξετε και τον ανάδοχο κ Αποστολάκη ….

Για το «Κύμα Αλλαγής

Ο επικεφαλής 
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ


 

Διαδικτυακή Συνάντηση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με τα Στελέχη των Κατασκηνώσεων

 


Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη  13η  Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση με τα Στελέχη των Κατασκηνώσεων     


Διαδικτυακή νεανική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «zoom», του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως που διακονούν αφιλοκερδώς στις παιδικές και νεανικές Κατασκηνώσεις, στη Ρίζα Αντιρρίου.

Η εν λόγω συνάντηση, όπου συμμετείχαν συνολικά 78 στελέχη, (ομαδάρχες, βοηθοί, αρχηγοί, υπαρχηγοί), πραγματοποιήθηκε σε δύο συνεδρίες μιας ώρας η καθεμία, για αγόρια και κορίτσια που είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν από τον τόπο της κατοικίας ή των σπουδών τους, όπως από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Κατούνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και αλλού. 

Πελεκανάκης: Πώς κόλλησε κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης «θηρίο» που πέθανε

 


Συντετριμμένος είναι ο κόσμος της ελληνικής ιστιοπλοΐας από τον θάνατο του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών λόγω ύστερα από άνιση μάχη με τον κορωνοϊό τον οποίο πολέμησε γενναία επί περίπου δύο μήνες.
Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών, Τάσος Μπουντούρης, μίλησε στην εκπομπή «T LIVE», για τον τρόπο με τον οποίο κόλλησε τον ιό ο φίλος του και εμφανίστηκε έξαλλος με τους αρνητές του κορωνοϊού.
Όπως είπε, ο Λεωνίδας Πελεκανάκης κόλλησε τον ιό από την κόρη του.
«Η κόρη του πέρασε μια μικρή γρίπη και κόλλησε με δέκατα τον φίλο μας τον Λεωνίδα. Η κορούλα του δεν είχε γρίπη, είχε κορωνοϊό. Έτσι λοιπόν, αφού τον απείλησα και τον φόβισα, πήγε στο νοσοκομείο. Πράγματι, την επόμενη ημέρα πήγε.

Άγριο έγκλημα στο Χαλκιόπουλο – Βίντεο – εικόνες – δηλώσεις από το σημείο

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα διαπράχτηκε τις τελευταίες μέρες στο ΔΕ Ινάχου στο χωριό Χαλκιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας. Ζευγάρι ηλικιωμένων 91 και 85 ετών βρέθηκε δεμένο με καλώδιο εντός της οικίας τους με τον 91χρονο άνδρα να έχει ξεψυχήσει εδώ και αρκετές ώρες. 
Τους δύο ηλικιωμένους αναζήτησε γείτονας και κάλεσε τους συγγενείς που άνοιξαν το σπίτι και βρέθηκαν μπροστά σε αυτές τις σκληρές εικόνες.

Το παζλ της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο του Βάλτου που σόκαρε το πανελλήνιο προσπαθούν να συμπληρώσουν οι αστυνομικές αρχές που με μεθοδικό τρόπο ενεργούν την έρευνα.
Η υπόθεση που έγινε γνωστή το πρωί σήμερα, όταν και μεταδόθηκε από το agrinionews.gr , έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αστυνομικού θρίλερ.
Ένας ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός δεμένος χειροπόδαρα στο πάτωμα του σπιτιού του και σε ελάχιστη απόσταση από τη σορό του η σύζυγος του δεμένη στο κρεβάτι.
Τραγική ειρωνεία: η 85χρονη πέρασε μέρες δίπλα στον νεκρό άνδρα της αλλά ακόμη δεν γνωρίζει για το θάνατο του. Οι ληστές της φόρεσαν κουκούλα γεγονός που την απέτρεψε από το να συνειδητοποιήσει την τραγική κατάσταση.
Νοσηλεύεται πλέον στο Νοσοκομείο Αγρινίου αλλά όσα ψέλλισε στους αστυνομικούς ίσως ξετυλίξουν του κουβάρι. Το γεγονός πως άντεξε τόσες ημέρες, αφυδατωμένη, καλώντας σε βοήθεια, μέχρι να την βρει σήμερα ο ανιψιός της, δείχνουν μια γυναίκα με δυνατή κράση, εν προκειμένω μια ηρωίδα.
Η αστυνομία πλέον έχει καταλήξει πως οι αδίστακτοι δράστες εισέβαλλαν τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής. Ο ένας μπήκε από το παράθυρο και άνοιξε στους άλλους.
Όλα δείχνουν πως σκοπός τους ήταν η ληστεία. Ήξεραν καλά πως στο σπίτι υπήρχαν χρήματα καθώς έστω και με πενιχρή σύνταξη το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε με το πέρασμα των χρόνων συγκεντρώσει ένα μεγάλο κομπόδεμα. Το σίγουρο ωστόσο είναι πως στο σπίτι βρέθηκαν 14.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως οι δράστες δεν τα πήραν όλα.
Οι έρευνες στρέφονται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος τριών αγνώστων ατόμων.
Στο Χαλκιόπουλο τρέμουν στην ιδέα να εμπλέκονται πρόσωπα από την ευρύτερη περιοχή. Καθώς έγιναν και άλλες κλοπές τους περασμένους μήνες στον Βάλτο ανησυχούν για την ασφάλεια στην περιοχή.
Κυκλοφορούν εξάλλου αδίστακτα πρόσωπα που εν προκειμένω δεν πτοήθηκαν και από το γεγονός πως το σπίτι είναι σε σχετικά κεντρικό σημείο και όχι απόμερα.
Ο ηλικιωμένος που έφυγε από τη ζωή με τον τραγικό αυτό τρόπο είχε σε ατύχημα ακρωτηριαστεί στο ένα του χέρι. Το ζευγάρι είχε χάσει πριν πολλά χρόνια το μοναχογιό του αιφνιδίως από παθολογικό αίτιο.
Άντεξαν ωστόσο, δεν το έβαλλαν κάτω. Ζούσαν στο Χαλκιόπουλο όπου δεν είχαν πολλούς συγγενείς καθώς οι ρίζες τους είναι από αλλού. Η μοίρα όμως τους επιφύλαξε αυτή τη βαρβαρότητα.
            

https://e-maistros.gr/
https://www.agrinionews.gr/

Στελεχώνεται ο Αστυνομικός Σταθμός Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας σχετικά με τη στελέχωση Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου: 
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι προσπάθειες της Ένωσής μας για την ίδρυση – στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου ευοδώθηκαν και σήμερα θα ανακοινωθούν οι έκτακτες μεταθέσεις για την στελέχωσή του. 
Συγκεκριμένα, θα στελεχώσουν τον ανωτέρω Αστυνομικό Σταθμό τέσσερις (4) αστυνομικοί που κατέχουν οργανική θέση Ανθυπαστυνόμου και τέσσερις αστυνομικοί που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα, οι οποίοι προέρχονται από τον πίνακα μεταθέσεων για την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας. 
Οφείλουμε να χαιρετίσουμε και να εκφράσουμε την ευαρέσκεια μας προς:
Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχάλη ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ για την συνέπεια των λόγων και την τήρηση από την πλευρά του της δέσμευσής του για την στελέχωση του ανωτέρω Αστυνομικού Σταθμού, από τον πίνακα μεταθέσεων. 
Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και τον Πρόεδρο κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο που ήταν αρωγός στην προσπάθεια μας για την ίδρυση και την Στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος             ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος






 

Θανάσης Μαυρομμάτης: «Σημαντική η αποκατάσταση του πρανούς, Όχθια Παλαίρου εξίσου σημαντική όμως η αποκατάσταση της αλήθειας»

Σε δήλωσή του σχετικά με την επερώτηση για την κατολίσθηση στη θέση «Όχθια» Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, αναφέρει τα εξής:
«Αντιμέτωπη πλέον με τη σκληρή πραγματικότητα, η αντιπολίτευση, καταθέτει μία επερώτηση – πυροτέχνημα, προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για το γεγονός ότι από την αντιπολίτευση δυναμιτίστηκε η προσπάθεια ταχείας αποκατάστασης του πρανούς στη θέση Όχθια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 
Ας γίνουμε όμως, πιο συγκεκριμένοι, για να είμαστε αληθινοί και χρήσιμοι στους πολίτες. 
Αρχικά, επισημαίνω ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, όντως ομόφωνα συμφώνησε στην ανάγκη για άμεση δράση για το εν λόγω θέμα, πλην όμως με τις ψήφους της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε ο τρόπος επιλογής αναδόχου (που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ανάθεση) με τη διαδικασία της παραγράφου 2γ του άρθρου 32 του νόμου 4412/2016, ένας τρόπος που θα εξασφάλιζε την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση του προβλήματος: 

1) Όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία 
2) Όπως είχαν εισηγηθεί οι υπηρεσίες 
3) Όπως είχε ζητήσει με κατεπείγον έγγραφό του ο πληττόμενος δήμος
4) Όπως συμφωνήθηκε ακόμα και από την αντιπολίτευση να γίνει, την ίδια μέρα και σε άλλη περιοχή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! 
Κατά συνέπεια, μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε μία προσπάθεια απόκρυψης της πλήρους αλήθειας, αλλά και υποκρισίας, καθώς μία περιοχή της Περιφέρειας (δεν έχει σημασία ποια) είναι για κάποιους από τους υπογράφοντες την επερώτηση, σημαντικότερη από τα Όχθια Αιτωλοακαρνανίας, αφού γι’ αυτή την περιοχή ψήφισαν παρεμβάσεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την οποία μας εγκαλούν στην επερώτηση τους. 
Επίσης, πρόκειται για μία επερώτηση που θίγει το κύρος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επί πολλά χρόνια στελέχη της ΠΔΕ, τα οποία κάποιοι, ξαφνικά, θεωρούν πως δεν γνωρίζουν πώς πρέπει να λειτουργούν, ώστε να βρίσκουν τις καλύτερες και ταχύτερες λύσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Να θυμίσουμε ακόμα, για τους έχοντες ασθενή μνήμη, ότι οι διαδικασίες της παραγράφου 2γ του άρθρου 32 του νόμου 4412/2016 δεν αναφέρουν πουθενά τη λέξη «ανάθεση» και ήταν ακριβώς οι ίδιες που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν, όταν υπήρξε η καταστροφή στην Κλεισούρα. Άραγε, η ερμηνεία του Νόμου διαφέρει αν κάποιος βρίσκεται στη διοίκηση ή στην αντιπολίτευση; 
Σημειώνουμε, επίσης, ότι κατόπιν επιμονής του συναδέλφου, κ. Μωραΐτη, ως εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών είχα δεσμευτεί ενώπιων του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι η όλη διαδικασία θα λάβει την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα ώστε να εκδηλώσει ενδιαφέρον όποιος επιθυμούσε. 
Δυστυχώς, ερωτόμαστε λοιπόν για ένα έργο που εμείς φέραμε άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση και με την πρόθεση ανάληψης άμεσης δράσης, το οποίο όμως καθυστερεί λόγω της επιλεκτικής μνήμης κάποιων και τελικά, της επιμονής τους σε ένα παλαιοκομματικό παιχνίδι, επιζήμιο για την κοινωνία.

Η κοινωνία όμως γνωρίζει… 
Και κάτι τελευταίο: Την προσεχή Δευτέρα, στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ έρχεται προς έγκριση το αποτέλεσμα της ουσιαστικής και αθόρυβης δουλειάς των τεχνικών υπηρεσιών όλο αυτό το διάστημα, που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα. Μία λύση καθόλα νόμιμη και χωρίς καμία καθυστέρηση. Εκτός από αυτήν, την οποία η ίδια αντιπολίτευση προκάλεσε...»

 

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Το κατεπείγον δεν θα έπρεπε να πάει με την ανάλογη διαδικασία;

Η πρόταση της περιφερειακής αρχής για το συγκεκριμένο έργο στο δρόμο Παλαίρου – Πογωνιάς ήταν το έργο να δημοπρατηθεί με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, όπως προβλέπεται στο άρθρο 32 του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.
Η αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο και δη η παράταξη Κατσιφάρα επέμεινε ότι το έργο θα πρέπει να προχωρήσει με ανοιχτό διαγωνισμό. Και τώρα έχουμε αυτή την ερώτηση από την πλευρά των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης. «Δεδομένου του κατεπείγοντος του έργου», λένε, «σε τι οφείλεται η όλη καθυστέρηση;» ρωτούν. Αν δέχεται κάποιος ότι το έργο είναι κατεπείγον και μάλιστα μια ανάγκη που προέκυψε από μία φυσική καταστροφή, τότε θα πρέπει να συμφωνεί με την ανάλογη διαδικασία, που εξάλλου προβλέπεται από τον ίδιο το νόμο για τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Ωστόσο στο περιφερειακό συμβούλιο είδαμε να πλανώνται από την αντιπολίτευση «σκιές» στην πρόθεση της περιφερειακής αρχής να δημοπρατήσει το έργο με τη συγκεκριμένη διαδικασία του νόμου. Προς τι λοιπόν τώρα η ερώτηση;

Γράφει η Εφημερίδα Συνείδηση

Εμείς θα συμπληρώσουμε προς τι και η επιστολή του Δημάρχου μιας και συμπορεύεται με την επιστολή και τις κινήσεις  της επερώτησης περιφερειακών συμβούλων και ρίχνει το βάρος στον Φαρμάκη. 
Άραγε με ποιον έφτιαξε την επιστολή; 

 

Ζήστε μοναδικές στιγμές σε ένα τόπο γεμάτο εκπλήξεις

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας o Σταύρος Πατσιρογιάννης 62 ετών

Έφυγε από κοντά μας σήμερα 07/01/2023 ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Σταύρος Πατσιρογιάννης σε ηλικία 62 ετών. Για την ημέρα και ώρα της...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ